Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
Strony: 1 [2] 3 4 5 ... 41    Do dołu Drukuj
Propozycje zmian na stronie i forum (Czytany 55407 razy)
Piter

*

Punkty uznania(?): 0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #15 : 13 Sierpień 2005, 23:29:36 »
To chyba ty nie potrafisz czytac swoich postów
I znowu nie rozumiesz sensu wypowiedzi. Powiedziałem że III może jedynie przebić V, co oznacza w tej chwili najlepsza jest trójka i jak wejdzie V to może ją pobić choć nie musi !! Więc czytaj następnym razem ze zrozumieniem, bardzo cię proszę, gdyż moderator to odpowiedzialna funkcja.

Co do klimatu
Każdy ci powie że w IV brakuje klimatu, fakt każda gra ma inny klimat, ale właśnie IV brak tego czym zachwycała III.

Ulepszanie jednostek
Tu nie chodzi o siłę armii, lecz chodzi o to, że gra nie jest rozbudowana. Zbyt szybko dochodzi się do końca rozbudowy.

Bohater
No właśnie jesteś w błędzie, o to chodzi, że bohater powinien mieć jak najmniejszy udział w bitwie, bo powiedz mi po co jednostki skoro zwycięża jeden bohater, to jest nudne, nie ma rozwiązań taktycznych, nie ma wariantów możliwości. Dlatego całe szczęście w części V bohater powróci z III. Widocznie w ogóle nie grałes w III cześć skoro mówisz ze "...wpadasz na jakiegoś przypadkowego przeciwnika i tracisz to na co pracowałeś przez całą grę...". Nie masz pojęcia o grze, więc jak możesz sie wypowiadać.

A Twoja ostatnia wypowiedź mnie rozśmieszyła, hehe (bez urazy)

A więc kończąc te dyskusje, podsumuje:
Heroes III jest zdecydowanie lepsza wersją od IV, 90% graczy tak uważa, najlepszym dowodem jest to że w V części wróci wszystko z III. Skoro uważasz że IV jest lepsza to albo w ogóle nie masz pojęcia o grze, bo grałeś w nią przez 1 dzień (jeśli masz odpowiadać w stylu: "co ty możesz wiedzieć, ja gram od kilku lat i to ty nie masz pojęcia o grze" to prosze oszczędź sobie), albo po prostu masz inny gust, wyjątkowy gust.    

Uważam że temat jest zakończony, bo dalsza dyskusja nie ma sensu, gdyż każdy wie co i jak...

« Ostatnia zmiana: 13 Sierpień 2005, 23:39:04 wysłane przez Piter » IP: Zapisane
Dwie najważniejsze zasady:
1. Administrator ma zawsze rację.
2. Jeśli Administrator nie ma racji patrz punkt 1
Martin
Fallen Angel

*

Punkty uznania(?): 7

Nobody expects the Spanish Inquisition!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #16 : 14 Sierpień 2005, 00:55:35 »
Dodam trzy zdania od siebie  i zakończę tą temat:
Tu nie chodzi o siłę armii, lecz chodzi o to, że gra nie jest rozbudowana. Zbyt szybko dochodzi się do końca rozbudowy.
Jak chcesz sie rozbudowywac to w takim razie polecam Settlers V. Masz 70 budowli i po 4 godzinach trudno wszystkie zbudować nawet grając bez przeciwnika. A po wyjściu dodatku do gry bedzie ich 86...
Widocznie w góle nie grałes w III cześć skoro mówisz ze "...wpadasz na jakiegoś przypadkowego przeciwnika i tracisz to na co pracowałeś przez całą grę...". Nie masz pojęcia o grze, więc jak możesz sie wypowiadać.
Na jakiej podstawie tak sądzisz?  Chodziło o to że po stracie jednostke bohater jest bezbronny, nawet jak jest b.silny.  A kwestie to czy grałem i ile zostawmy może...
A Twoja ostatnia wypowiedź mnie rozśmieszyła, hehe (bez urazy)
Ciekawe co w niej cie rozsmieszyło. Na niektórym forach za takie słowa są kary w postaci zóltych kartek (jak w piłkarstwie), bez ostrzeżenia. Niektórzy z liczba postów 2 mieli zbanowane konto za takie, zdawałoby sie lekkie słowka..

