|
|
 |
« Odpowiedz #15 : 16 Maj 2006, 14:23:46 » |
|
Już dobre 3 miechy i sie troche dziwie bo wszystko dotąd ładnie działało, sprubuje jeszcze ze sterami z windows... zresztą czas formata się zbliża, może to pomorze
|
|
|
|
|
Tak, to On!
Punkty uznania(?): 6
|
 |
« Odpowiedz #16 : 17 Maj 2006, 00:09:20 » |
|
Nie rozumiem was chłopalki... Po co wam spolszczenie (jakieś amatorskie) skoro jest oficjalna polskojęzyczna wersja ?
|
 Niech Moc i Magia będzie z Wami!
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #17 : 17 Maj 2006, 14:43:50 » |
|
Oile sie nie myle to heroes V pl jest w sprzedaży od 2006-06-08
|
|
|
|
|
Fallen Angel
Punkty uznania(?): 7
Nobody expects the Spanish Inquisition!
|
 |
« Odpowiedz #18 : 09 Czerwiec 2006, 15:33:02 » |
|
Czy ktoś mógłby rozwinąć wątek Patcha ver. 1.1 Podobno umożliwia grywanie na starszych kartach graf. Czyli, że jak mam Radeon 8500 i chodziło mi przez 10 sek., po czym komputer się zawieszał, to jak zainstaluję patcha, to mi zacznie śmigać? Tak to działa? Czekam na odp. Ściągaj i instaluj czy chcesz czy nie  . Gra w ver 1.0 jest za mocno zbugowana przynajmniej w wersji kolekcjonerskiej. Patch poprawia bugi i umozliwia odpalanie na starszych kartach. Mi na GF 440 mx nie szła a teraz idzie. Lista zmian na stronie http://www.gram.pl/pliki_szczegoly.asp?id=1306
|
Remember the times when you cried Remember the mistakes you made Remember the times where you were unhappy Remember the good times Remember the laughter Remember the fooling around In the end... Remember that you have lived
|
|
|
Punkty uznania(?): 0
|
 |
« Odpowiedz #19 : 12 Czerwiec 2006, 21:26:03 » |
|
Rafi zara podam Ci kody na poczatku ich troche uzywalem zeby sie troszke polapac ale pozniej juz gralem bez i tera przezucilem sie na poziom heroiczny. Oto kody: Sporządź kopię zapasową pliku autoexec.cfg, a w samym pliku wpisz linijkę: setvar dev_console_password = schwinge-des-todes Podczas gry możesz otworzyć konsolę tyldą (~). W konsoli możesz wpisać komendy: add_army X,Y gdzie X jest numerem miasta (1-6), a Y (0-1) oznacza podstawowe bądź ulepszone stwory. Kod ten daje po 10 stworów z wybranego typu miasta bohaterowi. 0 są to postacie nie ulepszone a 1 to ulepszone a oto jaki numer to jakie miasto: 1-Bastion 2-Forteca 3-Lochy 4-Nekropolia 5-Inferno 6-Zamek zawsze po liczbie dawaj spacje np: add_army 4, 1 add_all_spells daje wszystkie czary bieżącemu herosowi. set_hero_luck_morale X, Y Ustawia szczęście bohatera na X, a morale na Y. show_player_money X pokazuje liczbę sztuk złota gracza numer X. show_hero_mp pokazuje dokładną liczbę punktów ruchu bohatera. add_exp X daje X doświadczenia bohaterowi. clear_money odbiera wszystkie zasoby. add_gold X ustawia ilość złota na X i odbiera inne zasoby. add_money X ustawia ilość każdego zasobu na X, a złota na 1000*X. zawsze ustwia po 100 surowców i 100 000 złota add skill X = X może być nazwą umiejętności (po angielsku, np "pathfinding") lub numerem umiejętności. Kod daje umiejętność bohaterowi. Lista kodów umiejętności poniżej: LOGISTICS = 1 WAR_MACHINES = 2 LEARNING = 3 LEADERSHIP = 4 LUCK = 5 OFFENCE = 6 DEFENCE = 7 SORCERY = 8 DESTRUCTIVE_MAGIC = 9 DARK_MAGIC = 10 LIGHT_MAGIC = 11 SUMMONING_MAGIC = 12 PATHFINDING = 19 SCOUTING = 20 NAVIGATION = 21 FIRST_AID = 22 BALLISTA = 23 CATAPULT = 24 INTELLIGENCE = 25 SCHOLAR = 26 EAGLE_EYE = 27 RECRUITMENT = 28 ESTATES = 29 DIPLOMACY = 30 RESISTANCE = 31 LUCKY_STRIKE = 32 FORTUNATE_ADVENTURER = 33 TACTICS = 34 ARCHERY = 35 FRENZY = 36 PROTECTION = 37
|
|
|
|
|
Fallen Angel
|
 |
« Odpowiedz #20 : 12 Czerwiec 2006, 21:51:57 » |
|
Tak to jest jak się piraty ma  . Później szuka się jakiś spolszczeń itd. A grę mozna było zamówić juz w grudniu....
