|
|
 |
« : 05 Styczeń 2008, 12:49:00 » |
|
Niedawno przeszedłem ten scenariusz i moim zdaniem jest on bardzo ciekawy. Po śmierci Kha-Beletha demon Veyer postanawia zostać nowym przywódcą. Aby jego marzenie się spełniło musi się nauczyć umiejętności godnej władcy - WIELKICH WIERZEJ (MISTRZOWSKA BRAMA) i wyeliminować 3 wrogie miasta (sylvan, akademia i przystań), zdobywając w każdym z nich po 1 artefakcie. Misja nie sprawiła mi większych kłopotów, ale nie zakładam tego tematu aby się chwalić. Niech ci co mają problem z przejściem tej misji piszą tu, a ja lub ktoś inny spróbujemy mu pomóc. W tym scenariuszu zachwycił mnie zamek SYLVAN, położony w sporym jeziorku. Dam screena: http://img257.imageshack.us/img257/4238/wygranaveyeradt5.pngMyślę, że fajnie to wykombinowano, bo coś takiego widzę w tej grze pierwszy raz, miła odmiana. Aha jak to możliwe, że Veyer żyje po śmierci "Władcy", to pytanie nie dawało mi spokoju. Przecież Veyera zabił (chyba) Raelag w ostatniej misji kampani Lochu w podstawce, a w tym scenariuszu Veyer żyje po śmierci Kha-Beletha... Jeżeli ktoś zna odpowiedź na to pytanie to proszę o odpowiedź w tym temacie.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 05 Styczeń 2008, 13:25:00 » |
|
A w jakie części jest ta misja ?
|
|
Sprawdzam dodanie podpisu. /jareQ
Edit: Działa.
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 05 Styczeń 2008, 13:30:32 » |
|
Ta misja to pojedynczy scenariusz Kuźni Przeznaczenia.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 05 Styczeń 2008, 14:30:59 » |
|
Nie doceniacie lordów demonów Veyer wydaję mi się na tyle silny iż mógłby się odrodzić albo sru!! Teleportem uciec... Szkoda tylko, ze zrobili z niego takiego Urkhala
|
"Zróbmy taką wymowną ciszę z pozą Lwa z avatara Fasta" - pemo4402 Dabu: Darciuchy. Phi, gardzę metalem Luk: A zjadł Ci ktoś kiedyś kota? "Nikt nie powiedział, że jesteśmy kompetentni ;p" - Martin "Jesteś jak katalizator do tygla w me3, całkiem niepotrzebny a jednak bez tego nie ruszy" - Psychol55 
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 05 Styczeń 2008, 14:38:19 » |
|
Myślę, że fajnie to wykombinowano, bo coś takiego widzę w tej grze pierwszy raz, miła odmiana. Wystarczy zrobić koło niego rzekę w edytorze, by uzyskać taki efekt.
|
|
|
|
|
Punkty uznania(?): 4
ADHD
|
 |
« Odpowiedz #5 : 07 Styczeń 2008, 08:32:53 » |
|
Aha jak to możliwe, że Veyer żyje po śmierci "Władcy", to pytanie nie dawało mi spokoju. Przecież Veyera zabił (chyba) Raelag w ostatniej misji kampani Lochu w podstawce, a w tym scenariuszu Veyer żyje po śmierci Kha-Beletha... Jeżeli ktoś zna odpowiedź na to pytanie to proszę o odpowiedź w tym temacie.
Agrael pozbył się Veyera za pomocą artefaktu stworzonego przez Tieru o nazwie "Serce Gryfa" z ocalałej cząstki duszy Aleksieja- ojca Nikolaja. Artefakt ten nie zabija demonów tylko je odsyła do Sheogh (demony wracają do domu zebrać opieprz od Kha-Beletha za porażkę ). A żeby Raelag walczył z Veyerem to nie przypominam sobie jakoś tego. Jak obadam sprawę to zedytuję posta
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 07 Styczeń 2008, 08:35:12 wysłane przez Johny_Szalony »
|
IP:
|
Wróciłem właśnie z tej acid cave (…) Ogólnie legowisko trolli i zbiegów z zakładu gnieźnieńskiego. Polecam omijać. - Luk Przy sprawdzaniu niektórych artów dostałbym krwotoku – Dabu wyzywają i każą se lody robić... polecam iść do sklepu po Algidę.. - Laxx -Dabu: Darciuchy. xP Phi, gardzę metalem. x) -Luk **A zjadł Ci ktoś kiedyś kota?** Nikt nie powiedział, że jesteśmy kompetentni;p- Martin
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 07 Styczeń 2008, 15:12:26 » |
|
Owszem wszystko było tak jak napisałeś, ale to dopiero początek całej historii.