A wracająć do tematu: jak idą prace nad działem o III  /wink/ i kiedy go ujrzymy  B)

« Ostatnia zmiana: 14 Sierpień 2005, 00:57:56 wysłane przez Martin » IP: Zapisane
Remember the times when you cried
Remember the mistakes you made
Remember the times where you were unhappy
Remember the good times
Remember the laughter
Remember the fooling around
In the end... Remember that you have lived
MaRay

« Odpowiedz #17 : 17 Sierpień 2005, 17:18:38 »
Co myślicie o stworzeniu takiego fanklubu na forum? Byłyłoby np. 6 miast ( Akademia, Przystań, Azyl, Nekrpololis, Rezerwat, Twierdza , które odpowiadałyby swoim odpowiednikom w Heroes 4 ). W każdym mieście byłaby jedna osoba dowodząca.Siedzibami były by fora, widoczne tylko dla członków poszczególnych miast oraz Admina.  Każdy nowy, który by chciał przystapić do któregoś miasta wysyłałby PM do dowodzącego z prosba o przyjecie. W Mieście byłyby rangi ( np. w Akademi ) ktoś nowy byłby Niziołkiem, potem po awansowaniu go Krasnoludem - potem wybierałby drogę Magii lub Walki, i wtedy rangi odpowiadalby innym stworom z Heroesa 4 ( Ładu ). Co myślicie o takim pomysle?

IP: Zapisane
MaRay

« Odpowiedz #18 : 17 Sierpień 2005, 17:50:02 »
A ja zgłaszam gry z serii Gothic , czyli Gothic, Gothic 2 oraz dodatek do 2 części do działu na forum oraz na stronke ( oczywiście moge takowy dział prowadzić :) )

Martin
Fallen Angel

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #19 : 18 Sierpień 2005, 00:18:31 »
A ja zgłaszam gry z serii Gothic , czyli Gothic, Gothic 2 oraz dodatek do 2 części do działu na forum oraz na stronke ( oczywiście moge takowy dział prowadzić :) )
To strona o serii heroes a nie gothic, wieć raczej w zamyśle mamy na temat dział dotyczący gry heroes. Choć kieys moze niewykluczone...

Remember the good times
Remember the laughter
Martin
Fallen Angel

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #20 : 18 Sierpień 2005, 00:50:09 »
Fajny pomysł, choc ...nierealny w realizacji - z kilku powodów:

1.: Forum to odwiedza bardzo mało osób, wiec nie byłoby chetnych. Na forum jest raptem 59 userów z czego 6 (!) ma wiecej niz 5 postów. Reszta to martwe dusze  <_< . Gdyby byłoby ich 590 to moznaby było cos myślec....

2: Najwazniejszy problem-  mówisz o heroes IV, a jak poczytasz sobie posty to  (oprócz mnie i jareQ) nie znajdziesz tu ludzi, którym sie ta gra podoba. Może jeszcze oprócz Ciebie. Teraz nie ma kto pisać o tej części, tym bardziej po tym jakbysmy to wprowadzili..

3. Ciekawe o czym bysmy tam pisali, w tych działach. Takie cos istnieje ale w grupie 2500 tyś userów na niektórych forach gier rpg w necie np. newervintera do której kiedys nalezałem... (co to były za czasy  /rolleyes/ )

Zobaczymy jaka bedzie część 5 i ilu ludzi bedzie na forum, ale wątpie gdybysmy coś takiego wprowadzili... choc pomysł fajny..

« Ostatnia zmiana: 12 Wrzesień 2005, 18:34:49 wysłane przez jareQ » IP: Zapisane
Remember the good times
Remember the laughter
jareQ
Tak, to On!

*

Punkty uznania(?): 6

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #21 : 23 Sierpień 2005, 22:51:33 »
A mi się wydaje całkiem świetnym pomysłem z tym, że można by jeszcze zrobić kategorie główne, do których można by wejść takie, jak Heroes I, II, III, IV no i w przyszłości V z możliwością ich zmian, o które każdy mógłby poprosić w specjalnym wątku na forum...

ps. Zajmę się tym jak wrócę bo ostatnio nie ma mnie w Polsce i właśnie dziś dopiero wróciłem ale niestety jutro wyjeżdżam znowu <_< więc cierpliwości i czekamy na kolejne propozycje  :]

« Ostatnia zmiana: 12 Wrzesień 2005, 18:34:58 wysłane przez jareQ » IP: Zapisane
:tawerna: Niech Moc i Magia będzie z Wami!
jareQ
Tak, to On!

