Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
Rozkurwiciel, Earne i 3 Gości przegląda ten wątek.
Strony: 1 ... 439 440 441 [442] 443 444 445 ... 459    Do dołu Drukuj
HoMM6 - Aktualności - Dyskusja (Czytany 348676 razy)
Miker

*

Punkty uznania(?): 0

Wiedza to największa potęga

« Odpowiedz #6615 : 21 Styczeń 2012, 21:17:39 »
Chodziło pewnie o to, że wystarczyłoby iż na mapie byłoby to widać.
Nie wiem po kiego grzyba ktoś co jakiś czas wyjeżdża z tymi ekranami?
Powiedzieli, ze zrobią nowe to zrobią. Wydaja nowe patche więc gadek typu, ze olali i od wydania gry nie ulepszyli też nie rozumiem. Żeby było widać iż coś robią musza nowe dodatki z co najmniej pięcioma rasami, 1000 nowych mapek i 5000 nowych artefaktów i jednostek każdego dnia po premierze dawać? Ja wolę, żeby patche wychodziły wolniej ale żeby były porządne. Już naprawili sporo rzeczy tylko czekać na patcha 1.3.
Co do ekranów to nie liczcie na nie dopóki gra nie będzie odbugowana. Póki są problemy z graniem to to jest priorytetem a nie jakieś wodotryski. Lepiej żeby wszystkie bronie rodowe, umiejętności jednostek i bohaterów oraz artefakty działały poprawnie a nie to, ze jakaś część graczy musi się podniecać nowym budyneczkiem.

IP: Zapisane
Live is brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas very mocno!
Hadrian
Ten Inny...

*

Punkty uznania(?): 1

Głowa do góry i do przodu!

« Odpowiedz #6616 : 21 Styczeń 2012, 21:21:37 »
Popieram Mikera, ekrany miast miały, być- jeśli ich nie będzie to trudno, wolę dostać np: dodatek lub patch poprawiający błędy. Żałuję tylko, że edytor map nie jest po polsku.. tyle pomysłów, ale trudno się za nie zabrać.

Rozkurwiciel

*

« Odpowiedz #6617 : 21 Styczeń 2012, 21:25:54 »
Irytacja to mocne słowo - nie przejmuj się tym tak ;) . Rzeczywiście ESTETYCZNIE zgadzam się jak sam widzisz z tym, że te budynki powinny być widoczne na zewnątrz, lecz z drugiej strony - czemu przeciwnik powinien wiedzieć, że już mam czarty jeśli jestem w stanie ukryć bohaterów je mających? ;>

Miker - jak zwykle sensownie i na temat ale Panowie, posłuchajcie tego ;)

Aspekt taktyczny też ma znaczenie, jakby na to nie patrzeć specjalne budynki świadczą o albo zaawansowanym rozwoju gracza, albo o rozwoju specjalistycznym (np. budynek wskrzeszający nieumarłych po bitwie czy budynek zwiększający liczebność oddziałów przywołanych Bramą). Fort, Cytadela i Zamek - wiedza konieczna w podjęciu decyzji atakować - nie atakować. Zamek z Kapitolem się wyróżnia i nie zawsze musi to być zamek główny - który go ma, to akurat przeciwnik powinien wiedzieć przed atakiem. Natomiast nie uważam, że stopień ulepszenia budynku od Cerberów jest wiedzą potrzebną do podjęcia takich decyzji, taka informacja powinna być ukryta.

Aspekt Zwiadu - może postać gracza ze Zwiadem III powinna móc zobaczyć wszystkie budynki jakie są wybudowane w danym mieście, ale wydaje mi się, że nie każdy bohater.

« Ostatnia zmiana: 21 Styczeń 2012, 23:15:33 wysłane przez Rozkurwiciel » IP: Zapisane
Adseruki

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6618 : 21 Styczeń 2012, 23:13:10 »
To by było zbyt dużo roboty. Inny model zamku musiał by być na mapie, przy każdej zmianie bohatera, a to już nie jest łatwe. Poza tym i tak nie ma projektów budynków rekrutacyjnych.