|
Remember the times when you cried Remember the mistakes you made Remember the times where you were unhappy Remember the good times Remember the laughter Remember the fooling around In the end... Remember that you have lived
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #21 : 13 Czerwiec 2006, 11:14:03 » |
|
Witam, ja rowniez mam problem. Co prawda nie natury technicznej, ale z jedna z misji w kampanii. Konkretnie chodzi o ostatnia misje pierwszej kampanii "Upadek krola". Zdobylem Dunmoor, teraz w celach mam,ze musze go bronic - zaatakowali mnie do tej pory tylko raz (a minelo naprawde duzo czasu, zdazylem rozbudowac miasto na max.znalezc artefakt z obeliskow)... I nie wiem co dalej? Czekac na kolejne ataki siedzac w miescie?
|
|
|
|
|
Garfield
Punkty uznania(?): 2
|
 |
« Odpowiedz #22 : 13 Czerwiec 2006, 16:43:52 » |
|
Ja ma problem.Bo na 1GB RAmu i Radeonie 9800 na NAJNIŻSZYCH się zacina.Ale to już wina mojego kompa bo od jakiegoś czasu (jakiś rok) gry mi chodzą nie tak jak powinny.Może ktoś pomoże?
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #23 : 14 Czerwiec 2006, 10:02:17 » |
|
Może reinstalacja systemu pomoże?!
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #24 : 14 Czerwiec 2006, 14:00:29 » |
|
Mam problem, gdy pierwszy raz zainstalowalem heroesy 5 to wszystko dzialalo mi ok  ale gdy nastepnym razem wlaczylem gre to w oknie tytulowym wyskakiwalo mi "niewidoczne" okienko ERROR i gra nie odpala do teraz ... gre instalowalem juz 3 razy i dalej to samo ... :| /down/
|
|
|
|
|
Garfield
Punkty uznania(?): 2
|
 |
« Odpowiedz #25 : 15 Czerwiec 2006, 18:03:47 » |
|
raklamacja w sklepie albo sprawdź czy nie ma rys
|
|
|
|
|
Fallen Angel
|
 |
« Odpowiedz #26 : 17 Czerwiec 2006, 13:39:12 » |
|
Rozwiązanie podobnego problemu ze strony gram.pl :
"Problem ten powinna rozwiązać zmiana sposobu przydzielania pamięci RAM. W tym celu wykonaj poniższe czynności. Kliknij prawym klawiszem myszy na Mój Komputer, wybierz Właściwości Przejdź do zakładki Zaawansowane i w dziale Wydajność, wybierz Ustawienia Ponownie wybierz zakładkę Zaawansowane i w dziale Użycie pamięci przełącz się z Bufor systemu na Programy. Po dokonaniu tych zmian, zamknij wszystkie okna, ponownie uruchom komputer i wystartuj grę."
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #27 : 17 Czerwiec 2006, 15:07:59 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #28 : 17 Czerwiec 2006, 18:48:29 » |
|
Witam ! Mam ciekawy problem z grą W scenariszach pojedyńczych gra zachowuje się poprawnie ( ustawienia domyślne) ale w scenariuszu I ( Królowa) tnie się jak stara piła Z czym to może być związane ? Czy ktoś trafił na podobny problem ? (WinXP HE,A64 3000, Radeon 9800,1 GB Ram, SB Audigy, patch 1.1) PS (Tak sobie myśle - czyżby coś z wczytywanie stanu gry z dysku ? Musze jeszcze to sprawdzić) Doctori
|
|
|
|
|
Fallen Angel
|
 |
« Odpowiedz #29 : 17 Czerwiec 2006, 19:13:22 » |
|
Ciekawe, ale u mnie smiga na wszystkim jednakowo  . Choc może masz system obciazony i format dysku w celu odświeżenia byłby wskazany. Rzseczywiście może być to związane z odczytywaniem zapisu save z dysku. Ps. Zamień się za kompy
|
|
|
|
|