*

Punkty uznania(?): 6

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #22 : 23 Sierpień 2005, 22:56:27 »
To strona o serii heroes a nie gothic, wieć raczej w zamyśle mamy na temat dział dotyczący gry heroes. Choć kieys moze niewykluczone...

Zgadza się  :P ale jeśli znalazła by się osoba(y) chcąca stworzyć taki dział.. czemu nie  ;)

:tawerna: Niech Moc i Magia będzie z Wami!
Tomek

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #23 : 05 Październik 2005, 15:50:12 »
/naughty/  hyr hyr bijta sie :D
jak dla mie heros  3 jest fajniejszy bo ma  jak dlamie  niezapomiany klimat  i mi sie podoba w nim prawie wszytko  jak by bochater mugł wlalczyc to bym dał nawet 10 pkt
ale to szczeguł
alez  heros 4 :D ma swoje  plusy  nowe jednostki   itp.... ale  jaka jest tam grafika
ale mi sie w  herosa  niepodoba ze niemozna se ulepszac jednostek  i ze tszeba wibierac pomiedzy stworami a dodatki niebyły za fajne ale cusz  heros to heros ale  heros 5 to tosamo co heros  3 tylko ze ubrany w ładniejsza szate graficzna  ale  jak cos  to mi sie podoba   walki benda zapierac dech w piersi

Jest fajnie :)
aszen

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #24 : 05 Październik 2005, 23:28:41 »
Każda cześć jest super i niemożna ich do siebie porównywać ( a wszczególności 3 i 4 cz. ) Każda mi sie podobała.Fakt 4 miała najwiecej błedów ale ( według mnie ! ) i wiele plusów .Znam pare osób ( w tym i ja ) którzy twierdzą,że 4 ma wiecej możliwości niż pozostałe cześci.Fakt,że klimacik w 3 był lepszy ponieważ 4 już sie zrobiła bardziej RPG  a Herosy to przeciez strategia.Wiec dopóki niewyjdzie 5 gramy u nas w 4.POzdrowienia dla wszystkich.PS Nie kłócić sie bo jestesmy po tej samej stronie !!  /thumbup/

Tomek

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #25 : 06 Październik 2005, 15:00:55 »
popieram aszena :D ok tak na marginese  jak macie jakis kumpli czy kolezanki  /wink/  to namawiajce  ich aby zagoscili w tawernie :D jak cos

Tomek

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #26 : 08 Październik 2005, 15:57:46 »
mozna by zrobic  małą dysko grafie ger z MaghtandMagic nie wiem ile tego było czesci ale dosc sporo :D jedynie grałem w maghtandmagic 9 :)

Marek Paśnikowski

« Odpowiedz #27 : 13 Październik 2005, 10:17:57 »
Tomek, mógłbyś mi powiedzieć coś na temat mightandmagic? Strategiami zacząłem się interesować od niedawna, i jestem w fazie eksploracji tego wspaniałego gatunku, więc nie miej mi za złe nieorientacji ;)

Lubie gadac!
aszen

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #28 : 13 Październik 2005, 22:25:12 »
M&M to nie strategie a raczej RPG w świecie Herosa.Grałem w 6,7,8,9 po kilka razy ( oprucz 9 która zupełnie straciła klimat :( ) super ( jak dla mnie) gierki i podejrzewam,że kiedyś jeszcze jakąś dopadne ( może 10 bo słyszałem,że robią....)

Kwapiszon of Might and Magic
Garfield

*

Punkty uznania(?): 2

« Odpowiedz #29 : 13 Listopad 2005, 11:35:10 »
Dział o M&M to dobry pomysł bo dzieje się i nawiązuje do Heroes Of Might and Magic.Tylko kto go by zrobił?Może aszen?

Strony: 1 [2] 3 4 5 ... 41    Do góry Drukuj 

© 2003 - 2012 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody właścicieli jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z gier Heroes of Might and Magic i innych są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.