Rozkurwiciel

*

« Odpowiedz #6619 : 21 Styczeń 2012, 23:14:44 »
Przy każdej zmianie bohatera? Tzn. myślałaś, że ja chcę dodawać budynek jak ktoś ma ulepszone lub nieulepszone cerbery w swojej armii? ;D Przestań...  :D

IWAN12

*

« Odpowiedz #6620 : 21 Styczeń 2012, 23:41:32 »
Gdyby na mapie było widać wszystkie budynki to miasta musiałyby być ze dwa razy większe. No chyba że wstawią takie małe teksturki budynków, że i tak nic nie będzie widać :D

A poza tym to wy się tak upieracie z tymi ekranami. Dla mnie mogą zostać te co są. W poprzednich częściach owszem fajnie było sobie popatrzeć na rozbudowane miasto, ale czy nie macie co robić podczas gry, tylko patrzeć na to miasto? Ja tylko klikałem i wychodziłem z ekranu. Zacieszałem w międzyczasie. W h5 dzikie hordy obyło się nawet bez oglądania ekranów. Nawet bardziej mi się to podobało. Mniej cięło grę i na multi było lżej :)

Dla mnie brak ekranów to żadna tragedia.

Loczek
Serious Uncle Lok

*

Punkty uznania(?): 8

It's Serious'ly Christmas.

« Odpowiedz #6621 : 22 Styczeń 2012, 11:15:45 »
Aspekt Zwiadu - może postać gracza ze Zwiadem III powinna móc zobaczyć wszystkie budynki jakie są wybudowane w danym mieście, ale wydaje mi się, że nie każdy bohater.
Nie pamiętam za dobrze(sprawdzę to) ale takowa opcja była dostępna w Heroes IV gdy posiadało się Zwiad na poziomie Grandmastera(arcymistrzowskim) można było podglądać czyjeś miasto choć był warunek takowy iż wrogi bohater nie mógł posiadać tej umiejki co najmniej na poziomie mistrzowskim.

Co do ekranów miast, Ja jestem tego zdania żeby wrzucili je w dodatkach, pełne synchro zrobią, ogólnie jeszcze grę zbalansują poprawią wiele rzeczy a także dodadzą sporo nowych elementów podobnie jak było np w DH.

If the world ever changes
take me to myself that never knew a thing
making sure that memories won't fade away.

"L" z dedykacją dla Ciebie ;*
Adseruki

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6622 : 23 Styczeń 2012, 17:47:19 »
Przy każdej zmianie bohatera? Tzn. myślałaś, że ja chcę dodawać budynek jak ktoś ma ulepszone lub nieulepszone cerbery w swojej armii? ;D Przestań...  :D
Nie, miałam na myśli to, że jak jeden z twoich bohaterów ma mistrzowski zwiad to widziałby budynki, a inny, nie posiadający tej umiejętności, nie. O to mi chodziło, że to było by bez sensu. I nie mówię tu nawet o różnicy w ulepszonych i nieulepszonych budynkach rekrutacyjnych.
o tę wypowiedź mi chodziło konkretnie.

Grownock

*

Arbiter elegantiarum

« Odpowiedz #6623 : 13 Luty 2012, 19:22:25 »
Dzisiaj miała miejsce moja kolejna próba wyciągnięcia jakiś informacji od Iriny:

Ja: Czy planujecie jakieś dodatki do Heroes VI?
Irina: Nie mogę jeszcze potwierdzić... Cierpliwie czekajcie na więcej informacji.

Niby niewiele, ale to "jeszcze" dobrze wróży. Co prawda, twórcy wspominali już o rozszerzeniach przed premierą gry, ale oczywiste jest to, że gdyby H6 źle się sprzedało, to nie zabieraliby się za dodatki. Widocznie wyniki są zadowalające, a prace trwają. Myślę, że coś powinno się ruszyć w najbliższym czasie.

Damian7777

wierszo - pisarzo - leń

« Odpowiedz #6624 : 20 Luty 2012, 13:53:25 »
BlackHole podobno zbankrutowało, nie ma jeszcze potwierdzonej informacji.

http://www.576kbyte.hu/Article.aspx?ArticleTitle=Pletyka:_Bajban_a_Black_Hole_Games&Platform=&Backgroundstyle=index&SelectedArticleTitle=Pletyka:%20Bajban%20a%20Black%20Hole%20Games&SelectedArticle=3b1d97c0-0813-48d4-b4fc-980439d6de30

http://forums.ubi.com/showthread.php/659829-Ubisoft-driving-Black-Hole-to-bankruptcy-Forums

http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=37279

Grownock

*

Arbiter elegantiarum

« Odpowiedz #6625 : 20 Luty 2012, 14:42:24 »
Szczerze mówiąc, nie chce mi się w to wierzyć. Jeśli jednak ta informacja się potwierdzi, to będzie lekko mówiąc nieciekawie.

Wypowiedzi Iriny wskazują na to, że robią dodatek, a jak BlackHole miałby problemy, to tak by się nie działo. Chyba, że ktoś inny jest odpowiedzialny za rozszerzenia?

