Dobra, to ja tutaj drobny poradnik zrobię.
Trzeba włączyć Edytor Map do TotE, a następnie wybrać opcję "Tools" a później "Create Duel Present". Jeśli dobrze zrobiłeś/aś, powinno wyjść takie coś:

W jednej z rubryczek wpisujemy imię bohatera - jakie chcemy. W drugiej wybieramy miasto. Dla przykładu ja wpisałem "Ingvar" i wybrałem miasto "Forteca".

Wybieramy różne opcje - dajemy bohaterowi talenty (co ciekawe nie trzeba tych, które zwykle ma ten bohater, więc np. Rutger nie musi mieć logistyki), zaklęcia, machiny oblężnicze, artefakty, artrybuty, armie. W tych ostatnich są pewne ograniczenia, np. Goblinów w jednym oddziale może być max. 150. Ogółem, nie licząc Lochu, ilość istot 1. poziomu maksymalna waha się w granicach 100-150, 2. poziomu ok. 80... 6. np. może mieć max 12 istot w jednym oddziale, 7. może mieć jedynie 6.

Po zrobieniu postaci włączamy Dzikie Hordy, standardowo tryb pojedynku. Jednakże później wybieramy ustawienia gracza, i wybieramy granicę Punktów Pojedynku (jak to tak nazwę, pełna nazwa to Total Duel Present Points). Najlepiej wybrać 15001-22000, gdyż tam jest najwięcej bohaterów także i standardowych, my zaś stracimy jedynie Garunę od orków (ma mniej niż 15001), Jhorę i Eruinę (mają ponad 22000), no, chyba, że sami je zrobimy.

Zwyczajnie ustawiamy walkę, i możemy nacieszyć się naszymi bohaterami.

Gdy będziemy chcieli jakiegoś skasować, wchodzimy w katalog w Heroesem TotE, wybieramy folder "Duel Present" i kasujemy danego bohatera. W linku poniżej macie kilkanaście różnych bohaterów zrobionych przeze mnie, np. Sorgal i Laslo ze screenów. Znajdą się też między innymi: Maeve, Lethos, Vinrael, Gorshak, Kragh itp.
http://www.speedyshare.com/files/21282823/Paczka_Bohater_w.zip?Dodam też, iż jeśli komuś się np. nie chce robić danego bohatera a chciałby takiego mieć, wystarczy napisać - najlepiej w tym temacie.

. Wystarczy podać: opis, jakie artefakty, talenty, imię, wygląd, jednostki. I tyle. Mam nadzieję, że się przydało
By Ko