Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
Ankieta
Pytanie: Jaką wersję kupisz?
Głosów w sumie: 32

Strony: 1 ... 135 136 137 [138]    Do dołu Drukuj
Wszystkie problemy z grą - Patche, Instalacja, błędy, komunikaty itp. (Czytany 204402 razy)
Ylli96

*

Punkty uznania(?): 0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2055 : 29 Grudzień 2011, 15:20:47 »
Spróbuj podać treść błędu.
Znajdź płytę i sprawdź, czy jest czysta i nieuszkodzona. Czy wszystkie inne programy działają poprawnie?
A płyty z Windowsem itd. ZAWSZE się trzyma. ZAWSZE. Inaczej jesteś ugotowana, jeśli siądzie ci system lub musisz zrobić format.

IP: Zapisane

DMC4/HoMM5 Modder
ylli96.deviantart.com
Freezon

**

Zimny Robak :p

« Odpowiedz #2056 : 29 Grudzień 2011, 20:11:09 »
A płyty z Windowsem itd. ZAWSZE się trzyma. ZAWSZE. Inaczej jesteś ugotowana, jeśli siądzie ci system lub musisz zrobić format.
Koleżanka już pisała, że jej mama wyrzuciła płytkę z Windowsem.
. Swój komputer kupiłam na komunię ze swoich pieniędzy (lub raczej moja mama) i po zainstalowaniu Windowsa wyrzuciła płytę, bo uznała, że jest niepotrzebna  :/ . Wyślę na cdprojekt problem i zobaczę najwyżej po weekendzie.
No, to radzę koleżance kupić jakiegoś Windowsa (tylko nie 95 i 98 :)). Teraz nie są drogie, nawet za 80 zł kupisz.

franek98

*

« Odpowiedz #2057 : 30 Grudzień 2011, 11:19:54 »
Witam. Jest nowy i mam problem z grą Heroes V DEMO. Niedawno załatwiłem demko tej gry i próbowałem odpalić na moim kompie. Spełnia minimalne wymagania gry. Instaluje demko, włączam i ty gdy chcę rozpocząć grę to niebieski pasek ładuje się do połowy i później wywala mnie do pulpitu. I jest raport o błędach "wyślij/nie wysyłaj". Co mam zrobić? Mam Winde XP Home Edition SP3, Celeron 2,53Ghz, 512 Mb RAM, 128 Mb na karcie, obsługa pixel i vertex shader 1.2. Pomóżcie! 

Ylli96

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2058 : 30 Grudzień 2011, 15:16:50 »
Jaka dokładnie karta graficzna?
Spróbuj przeinstalować demo.

DMC4/HoMM5 Modder
ylli96.deviantart.com
franek98

*

« Odpowiedz #2059 : 30 Grudzień 2011, 17:02:20 »
VIA UniChrome Pro GPI
To nie może byc wina karty bo do menu idzie gładko. przeistalowałem i lipa, patche nie działają.

Ylli96

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2060 : 30 Grudzień 2011, 17:08:57 »
Karta jest zintegrowana z płytą główną, jak widzę. Wiele gier "gryzie się" z takimi kartami i nie działa prawidłowo. A to, że w menu działa OK nic nie oznacza - na 10-letnim PeCecie (Pentium 4 @1,5GHz, GF 5200GT(?), ok. 512 MB RAM) HoMM 5 śmigał w menu elegancko, ale w grze klatkował niemiłosiernie na bardzo niskich.
Postaraj się wymienić kartę, może w ogóle zainwestuj w sprzęt - inaczej zapewne nie pociągnie.

DMC4/HoMM5 Modder
ylli96.deviantart.com
Tallos

**

« Odpowiedz #2061 : 06 Styczeń 2012, 13:40:49 »
Mam taki problem z HoMM5, nad którym głowię się (i szukam rozwiązania) już chyba parę lat. Otóż po paru godzinach gry komp mi się wiesza (tak kompletnie, jedyne co pomaga to reset), bez żadnego komunikatu o błędzie. Mój komp: procek Intel Dual Core 2,33, grafa GeForce 8600 GTS, 2 gb RAM. Z góry dzięki za pomoc.