Dzisiejszy dzień obfituje w potężne plotki np. rano podano, że Witalij Kliczko kończy karierę opierając się na twitterze, który jest oficjalny, jednak nie prowadzony przez braci... teraz ta wiadomość z BlackHole, oby wszystko zdementowali.

Damian7777

wierszo - pisarzo - leń

« Odpowiedz #6626 : 20 Luty 2012, 15:18:02 »
To co wyprawia Ubi to się w głowie nie mieści. Żadnych informacji na temat patchy, zerowa komunikacja ze społecznością, przez DRM serwery są czesto off i nie możemy grac w Heroes VI online. Totalna porażka !

Gra ma dopiero patcha 1.2.1. Jeszcze dłuuuga droga przed nimi. Masa bugów, brak ekranów miast, ulepszenie balansu też by się przydało. Ajglaje są za silne...

Pewnie zaraz zostane zjechany, że ekrany miast są niepotrzebne no ale na Boga były one od zawsze. Poza tym Ubi obiecało, że po premierze gry to będzie ich główny cel. 4 miesiące po premierze a ekranów jak nie było tak nie ma.

Wolałbym nowe patche, ekrany, STABILNY Conflux niż jakieś nowe frakcje...

Grownock

*

Arbiter elegantiarum

« Odpowiedz #6627 : 20 Luty 2012, 16:11:09 »
Masa bugów
Po pierwsze - zdecydowanie za bardzo dramatyzujesz, uspokój się, bo poślinisz klawiaturę.
Po drugie - jaka masa bugów? Gram w tę grę prawie 200 godzin, przeszedłem wszystkie kampanie i nie spotkałem niczego co utrudniałoby mi rozgrywkę, żadnych bugów. Także proponuję samemu przetestować grę, a nie dołączać do grupy dziecięcych krzykaczy, którzy wołają o bugi "dla zasady". Gra zebrała dobre oceny - nie bez przyczyny.

Jeszcze jedno - Udowadniasz, że się po prostu nie znasz. Ubi robi renowację serwerów zwykle dla większości swoich gier, więc pod młot idzie też H6 i jakość confluxa nie ma tu nic do rzeczy.

Kotlet

« Odpowiedz #6628 : 20 Luty 2012, 17:39:20 »
Po drugie - jaka masa bugów? Gram w tę grę prawie 200 godzin, przeszedłem wszystkie kampanie i nie spotkałem niczego co utrudniałoby mi rozgrywkę, żadnych bugów.

co racja to racja - trochę przesadza z ilością bugów ale np. u mnie gra sama z siebie się wyłącza. Bez komunikatu błędów itp. po prostu pada. (uprzedzę, nie jest to problem słabej karty graficznej, procesora itp. Sprzęt ciągnie dużo lepsze wizualnie gry.) Jednak da się grać, jakiś problemów z balansem nie widzę, brak ekranów póki co da się przeżyć.
Jedynym mankamentem jest ten nieszczęsny conflux - w trakcie walki mnie wyrzuci bo utracono połączenie na kilka sekund. Ew. padnie mi net i także nici z grania. To jest nieporozumienie.

Co do plotek o upadku Black Hole - jak sami potwierdzą, to uwierzę.

Damian7777

wierszo - pisarzo - leń

« Odpowiedz #6629 : 20 Luty 2012, 17:43:02 »
Grownock odsyłam Cię pod ten link. To wszystko przecież wyssane z palca, prawda :) ? No ale Ty moze masz jakaś unikatową wersje spatchowaną już do patcha 2.4.6, niestety my wciąż stoimy na 1.2.1 :(

http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=36932

Nie, przed renowacją były już sytuacje że Conflux był offline. To samo dzisiaj.Nie było żadnej informacji na facebooku ubi, chciałem pograć w grę za którą zapłaciłem. Jak myslisz czy moglem ? Nie... To jest fair ? Spójrz na komentarze - http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=36932

Co do bugów to nie szukam ich na siłe ale jeżeli występują to dlaczego mają ich się nie pozbyć ?

Przykładowe dwa komentarze  :P

Dear Ubisoft, could you let me know, when thy think I'm worth enough to play your game again. Or let me know if I don't deserve it tonight.

‎19:53 , Saturday night and Conflux is down (again). When I`m supposed to play? Monday to Friday, from 8:00 to 17:00?
 I should have played the cracked game from SKYDROW instead of buying the CE (doh ...) of HOMM VI.

« Ostatnia zmiana: 20 Luty 2012, 18:01:24 wysłane przez Damian7777 » IP: Zapisane
Strony: 1 ... 439 440 441 [442] 443 444 445 ... 459    Do góry Drukuj 

© 2003 - 2012 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody właścicieli jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z gier Heroes of Might and Magic i innych są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.