|
|
 |
« Odpowiedz #2010 : 10 Lipiec 2011, 02:28:07 » |
|
Aha, dawno nie grałem to zapomniałem że miał na starcie do morali hehe. Jesli chodzi o to że idzię się na ilość nie na jakość czy jakoś tak i nie atak, to jesli chodzi o mnie to ja to inaczej robiłem. Właśnie inwestowałem by rozwinąć balistę i mała pomoc ale zawsze namiot medyka. Ale głównie o co mi chodzi. A o to że główną siłą były wampiry, no i licze oraz szkielety jako strzelcy. Smoki stawiałem na drugi plan. Dlatego właśnie dobrze pakować w atak, umiejętności do ataku też się przyda i do obronę rozwijać żeby dążyć do +2 do życia. Wtedy taki wampir jest nie do rozwalenia. Jego regeneracja i wsparcie dystansowymi jednostkami rozwala wszystko. Pozostale jednostki bronią zamku i innych rzeczy na czarną godzinę.
|
 ,,Ludzi należy obdarowywać hojnie lub niszczyć, ponieważ mszczą się za lekkie zniewagi, a za poważne krzywdy nie są już w stanie.,,
|
|
|
Punkty uznania(?): 0
|
 |
« Odpowiedz #2011 : 10 Lipiec 2011, 09:27:42 » |
|
Serafinek dokładnie...  ,a co do szczęścia...jeszcze nie go nie mam ale planowałem...więc mam tam jeszcze troche miejsca,skoro twierdzisz,że się nie przyda
|
|
"Co Mnie Nie Zabije To Mnie Wzmocni"
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2012 : 10 Lipiec 2011, 12:50:34 » |
|
a co do szczęścia...jeszcze nie go nie mam ale planowałem...więc mam tam jeszcze troche miejsca,skoro twierdzisz,że się nie przyda 
To zamiast szczęścia, weź oświecenie z inteligencją. Nie dosyć, że da ci sporego kopa do statów, to także będziesz miał 50% więcej many, co dla Nekro jest bardzo ważne, bo przeważnie nie ma tej many zbyt dużo.
|
"TAWERNO, WALCZ!"
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2013 : 10 Lipiec 2011, 13:36:37 » |
|
Ja proponuje tak: Dowodzenie (bo niestety już jest) Nerkomancja: Wieczna Niewola (tu już nic więcej nie trzeba - punkty mroku ograniczają tak, że podstawowa nekromancja wystarczy, pozostałe talenty są mało praktyczne (musimy poświęcić na nie turę, a to już 1 debuff/wskszeszenie mniej)) Ekspertyckie Oświecenie: Inteligencja Ekspertyki Talent Magiczny: Tajemny Trening Ekspertycka Magia Mroku: Mistrz Umysłu, Mistrz Bólu, Zdeprawowana (albo Zepsuta) Ziemia (na miagię mroku najwyższy priorytet, bo bez tego nie ma zabawy (ani zwycięstw w trudnych starciach)) Ekspertycka Magia Przywołania: Mistrz Życia (z tym nie trzeba się bardzo spieszyć, stopniowy rozwój powinien sprostać potrzebom) Następne poziomy rozdawaj według własnego uznania (i tak już wymiatasz Markalem).
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2014 : 03 Styczeń 2012, 08:33:50 » |
|
Zrobiłem mapę XL do hord HOMM5 chciałbym się z nią podzielić z forumowiczami. Czy ktoś mógłby mi pomóc dołączyć ją do dawnloadu?
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2015 : 23 Luty 2012, 20:14:08 » |
|
mam pytanie do edytora jak zmienić bohaterowi klase na przykład by był lord demonów a wygląda jak rycerz i np specalizacie że laszlo jest dowódcą łuczników Wiadomość doklejona: 23 Luty 2012, 22:46:04
jak zrobić takich bohaterów wiecie jak to zrobiłem dawałem więzienie i bohaterów za każdym razem brałem innego i w rogu narobiło się dużo jak takich zrobić  jak zrobić na przykład frydee bez konia izabele tą czerwona też bez konia ? miałem dać scenera ale ma 42 mb
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 23 Luty 2012, 22:46:04 wysłane przez emil60 »
|
IP:
|
|
|
|
Arbiter elegantiarum
|
 |
« Odpowiedz #2016 : 04 Kwiecień 2012, 20:50:22 » |
|
Początkowo w H5 miała się znaleźć frakcja nag.
Znalazłem już szkice jednostek, ale zdaje mi się, że był nawet screen z gry, a nie mogę sobie za nic przypomnieć gdzie go widziałem. Ktoś mógłby zarzucić linkiem?
|
|
|
|
|
Fan Iriny
Wszystko płynie...
|
 |
« Odpowiedz #2017 : 09 Kwiecień 2012, 23:13:01 » |
|
http://h5.heroes.net.pl/galeria/14/1.html - może stąd? Ja Sanktuarium właśnie tutaj znalazłem. Trochę szkoda, że nie powstało, ale w sumie orkowie też są fajni (o ilę się nie mylę, to Twierdza zastąpiła Sanktuarium).
|
“Nie zgodzę się i nie dam się zmusić. Decyzja należy do mnie...“ - Irina. 
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2018 : 10 Kwiecień 2012, 13:23:09 » |
|
Ja mam pytanie odnośnie przekazywania sobie armii przez bohaterów w Heroes 5. Wcześniej grałem w H3 i tam można było dzielić armie i przekazywać ją między bohaterami bez problemów. A teraz zacząłem grać w H5 i miałem z tym problemy bo gdy przekazywałem armie od jednego bohatera i przenosiłem np. oddział łuczników to był on automatycznie zastępowany jednym z oddziałów bohatera nr 2. I teraz pytanie, czy da się przenosić te armie tak jak było w H3 ? Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2019 : 10 Kwiecień 2012, 14:28:06 » |
|
Coby dzielić armie między bohaterami (na przykłada I dostaje 50 chłopów a II dostaje 30) należy nacisnąć magiczny klawisz Shift i przesunąć armie którą się chce dzielić do miejsca u drugiego bohatera. Jeżeli najedziesz na te same jednostki, to się one skumulują, a na inne, to się podmienią.
|
Jiraiya to najlepsza postać 
|
|
|
|