Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Strony: [1]    Do dołu Drukuj
Equilibris (Czytany 2958 razy)
Kris.vip

*

Punkty uznania(?): 0

« : 28 Grudzień 2004, 16:40:00 »
Pomozcie mi bo nie wiem jak zainstalować ten dodatek. Ściągnąłem te wszystkie pliki i co dalej??? Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!! /clap/  /clap/  /thumbsup/

« Ostatnia zmiana: 16 Sierpień 2009, 09:03:17 wysłane przez Martin » IP: Zapisane
jareQ
Tak, to On!

*

Punkty uznania(?): 6

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 29 Grudzień 2004, 11:03:48 »
A powiedz czy posiadasz któryś z dodatków TGS lub WoW jeśli nie to jaką masz wersję Heroesów?? Bo to ma znaczenie w sposobie instalacji Equilibrisa   /wink2/

« Ostatnia zmiana: 12 Listopad 2005, 20:39:21 wysłane przez jareQ » IP: Zapisane
:tawerna: Niech Moc i Magia będzie z Wami!
Kris.vip

*

« Odpowiedz #2 : 29 Grudzień 2004, 16:31:31 »
Wersja 1.0 mojego ukochanego herosa  :) nie mam innych dodatków :(  poza tym nie wgrywałem żadnych patchów ani innych rzeczy. Szczerze mówiąc nie wiem jak :(  :(  :(  Ale w gre gram codziennie conajmniej godzinke. Niegdy mi się nie znudzi. Juz czekam na V odsłone. Dzieki za odpowiedź. Pozdro /clap/

« Ostatnia zmiana: 12 Listopad 2005, 20:40:23 wysłane przez jareQ » IP: Zapisane
Martin
Fallen Angel

*

Punkty uznania(?): 7

Nobody expects the Spanish Inquisition!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : 16 Styczeń 2005, 20:14:31 »
Dokładny opis razem z pytaniami i odpowiedziami jest na oficjalnej stronie dodatku. Eqilibris, oczywiście po angielsku. ;)

Ja próbowałem zainstalować ten mod na wszystkich wersjach gry z dodatami. Ostanie instalowanie moda skończyło sie awarią  systemu i formatowaniem dysku  <_<

« Ostatnia zmiana: 12 Listopad 2005, 20:41:31 wysłane przez jareQ » IP: Zapisane
Remember the times when you cried
Remember the mistakes you made
Remember the times where you were unhappy
Remember the good times
Remember the laughter
Remember the fooling around
In the end... Remember that you have lived
Gremlin

*

« Odpowiedz #4 : 13 Marzec 2005, 15:50:22 »
No dobra widze chłopaki że macie problem wiec wam trochę pomoge  :]

Aby uruchmoć Equilibrisa potrzeba przede wszystkim zainstalowanego Winds of War lub potrzebne są zmiany w plikach. Najprawdopodobniej mogą wystąpić problemy z zainstalowaniem dodatku z powodu nieodpowiedniej wersji językowej - aby rozwiązać ten problem wystarczy zastąpić pliki heroes4.exe i campaign_editor.exe udostępnionymi przez Equilibris Team i dostępnymi w dziale Equilibris.

Jeśli nie masz Winds of War:

- Zmień nazwę pliku "heroes4.exe" (lub "heroes4p.exe") na "heroes4old.exe" i stwórz nowy skrót na pulpicie, jeżeli będziesz potrzebował standartowej wersji gry.
- Ściągnij plik "heroes4_sfx.exe" i rozpakuj go do katalogu gry.
- Ściągnij Instalatora (Mod Installer) i zainstaluj Equilibrisa.
- Znajdź katalog "Data" w katalogu gry. Będzie tam plik "equi.h4r", który należy skopiować do tego samego folderu z nową nazwą: "x2.h4r".
- Jeżeli masz zainstalowany The Gathering Storm, spróbuj uruchomić moda.

Jeżeli natomiast masz wersję standartową gry (bez dodatków), to:
- Stwórz pusty plik "storm.h4r" w katalogu "Data" z katalogu gry.
- Jeżeli wersja Twojej gry to 2.0 lub wyższa, to Equilibris już powinien działać.
Jeżeli Twoja gra jest w wersji poniżej 2.0, to albo zainstaluj odpowiednie łatki ( ;-) ) lub:
- Ściągnij plik "updates.h4r" i umieść go w katalogu "Data". Teraz spróbuj uruchomić Equilibrisa.

Wszystkie potrzebne powyżej pliki znajdują się w dziale Equilibris w Tawernie.

Do czego służy plik equi.aop ?
Jest to plik konfiguracyjny do Edytora Map, dzięki któremu nowe obiekty dodane przez Equilibrisa zostaną uporządkowane w logiczne sekcje. Należy go umieścić w katalogu Data, nadpisując starą wersję (można zrobić wcześniej jego kopie zapasową)

Nie gwarantuję, że będzie działać ale warto spróbować. Powodzenia ;)

IP: Zapisane
Pozdrawiam :)
Bistro^^

*

« Odpowiedz #5 : 22 Marzec 2012, 13:22:13 »
Znalazłem coś na temat Homm IV Equilibris to jest link : http://niven.webzdarma.cz dodam że jest teżnowy czeski dodatek to tej gry który znajdziecie tutaj : http://heroes4bwb.kvalitne.cz/ jest też on możliwy do pobrania na pewnej stronie ale to już chyba było by na tyle  8) ;>

IP: Zapisane
Strony: [1]    Do góry Drukuj 

© 2003 - 2012 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody właścicieli jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z gier Heroes of Might and Magic i innych są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.