Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Strony: 1 ... 103 104 105 [106] 107 108 109 ... 112    Do dołu Drukuj
Tribes of the East - dyskusja, problemy , pytania (Czytany 133229 razy)
Kokoju

*

Punkty uznania(?): 1

« Odpowiedz #1575 : 06 Marzec 2010, 12:39:12 »
Chodzi o postacie do Pojedynków? A więc to tak:
-Zwiadoców, Krwawych Dziewic (i ich ulepszeń) wcale nie można mieć 12/14, ale z tego co pamiętam tych pierwszych 42 a drugich 38. Gremlinów można chyba 120, a Chłopów 150. Jedynie da się to "zwiększyć" dając pare oddziałów po np. 40 istot. Każdej jednostki 7. poziomu można w jednym oddziale dać 6, a 6. poziomu 12. Z tego co pamiętam 18 5. poziomu, jedynie Siepaczy można 26 chyba.

IP: Zapisane

G.wno i kapusta zawsze w parze idą. Jedno popędza drugie. Perpetuum mobile.
Menelag
Ważniak Tawerny

*

Punkty uznania(?): 0

By the way

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1576 : 06 Marzec 2010, 12:56:34 »
mam pytanie...jak tworzyc tych boheterow??
bo od czasu, gdy sciagnalem patcha z polskim edytorem..to jakos nie moge :(

...:::Nevermind:::...
Kokoju

*

« Odpowiedz #1577 : 06 Marzec 2010, 14:03:36 »
Dobra, to ja tutaj drobny poradnik zrobię.
Trzeba włączyć Edytor Map do TotE, a następnie wybrać opcję "Tools" a później "Create Duel Present". Jeśli dobrze zrobiłeś/aś, powinno wyjść takie coś:

W jednej z rubryczek wpisujemy imię bohatera - jakie chcemy. W drugiej wybieramy miasto. Dla przykładu ja wpisałem "Ingvar" i wybrałem miasto "Forteca".

Wybieramy różne opcje - dajemy bohaterowi talenty (co ciekawe nie trzeba tych, które zwykle ma ten bohater, więc np. Rutger nie musi mieć logistyki), zaklęcia, machiny oblężnicze, artefakty, artrybuty, armie. W tych ostatnich są pewne ograniczenia, np. Goblinów w jednym oddziale może być max. 150. Ogółem, nie licząc Lochu, ilość istot 1. poziomu maksymalna waha się w granicach 100-150, 2. poziomu ok. 80... 6. np. może mieć max 12 istot w jednym oddziale, 7. może mieć jedynie 6.

Po zrobieniu postaci włączamy Dzikie Hordy, standardowo tryb pojedynku. Jednakże później wybieramy ustawienia gracza, i wybieramy granicę Punktów Pojedynku (jak to tak nazwę, pełna nazwa to Total Duel Present Points). Najlepiej wybrać 15001-22000, gdyż tam jest najwięcej bohaterów także i standardowych, my zaś stracimy jedynie Garunę od orków (ma mniej niż 15001), Jhorę i Eruinę (mają ponad 22000), no, chyba, że sami je zrobimy.

Zwyczajnie ustawiamy walkę, i możemy nacieszyć się naszymi bohaterami.

Gdy będziemy chcieli jakiegoś skasować, wchodzimy w katalog w Heroesem TotE, wybieramy folder "Duel Present" i kasujemy danego bohatera. W linku poniżej macie kilkanaście różnych bohaterów zrobionych przeze mnie, np. Sorgal i Laslo ze screenów. Znajdą się też między innymi: Maeve, Lethos, Vinrael, Gorshak, Kragh itp.

http://www.speedyshare.com/files/21282823/Paczka_Bohater_w.zip?

