Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
Strony: 1 ... 21 22 23 [24]    Do dołu Drukuj
Najlepsze/najgorsze, ulubione jednostki (Czytany 32386 razy)
hamlet

Punkty uznania(?): 0

Przytulacz niedźwiedzi

« Odpowiedz #345 : 27 Grudzień 2011, 12:38:18 »
Statystyki statystykami, ale siła behemotów ujawnia się w grupie, kiedy prowadzimy zmasowane natarcie armią Twierdzy. Oczywiście przydaje się też wypakowany atakiem bohater.
Kiedy Twierdza rusza do ataku behemot jest główną osią natarcia. Może nie jest szybki, ale jest wyjątkowo wytrzymały, jak na jednostkę ofensywną. A przede wszystkim zadaje miażdżące obrażenia, dzięki wyczupistej zdolności, która jak słusznie zauważył Matikun koksi na prawo i lewo. Behemoty to jedyny młot na Cytadelę, która stawia wszystko na obronę. Niemniej jednak nie są najlepsze. Archanioły i tytany biją lepiej. Ale jak dla mnie behemoty pojawiają się na podium egzekwo z czarnymi smokami.

IP: Zapisane
W kim tkwi młodość, odwaga i bunt, tego na front wezwał Mao Tse-Tung.
W dal poszły i zginęły nędza i głód, tego pragnie Mao Tse-Tung.
Wolne Chiny, jak dobrze tu żyć, kraj prastary jest nowy hycikpympympym...
matikun

Stworzony z chaosu i nienawiści, władca piekieł.

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #346 : 27 Grudzień 2011, 15:44:02 »
Cytat: Nnonitra napisał/a:
No dobra, ale są za wolne
Co za problem rzucić przyśpieszenie? Wtedy w da ruchy dochodzą spokojnie, a wróg ich nie zdąży raczej zabić przez duże hp. I powiem ci, że nawet bez przyśpieszenia ulepszona wersja może pokonać spore pole, a tak w ogóle dlaczego masz takie wonty do twierdzy?

Cya!Lub też nie :)

Zapraszam na moje forum:
http://czarciagrota.feen.pl/

INFERNO RZĄDZI!

Żeby wstać,trzeba upaść.
Nnonitra

Live to fly, fly to live, aces high...

« Odpowiedz #347 : 28 Grudzień 2011, 09:41:02 »
Mam, bo kiedyś był to mój ulubiony zamek, ale wielkimi wojskami z kox bohaterem (ok. 25 ataku) moje wojska padły na bocie z 2x mniejszym wojskiem i bohaterem średnim ale... Miał on 13 mocy i wiedzy, co czyniło właściwie przegraną od razu. Dodam tylko tyle że grałem na super trudnym, więc raczej co dziwić się nie ma.

Kurde, ja napisałem przez cały rok 80 postów, a wy jesteście w stanie w 4 miechy nabić 220 postów? Szacunek...
matikun

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #348 : 29 Grudzień 2011, 13:46:17 »
No wiesz, jak grałeś na niemożliwym(bo gdy mówisz "super trudny" uznaję to za najwyższy poziom), a bohater wroga miał tyle mocy i wiedzy to armią każdego zamku miałeś małe szanse, no ale to jeszcze zależy jakie miał czary, bo jak słabe to nic mu po manie i sile czarów, ale przypuszczam, że musiał je mieć potężne. Nie samą armią wygrywa się bitwę ;D. Więc co masz do twierdzy? Tylko tyle?

Zapraszam na moje forum:

INFERNO RZĄDZI!

Żeby wstać,trzeba upaść.
Nnonitra

Live to fly, fly to live, aces high...

« Odpowiedz #349 : 30 Grudzień 2011, 09:32:16 »
No ogólnie chodzi mi o to , że twierdza ma denne spelle, no chyba że jakimś cudem na magu bitewnym mamy dużo wiedzy to coś tam tymi piorunami i spowolnieniem zdziałamy, ale co to w porównaniu do takiego nekromanty, albo chociaż alchemika ( który swoją drogą jest fizycznym bohaterem fortecy). Kalectwo w magii u twierdzy trochę ją dyskwalifikuje jako najlepszy zamek. A super trudny to przedostatni, na niemożliwym mamy bodajże 5k golda i 0 surowców ;d.

Kurde, ja napisałem przez cały rok 80 postów, a wy jesteście w stanie w 4 miechy nabić 220 postów? Szacunek...
matikun

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #350 : 30 Grudzień 2011, 13:42:18 »
Ty masz chyba inną wersję h3, ja mam gold i nie ma takiego poziomu jak super trudny.U mnie jest łatwy, normalny, trudny, bardzo trudny i niemożliwy. A co do czarów niestety masz rację, cienko. Ale ze względu na szybką rozbudowę miasta na małej mapie możemy już w drugim tygodniu ruszy na wrogie miasto z lepszą gildią magów. Oczywiście wiąże to się z pewnymi konsekwencjami, np: nie wybudujemy kapitolu w pierwszym tygodniu, gdyż trzeba się skupi na armii. Jak najszybciej kupujemy gniazdo na urwisku, by mieć jednostkę latającą i ruszamy do boju! Ale na większych mapach faktycznie twierdza może być nienajlepsza. I tak ją lubię  ;D

Zapraszam na moje forum:

INFERNO RZĄDZI!

Żeby wstać,trzeba upaść.
Strony: 1 ... 21 22 23 [24]    Do góry Drukuj 

© 2003 - 2012 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody właścicieli jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z gier Heroes of Might and Magic i innych są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.