Gdzieś czytałem że catedral jednak nie będzie, a polonizacją to sie chyba nie będą przejmować, jeśli chcecie to mieć po polsku to zmodyfikujcie pliki, niestety z kronverku zrobili tylko tło i kilka conceptów dla jednostek, uważam że obecne wersje nie przejdą.
Uwaga! To co napisałem to tylko spekulacje!
A teraz małe pytanko - na forum df2.ru zamieszczono kiedyś jednostki frakcji którą google tłumaczy jako limit, ale według mnie powinien być azyl (od asylum - szpital psychiatryczny)
Znalazł to ktoś gdzieś na necie/ma to na kompie i tu pokaże?
Akurat projekty te są rozwijane - przynajmniej częściowo. Jednak co jakiś czas pojawiają się jakieś nowości - czasami np. szkice, czasami modele różnych jednostek czy budynków. Ostatnio dodali szkice jednostek Katedry i Kronwerku a także model jednego budynku Katedry + model jednostki Kronwerku.
A co do ostatniej notki - widziałem to miasto, i powiem szczerze, całkiem fajne. Niektóre rysunki są świetnie zrobione, i mam nadzieję, że i to zostanie ukończone. W szczególności mi przypadł do gustu Jack - jeden z bohaterów (wejdźcie w zakładkę bohaterów i na samym dole będzie świetnie narysowany bohater w barwach czerwono-białych. Mam nadzieję, iż wejdzie on w odległej przyszłości do gry).
Aha, i radzę nie sugerować się całkowicie nazwami z tłumacza google. Jeśli już chcecie bardziej się zagłębić, to radzę skopiować całą nazwę i wsadzić osobno do tłumacza. Już np. było tak w przypadku trzeciego ulepszenia jednostki pirackiej - tłumaczyło ogółem jako "Sól", ale kopiując osobno oba słowa otrzymywaliśmy "Słony wojownik", co można przetłumaczyć jako "Wilk morski". Tak samo tutaj - ogółem translator przetłumaczył to jako "Limit", jednak patrząc na listę synonimów otrzymujemy "Limit, Granica, Ograniczenie" itp.