Dodam też, iż jeśli komuś się np. nie chce robić danego bohatera a chciałby takiego mieć, wystarczy napisać - najlepiej w tym temacie.  ;). Wystarczy podać: opis, jakie artefakty, talenty, imię, wygląd, jednostki. I tyle. Mam nadzieję, że się przydało

By Ko

anderzejn

« Odpowiedz #1578 : 07 Marzec 2010, 11:23:16 »
Chodzi o postacie do Pojedynków? A więc to tak:
-Zwiadoców, Krwawych Dziewic (i ich ulepszeń) wcale nie można mieć 12/14, ale z tego co pamiętam tych pierwszych 42 a drugich 38. Gremlinów można chyba 120, a Chłopów 150. Jedynie da się to "zwiększyć" dając pare oddziałów po np. 40 istot. Każdej jednostki 7. poziomu można w jednym oddziale dać 6, a 6. poziomu 12. Z tego co pamiętam 18 5. poziomu, jedynie Siepaczy można 26 chyba.
Z tymi gremlinami mogło mi się pomilić, ale jeśli chodzi o jednostki lochu to przed chwilą sprawdzałem i u mnie jakoś nie można mieć więcej niż wcześniej napisałem, a poza tym 42 prześladowców to i tak jest mało w porównaniu do armii Lethosa, ale i tak dziękuję, a szczególnie za ten mini tutotrial. Tyle narzekania na razie z mojej strony i nadszedł czas na kolejne pytanie: czy da się wykonać artefakty dla postaci do pojedynku, wybrać sobie ulubionych wrogów łowcą czy wykonać mroczny rytuał żeby wzmocnić postacie(chodzi mi tu tylko o Yrbeth)?

« Ostatnia zmiana: 07 Marzec 2010, 11:27:10 wysłane przez anderzejn » IP: Zapisane
Kokoju

*

« Odpowiedz #1579 : 07 Marzec 2010, 12:11:26 »
Niestety, nie. Aczkolwiek przynajmniej można dać zwykłe artefakty. A z ulubionych wrogów to chyba tylko Dirael ma Impa (więc równocześnie i Chowańca i Szkodnika) zrobionego, bo ona zawsze tak ma.

Maksioloz

*

« Odpowiedz #1580 : 07 Marzec 2010, 22:16:46 »
Witam! Otóż mam zainstalowanego jak w temacie wymienionego Heroesa V na Windows 7 z DirectX 11 i w menu grafika się psuje przy jakości bardzo dobrej ale gdy ustawie jakość normalną to wygląda tak jak by była jakość bardzo wysoka(normalna bez psucia się).Czy mógłby mi ktoś doradzić ?? Z góry thx
http://img121.imageshack.us/i/dzikiehordy.jpg/

« Ostatnia zmiana: 08 Marzec 2010, 00:22:18 wysłane przez Maksioloz » IP: Zapisane
Łowca Dusz
Tawerniany Wampir
Użytkownik jest na liście obserwowanych Obserwowany

Soul Collector

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1581 : 08 Marzec 2010, 11:08:35 »
Mógłbyś podać dokładne dane swego kompa?
Zainstaluj directa 9 ;]
To jest laptop czy stacjonarny?

Uploaded with ImageShack.us

Homo-hetero-non-bisexualny emo punk rockowy mastochistyczny rasista, egoistyczny hedonistyczny homofbiczny socjopata...
Maksioloz

*

« Odpowiedz #1582 : 08 Marzec 2010, 11:26:11 »
Oto dane mojego Windowsa 7:
http://img25.imageshack.us/img25/3462/danejd.jpg
A to dane karty graficznej:
EVGA Superclocked Nvidia GeForce GTX 275 896MB DDR3
A jeżeli chodzi o DirectX 9 to instalowałem i nic

Łowca Dusz
Tawerniany Wampir

Soul Collector

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1583 : 09 Marzec 2010, 12:31:35 »
Z tego co widziałem masz wersje 3.0 zainstaluj patha. Jak to nie pomoże to  może w ostateczności re-instalka...
Gra oczywiście 100% oryginału?

A nie trzeba instalować dodatkowych łatek czy coś w tym stylu do windowsa7?

