|
|
 |
« : 18 Kwiecień 2008, 21:46:02 » |
|
No właśnie. Co waszym zdaniem można zrobić, żeby HIV był lepszy? Moim zdaniem przydała by się lepsza grafa np. tak jak w HV, jeszcze jakieś nowe zamki a co za tym idzie więcej jednostek, bohaterów i magii, balista nie jako oddział ale jako machina wojenna, katapulty, dostępne wszystkie jednostki (nie że trzeba wybierać: gryf czy jednorożec itp. i ulepszenia jednostek.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 19 Kwiecień 2008, 11:07:12 » |
|
1. Zmienić wygląd smoków i feniksa. 2. Dodać ulepszenia. 3. Dać specjalizacje bohaterom. 4. Dodać więcej artefaktów najzwyklejszych (jakieś siekiery, sztylety), żeby było jeszcze bardziej RPGowo. 5. Dać każdemu bohaterowi osobny wygląd. I będzie git
|
 Główny troll internetu. Dziedzic Loży Smerfetki.
|
|
|
SpecHoMM
Punkty uznania(?): 15
...:::Dziel i rządź:::...
|
 |
« Odpowiedz #2 : 19 Kwiecień 2008, 19:55:25 » |
|
co zrobić? yyyy.... emmm ..... oooo..... co ja miałem.... grę od nowa najlepiej. mgłę usunąć. zmienić wygląd wszystkiego ( zamki bohaterowie potwory ) i inne takie rzeczy xD
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 19 Kwiecień 2008, 20:14:46 » |
|
Dodać ulepszenia i tyle samo jednostek żeby było w zamku co w 3
|
|
Fan anime Bleach.
|
|
|
Aenigma
Punkty uznania(?): 7
"sztuko z fantazji i kamienia..."
|
 |
« Odpowiedz #4 : 19 Kwiecień 2008, 22:33:51 » |
|
Powinno się ulepszyć jednostki i nie powinno być dwóch rodzajów jednostek do wyboru na danym poziomie (w danym zamku)
|
 |
„I gdzie ty widzieć będziesz, gdy zamieszkamy w powidoku słońca malowanym na powietrzu jak na szkle nieważkim, jak nasze oczy przepełnione blaskiem nieśmiertelnieją w pędzie wzwyż, w ponad –
Tworząca, Koniecznie wolna, patrz! Dożyj siebie ze światła!” |
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 19 Kwiecień 2008, 22:42:53 » |
|
nie powinno być dwóch rodzajów jednostek do wyboru na danym poziomie (w danym zamku)
Bo zastanawianie się, która jednostka będzie lepsza i czy sprawdzi się w danej sytuacji jest za trudne?
|
|
|
|
Aenigma
|
 |
« Odpowiedz #6 : 19 Kwiecień 2008, 22:57:33 » |
|
Przy zdobywaniu zamku przeciwnika może mieć on inne jednostki, a wtedy jaki będzie z tego pożytek,jeśli nie będę mogła tego kupić ich z powodu braku miejsca?
|
 |
„I gdzie ty widzieć będziesz, gdy zamieszkamy w powidoku słońca malowanym na powietrzu jak na szkle nieważkim, jak nasze oczy przepełnione blaskiem nieśmiertelnieją w pędzie wzwyż, w ponad –
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 20 Kwiecień 2008, 11:59:29 » |
|
No dobrze. Ale można też wprowadzić burzenie miast.
|
|
|
|
ROCKmantic...
Punkty uznania(?): 18
|
 |
« Odpowiedz #8 : 20 Kwiecień 2008, 14:55:30 » |
|
Albo po prostu wybrać silniejszą/lepszą jednostkę. Jak dla mnie w Herosie IV nie trzeba wprowadzać dużych zmian. Podoba mi się taki jaki jest.  [Nie linczujcie...]
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 21 Kwiecień 2008, 12:40:45 » |
|
Aby heros był fajniejszy należy użyć kodów  . Na serio to nie mam zbyt wielu pomysłów.
|
|
|
|
|
Aenigma
|
 |
« Odpowiedz #10 : 21 Kwiecień 2008, 14:22:03 » |
|
Aby heros był fajniejszy należy użyć kodów .
Po co używać kodów?! przecież od tego gra nie będzie fajniejsza, pozwoli to tylko łatwiej przechodzić misje, a wszystko i tak będzie takie samo.
|
 |
|
|
|
Punkty uznania(?): 3
|
 |
« Odpowiedz #11 : 21 Kwiecień 2008, 16:48:56 » |
|
Nie rozumiem zwrotu "jeszcze lepszy". To sugeruje, że HMM IV był przynajmniej dobry, a przecież nie był.
Co można zrobić, żeby nie był tak słaby? Powrócić do rozwiązań z "trójki". Tak jak to uczynił Nival w V.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 21 Kwiecień 2008, 17:08:41 » |
|
Nie rozumiem zwrotu "jeszcze lepszy". To sugeruje, że HMM IV był przynajmniej dobry, a przecież nie był.
Co można zrobić, żeby nie był tak słaby?
Napisałem tak, ponieważ Heroes 4 mi się podoba i moim zdaniem jest świetną grą, jednak brakuje jej pewnych rzeczy. Stąd temat i jego nazwa.
|
|
|
|
|
ROCKmantic...
Punkty uznania(?): 18
|
 |
« Odpowiedz #13 : 21 Kwiecień 2008, 17:43:48 » |
|
Co można zrobić, żeby nie był tak słaby? Powrócić do rozwiązań z "trójki". Tak jak to uczynił Nival w V.
Jasne.... niech 4 będzie taka jak trójka, 5 też taka jak trójka, a 6 niech będzie wierną kopią... trójki. Bez przesady. Trochę nowości nie zaszkodzi. Fakt, że w tej grze nie można było popisać się umiejętnościami, ani taktyką, ale można było miło spędzić przy niej czas. Więc jest PRZYNAJMNIEJ dobra.
|
|
|
|
|
SpecHoMM
Punkty uznania(?): 15
...:::Dziel i rządź:::...
|
 |
« Odpowiedz #14 : 21 Kwiecień 2008, 18:15:46 » |
|
Przynajmniej dobra to jest zupa z Bobra  . a tak na serio to jak by nie było mgły i inny silnik gry było by ok. sama fabuła ok. ale kuleją 3 rzeczy. grafika, system gry i mgła wojny. poprawią to gra na medal.
|
|
|
|
|
|