DragonQuest88

*

« Odpowiedz #2062 : 08 Luty 2012, 22:46:57 »
Witam mam problem tego typu gram sobie w heroes 5 wersja 1.6 kolekcja klasyki i jestem na etapie 4 kampanii lochy i misja 2 gdzie wyszedłem z podziemi i idę swoim bohaterem po planszy i pierwszy raz mi się zdarzyło , że gra się wyłącza sama jak dam nową turę i wyskakuje błąd (Wystąpił problem z aplikacją Heroes of Might and Magic V i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.) wątpie czy by to chodziło o komputer bo do tej pory nigdy się tak nie działo a mój komputer to :
intel pentium 4  3.08 GHz
1 GB RAM DDR 2 szyna 667
Karta dźwiękowa zintegrowana  realtek HD Audio 8 kanałowa
karta graficzna Ati Readon X300/X550 series
więc nie powinno mi tak się dziac tym bardziej , że mam wszystko na najniższych ustawieniach nawet zmieniłem specjalnie by sprawdzic na trybie niższej rozdzielczości monitoru gdzie gorsza znacznie jakosc i nadal się wyłącza wie ktoś dlaczego i jak można temu zaradzic? proszę o pomoc
ps. jeśli ktoś chce mi mówic kup lepszy sprzęt to nie wogóle nie postuje bo mi wogóle takim postem nie pomoże
z góry dzięki ;)

aha dodam  ,że sprawdziłem teraz inne kampanie i dałem nową turę na innym zapisie i hula więc jestem zdziwiony....

« Ostatnia zmiana: 08 Luty 2012, 23:27:23 wysłane przez DragonQuest88 » IP: Zapisane
Boski

Punkty uznania(?): 1

« Odpowiedz #2063 : 08 Luty 2012, 23:49:50 »
Proponuję zacząć po prostu tą misję od początku. Bardzo możliwe, że na starcie Ci się coś zbugowało, więc wczytywanie zapisu będzie ciągle prowadziło do błędu.

Swoją drogą delikatnie pomylił Ci się dział...

Raelag1973
Użytkownik jest na liście obserwowanych Obserwowany

łowca spamerów

« Odpowiedz #2064 : 09 Luty 2012, 13:16:40 »
Ja mam problem z 5 misją w kampanii Czarnoksiężnik: zawsze, gdy któryś z moich bohaterów wchodzi do sanktuarium niedaleko ostatnie garnizonu na dole mapy to wyskakuje mi komunikat, że program Homm przestał działać. Misję przeszedłem, ale było to wielkie utrudnienie.

bbarkiet

*

« Odpowiedz #2065 : 08 Marzec 2012, 12:45:20 »
Witam ,

mam problem z gra . A mianowicie po instalacji gry i probie właczenia ( gra orginalna z dodatkami - kuźnia przeznaczenia i dzikie hordy  ) wyskakuje błąd ( error ) . Nie ma mozliwości odczytu komunikatu błedu .
odinstalowałam system ( windows XP ) i zainstalowałam go . Bład nadal sie pojawia po instalacji gry ( oczywiście kilka krotnie instalowalam i odinstalowywalam gre ) . Na druim kompie chodzi bez problemu .
w czym może być problem. Prosze o rade .
Sprzęt na którym była instalowana gra :
Procesor AMD Athlon 64X2 2X3.10 Ghz
Karta Graficzna : Ge force 9500 GT ( 512 mb DDR2 ) .

Loczek
Serious Uncle Lok

*

Punkty uznania(?): 8

It's Serious'ly Christmas.

« Odpowiedz #2066 : 08 Marzec 2012, 13:45:21 »
Witaj  ;)
Mam pytanie a jak wygląda sprawa ze sterownikami od Karty Graficznej i Directx? Czasami tak gra ma po prostu że są problemy ze sterami ale jeśli re-instal nie pomógł to w przypadku Dzikich Hord po prostu skopiuj folder z grą z tego Pc na którym działa łącznie z folderem będącym w:
Moje Dokumenty/My Games/Heroes of Might and Magic V - Dzikie Hordy

If the world ever changes
take me to myself that never knew a thing
making sure that memories won't fade away.

"L" z dedykacją dla Ciebie ;*
Gaspar

« Odpowiedz #2067 : 10 Kwiecień 2012, 10:52:14 »
Mam dylemat do Heroes V gdzie wkleić mody z jednostkami i bohaterami
możecie podać konkretne foldery?

serafin

Śmierć jest drogą oczyszczenia.

« Odpowiedz #2068 : 10 Kwiecień 2012, 11:19:28 »
Dzikie Hordy czy podstawka?

Strony: 1 ... 135 136 137 [138]    Do góry Drukuj 

© 2003 - 2012 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody właścicieli jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z gier Heroes of Might and Magic i innych są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.