Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
Strony: 1 2 3 [4]    Do dołu Drukuj
Jednostki neutralne w H5 (Czytany 2798 razy)
Łowca Dusz
Tawerniany Wampir
Użytkownik jest na liście obserwowanych Obserwowany

Punkty uznania(?): 1

Soul Collector

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #45 : 23 Sierpień 2010, 12:25:35 »
Na trafienie zabójczego ciosu jest 50% a tego wystarczy wziąć szczęście żołnierza i będzie gites :D

Feniks w dodatku ma bardzo dużą inicjatywę i lata na prawie całe pole jak smok ;]

Ja tam na każdego neutralnego mam sposób ;]

Feniks- czary defensywne i strzelanie ;] Twardy najsilniejszy z neutralnych zdecydowanie.

Rycerz- podobnie jak feniks, szybko pada bo ma mało życia ;]

Mumia- powolna ale twarda nawet niezaawansowane spowolnienie rz ucamy i jest pięknie

Wiki szybkie i mobilne ale mało żywotnie jak cię dopadną to masz przesrane.

Ogień podobnie jak feniks bo ma głupią tarczę. W dodatku mają z 50 strzał jak nie więcej ;]

Woda- niby ma czary ale niską inicjatywę jak masz magów i strzelców to zazwyczaj trochę ich rozwalisz zanim oni wejdą :D

Ziemia- powolne to to, ale twarde, spowolnienie na początku bitwy podobnie jak mumia :D

Powietrze- szybkie i mobilne ale atak taki że szkoda gadać ;< tyle że brak kontry i chyba zawsze oddają ;]

Mantrykora... mamy 2 tury zanim do nas nie podleci i nie zatruje więc się śpiesz graczu by znaleźć na nią sposób :D

IP: Zapisane

Uploaded with ImageShack.us

Homo-hetero-non-bisexualny emo punk rockowy mastochistyczny rasista, egoistyczny hedonistyczny homofbiczny socjopata...
Neader

*

Punkty uznania(?): 0

« Odpowiedz #46 : 23 Sierpień 2010, 12:54:58 »
Na Zabójczy Cios jest 25%, nie 50, trochę więcej przy Szczęściu Żołnierza.

Ireth

*

Quid exspectas?

« Odpowiedz #47 : 23 Sierpień 2010, 12:57:54 »
Mnie zawsze wkurzały wilki. Niby nie aż takie silne, ale jak się rozmnożą to dają nieźle popalić. Dlatego należy je bardzo szybko wybić jeszcze zanim dojdą. 

Nie wiem jak Wam ale mi z tych wszystkich żywiołaków tylko ziemi i wody przypadł do gustu. Ogniowy ma nie wiadomo skąd bazooki zamiast łap. A żywiołak powietrza wygląda jak rolka papieru toaletowego podczas tornada.

Wśród żywiołaków niby jest równośc, ale widac, że tak jak w trójce najsłabszy jest żywiołak powietrza, a najsilniejszy ziemii, tylko wody i ognia zamienili się miejscami.
Tak bo w trójce żywiolaki były na innych poziomach (w przeciwnym razie nie zrobiliby Wrót Żywiołów). W piątce są już wyrównane poziomowo, chociaż nadal można dyskutować który jest silniejszy. Ja się z Tobą nie zgodzę wg. mnie najsilniejszy jest żywiołak wody ze swoimi czarami, potem ogniowy bo strzela i ma tarczę, a dwa pozostałe na trzecim miejscu.

andre94nt
Polish winged Hussar

*

Will you carry me down...

« Odpowiedz #48 : 23 Sierpień 2010, 13:13:19 »
Nie bazooki, a miotacze ognia proszę pani. I jaszczurka z ogniem? Mi to nie pasuje. Najfajniejszy neutral to raczej fenix, ale ma gębę zamiast normalnego, ptasiego dziobu, mroczny rycerz to bardziej pasuje do nekro, niż do neutrala, a jak zrobili wilka, to mogliby też inne zwierzęta ( nie mówię, całe zoo), ale kilka np. Dziki z homm3 ( niekoniecznie z orkami na plecach). No ale cóż. Od tego mamy inwencję twórczą i zapał do tworzenia modów, bowiem można sobie pododawać. Ja tylko smucę się z powodu braku Yeti. Mogliby go dać. Ktoś nie wie czasami, jak on miał wyglądać? Jakiś screen czy cokolwiek?

Hadrian
Ten Inny...

*

Głowa do góry i do przodu!

« Odpowiedz #49 : 23 Sierpień 2010, 13:16:55 »
Yeti?
Coś o nich słyszałem, wiem, że są w edytorze Yeti, ale to są wilki(taki sam model i tekstura) tylko inna zdolność.

Belegor

*

Spec od oryginalnych pomysłów

« Odpowiedz #50 : 23 Sierpień 2010, 16:12:40 »
Też słyszałem, były na jakiej stronie opisani, ale nie było artów.  Powinny być, skoro o  nich się wspomina, chociażby w biografii Gotaia, w końcu to Yeti zabił jego rodziców.

"TAWERNO, WALCZ!"

Pamiętnik Tawernowicza Nowy wpis

WMSwojownik

**

Pacze i pacze ,a nic nie zopaczyłem

« Odpowiedz #51 : 29 Sierpień 2010, 22:48:45 »
Ta też czytałem biografię Gotaia tam było tylko o zbiciu jego rodziców przez Yeti i o tym, że go wychował Qurog.No cóż zawsze czytam biografie herosów bo można się czegoś dowiedzieć i to ciekawe.
Ale nieważne szkoda, że nie ma bandytów, rozbójników barbarzyńców, najemników i jakiś innych neutralnych ludzi.Napisałem o takim obozie najemników w heroesVI obiekty i zadaj pytanie(zerknijcie i oceńcie)Ale według mnie fajni są rycerze śmierci ktoś tam pisał o tyczkowatych nogach koni popieram ale super jest sam jeździec i wilk tak mi się podoba pod każdym względem i mumie też niezłe ale i leje i płacze z ich dolnej szczęki  :haha: :-\

You're a Pirate!!!
Raelag423

**

« Odpowiedz #52 : 28 Luty 2011, 17:30:47 »
Nie ma żadnych innych a jak masz wątpliwości sprawdź w edytorze map ^_^.Mój ulubiony potworek neutralny to mroczny rycerz :)

Freezon

**

Zimny Robak :p

« Odpowiedz #53 : 17 Wrzesień 2011, 17:58:51 »
Najlepszą jednostką neutralną jest według mnie Mroczny Rycerz. Przy dobrej okazji wybije ci cała armię i się jeszcze zaśmieje ;D

Widmax
Użytkownik jest na liście obserwowanych Obserwowany

Spectral Dragon

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #54 : 17 Wrzesień 2011, 21:41:14 »
Mi się najbardziej podoba feniks, bo ma fajne płomienie na skrzydłach i trudno go zabić, bo jest twardy. Na drugim miejscu postawiłbym mrocznego rycerza.

ketron

« Odpowiedz #55 : 08 Luty 2012, 22:19:16 »
Moim ulubionym jest rycerz śmierci.

Edit:A może coś więcej nam powiesz? Dlaczego i argumenty?Na przyszłość pisz bardziej rozbudowane posty./Loczek

« Ostatnia zmiana: 09 Luty 2012, 08:38:44 wysłane przez Loczek » IP: Zapisane
Strony: 1 2 3 [4]    Do góry Drukuj 

© 2003 - 2012 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody właścicieli jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z gier Heroes of Might and Magic i innych są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.