Homo-hetero-non-bisexualny emo punk rockowy mastochistyczny rasista, egoistyczny hedonistyczny homofbiczny socjopata...
Maksioloz

*

« Odpowiedz #1584 : 09 Marzec 2010, 23:02:31 »
No to nie jest oryginał ale reinstalki robiłem i nic.A co do dodatkowych łatek to nie wiem czy takowe są.

Łowca Dusz
Tawerniany Wampir

Soul Collector

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1585 : 10 Marzec 2010, 11:09:29 »
Uważam ten temat za zamknięty...

Polecam http://www.cdprojekt.pl/

WuKa

« Odpowiedz #1586 : 10 Marzec 2010, 23:18:22 »
MAm ten sam problem i też nic.... spróbuje jeszcze z kolekcjonerską edycją, bo oprócz pudełkowej mam także takową.... może ona zadziała... :-\

Lord_Mergoth
*

Mauris feugiat omnes perveniat pluries

« Odpowiedz #1587 : 12 Marzec 2010, 09:55:15 »
Gram w Dzikie Hordy i podobają mi się przede wszystkim alternatywne ulepszenia jednostek np. Czerwony Smok lub Serafin. Jednak nie wszystkie ulepszone są najlepsze, pnieważ np. Wulkaniczny Smok od Krasnoludów jest słabszy od Magmowego, którego uważam za najlepszego smoka. Ale kampania Orków też fajna a oprócz tego to oczywiście Hot Seat gra standartowa gdzie można grać każdym ;> ;>

"Przeznaczenie to tylko początek następnych wydarzeń"
Gwynbleidd

*

Punkty uznania(?): 3

We dance like marionettes swaying to the Symphony

« Odpowiedz #1588 : 12 Marzec 2010, 11:40:03 »
Prawdę mówiąc to mi alternatywne ulepszenia jakoś nie przypadły do gustu. Chyba zbyt się do HOMM III przyzwyczaiłem. Wolał bym zamiast alternatyw np. dwa nowe miasta zamiast jednego. Co do Twierdzy to nawet muszę przyznać spodobała mi się. Brakuje mi tylko trochę tych cyklopów miotających wielkimi głazami. Jakoś cyklop z wielką maczugą rozwalający pole bitwy niezbyt mi się podoba. No i fabuła kampanii w Hordach i Kuźni mi się całkowicie nie podoba. "Podstawka" miała ciekawą fabułę, ale niestety te dodatki ją dalej zniszczyły.

Kokoju

*

« Odpowiedz #1589 : 14 Marzec 2010, 09:40:51 »
Otóż kilka dni temu zainstalowałem trzy mody: Bohaterowie z kampań w scenariuszach, Kampanie z podstawki i Kuźni Przeznaczenia w Dzikich Hordach i Skilwheel, którego można otworzyć w czasie gry podczas wybierania umiejętności.
No i właśnie - rozpocząłęm kampanię "Królowa" Izabelą, i postanowiłem zdobyć zdolność Święta Szarża, do której trzeba:
-Empatii
-Anioła Stróża
-Ostatni Bastion
Zdobyłem Empatię, Anioła Stróża, ale aby mieć Ostatni Bastion potrzebują Formacji Obronnej. Mam już ekspercką Obronę, zdolność Witalność (Potrzebną do zdobycia Formacji Obronnej), i w Skilwheelu nie iwdać żadnych jeszcze umiejętności wymaganych do zdobycia tej Zdolności... Ale już czwarty raz awansuję Izabelą odkąd zdobyłem Witalność, i ciągle nie pokazuje mi się możliwość zdobycia Formacji Obronnej. Wie ktoś, w czym jest tutaj problem?

Strony: 1 ... 103 104 105 [106] 107 108 109 ... 112    Do góry Drukuj 

© 2003 - 2012 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody właścicieli jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z gier Heroes of Might and Magic i innych są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.