ech... o czym ty mówisz człowieku, naucz sie czytać posty ! Gdzie ja oceniam grę po informacjach, kiedy powiedziałem, że V będzie gorsza !! Facet zastanów sie co piszesz ! Czytanie ze zrozumieniem sie kłania.
To chyba ty nie potrafisz czytac swoich postów. Sam to napisałeś
"Ta gra to klasyka, jedynie III cześc moze przebić V" . Skad wiesz, ze może przebić jak są tylko o niej informacje...a znając część III watpie by tak było. Zresztą zakończe ten bezsensowny spór na ten temat..
"Pozbawiona klimatu heroes" - widzocznie nie grałeś w tą grę. Równie dobrze mogę napisać, że Settlers V jest pozbawiona klimatu części III i IV. Tak się zdaje, ale każda inna częśc ma swój klimat, tak jest w przypadku heroes IV. jeszcze inny klimat bedzie miała część V Heroes i fani III też będą jęczęc, że nie zrobili takiego jak w III...
"Nie można ulepszać jednostek."Nie mozna ulepszać, bo sie je wybiera sposród dwóch róznych dopasowując je swojej do taktyki, choć rzeczywiscie ulepszanie miałoby swoje plusy..ale jednostki są wystarczająco silne bez ulepszania ich. Jesli chodzi jeszcze o jednoski to AI jednostek w III jest tragiczne. Mając słabszą armię, ma się małe szanse na zwyciestwo...w IV bywało tak że nawet w przypadkach tragicznych można wygrać. To co moge powiedzięć złego o IV to to, ze jest za mało miast i jednostek , ale po kilku lat grania w tączęści i tak używam 2 jednostek do walki...
"Bohater walczy, przecież w późniejszych etapach gry staje sie on jednoosobową armią, a bitwa o zamek, szkoda gadać" Bohater w III to dla mnie najwieksza porazka. Jak mozna nie uzywać bohatera w walce. Meczysz sie, inwestujesz w niego a tu wpadasz na jakiegoś przypadkowego przeciwnika i tracisz to na co pracowałeś przez całą grę. Do tego nie można go ozywić - pokaż mi dobrą grę strategiczną, w której bohater nie bierze udziału w walce i nie mozna go wskrzesić... chocby taki warcraft czy świetna gra Lotr -bitwa o śródziemie" bazują na bohaterach, którzy mogą wygrac w pojedynkę sami....
Zreszta w najlepszym pismie komputerowym w Polsce CDaction gra dostała ocene 9/10 wiec według expertów nie jest tak zle... choc gra ma swoje minusy i lista ich jest długa....
"IV to tylko grafika (chociaż i tak jest do dupy)" - do d*&^ to jest papier toaletowy a powaznie ... rozdzielczość 800x600 i wyglad map w III jest rodem z Settlers I... widzę, że bardzo profesjonalnie podchodzisz do tej gry.. i uzywasz ciekawych "podwórkowych" agumentów.
Mimo tego, że to jest mało odwiedzane forum, to jako moderator proszę sie wyrażać w bardziej cywilizowany sposób...