Veyer przez serce gryfa przegrany wraca do Sheogh, a tam Władca daje mu szansę się zrehabilitować - Veyer musi pojmać Izabelę zmierzającą do mauzoleum królów. Przypadkiem o niecnych planach Kha-Beletha dowiaduje się Raelag i postanawia ocalić Izabelę i po raz drugi unicestwić Veyera. Udaje mu się to. To cała historia i chodziło mi o to jak to możliwe, że Veyer żyje bo o ile pamiętam to na cut scence zamykającej 4 kampanie Raelag rozwala Veyera Implozją.
|
|
|
|
|
Punkty uznania(?): 4
ADHD
|
 |
« Odpowiedz #7 : 07 Styczeń 2008, 15:19:46 » |
|
Faktycznie, tak właśnie było. Pamięć mi się zrestartowała , dzięki za przypomnienie. Wygląda więc na to że Veyer jednak przeżył, a jakim cudem to już chyba tylko Urgash wie
|
|
Wróciłem właśnie z tej acid cave (…) Ogólnie legowisko trolli i zbiegów z zakładu gnieźnieńskiego. Polecam omijać. - Luk Przy sprawdzaniu niektórych artów dostałbym krwotoku – Dabu wyzywają i każą se lody robić... polecam iść do sklepu po Algidę.. - Laxx -Dabu: Darciuchy. xP Phi, gardzę metalem. x) -Luk **A zjadł Ci ktoś kiedyś kota?** Nikt nie powiedział, że jesteśmy kompetentni;p- Martin
|
|
|
Serious Uncle Lok
Punkty uznania(?): 8
It's Serious'ly Christmas.
|
 |
« Odpowiedz #8 : 10 Styczeń 2008, 19:26:34 » |
|
Ale przecie Raelag wzioł zresetował Veyera po przez Implozję po której nie było czego zbierać co Veyerze
|
If the world ever changes take me to myself that never knew a thing making sure that memories won't fade away.  "L" z dedykacją dla Ciebie ;*
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 10 Styczeń 2008, 20:07:14 » |
|
Pewnie to były najfajniejsze trójwymiarowe puzzle
|
"Zróbmy taką wymowną ciszę z pozą Lwa z avatara Fasta" - pemo4402 Dabu: Darciuchy. Phi, gardzę metalem Luk: A zjadł Ci ktoś kiedyś kota? "Nikt nie powiedział, że jesteśmy kompetentni ;p" - Martin "Jesteś jak katalizator do tygla w me3, całkiem niepotrzebny a jednak bez tego nie ruszy" - Psychol55 
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 10 Styczeń 2008, 20:43:51 » |
|
Przeszedłem tą misję i jest długa i bardzo ciekawa jak ktoś nie grał w nią to polecam
|
|
Fan anime Bleach.
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 16 Styczeń 2008, 20:09:19 » |
|
A wiecie dlaczego Veyer po zdobyciu władzy nie zdążył sobie porządzić tylko ten zaszczyt przypadł Biarze? Otóż na ten temat mam dwie tezy: -Biara ukradkiem zabiła Veyera -Veyer zaginął w przestrzeni kosmicznej - a myślę tak dlatego, że na końcu tego scenariusza mamy dojść do portalu i gdzieś się przenieść i może z tym portalem coś było nie teges.
A jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 16 Styczeń 2008, 20:30:49 » |
|
Biara Veyera zabiła?? wydaję mi się, że nie... ale sąddząc po jego inteligencji a Biary... może... Chociaż... Veyer jest głupi, ale nieźle walczy.
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 17 Styczeń 2008, 20:56:32 » |
|
Biara Veyera zabiła?? wydaję mi się, że nie... ale sąddząc po jego inteligencji a Biary... może... Chociaż... Veyer jest głupi, ale nieźle walczy.
Demonica taka jak Biara potrafiąca całe Imperium Gryfów owinąć sobie wokół palca i pozyskać oddanych sług (Laszlo, Alaryk) , którzy poszliby za nią w ogień (dosłownie), myślę, że potrafiłaby podstępem zabić Veyera, choć nie byłoby jej łatwo. Zresztą to troche dziwne, takie ważne wydarzenie jak koronacja Veyera na nowego Pana Sheogh, a tak naprawdę niewiele o tym wiemy, bo tylko w tym scenariuszu jest to wspomniane, a o tym co potem nie ma nic.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 18 Styczeń 2008, 09:23:25 » |
|
Szkoda że Vayer zginął z ręki Biary ale ja wiem z czyjej ręki Biara zginęła.Jeśli chcecie wiedzie mówcie tak czy nie.
|
|
Fan anime Bleach.
|
|
|
|