Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
Strony: 1 2 [3]    Do dołu Drukuj
Polityka Ubisoftu (Czytany 2456 razy)
Grownock

*

Punkty uznania(?): 0

Arbiter elegantiarum

« Odpowiedz #30 : 21 Lipiec 2011, 20:00:07 »
Rynek PCtowy stanowi 10% zysków Ubi. Już widzę, jak bankrutują po słabej sprzedaży H6!

IP: Zapisane

Reuel

*

kroczący w zwątpieniu

« Odpowiedz #31 : 21 Lipiec 2011, 20:40:00 »
Tylko, że jakbyś czytał to nie dotyczy tylko H6. Tak więc życzę im powodzenia, jak zbiorą te swoje "zyski" :) Bo naprawdę Grownock nie chcę się kłócić ale moim osobistym zdaniem jest to głupie, bo za przeproszeniem, jeśli kupisz od kogoś naszyjniczek, to nikt nie prawa Cię zmuszać by wykupywać specjalne zezwolenie na posiadanie tego naszyjniczka, prawda? No już nawet pomijając fakt, że jako chłopak naszyjniczki Ciebię pewno mało interesują pewno łapiesz o co chodzi. Poza tym takie naciąganie tylko wyjdzie znowu na straty tej firmy. Jak jesteś zbyt zachłanny to tracisz prędzej czy później.

« Ostatnia zmiana: 21 Lipiec 2011, 20:52:10 wysłane przez Michal787 » IP: Zapisane
Luk
The Great LichMaster

*

Punkty uznania(?): 25

Scream for me Tawerna!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #32 : 22 Lipiec 2011, 23:13:05 »
Zwyczajny sposób (ściągnięty zresztą), na zwalczanie rynku wtórnego gier, który na konsolach jest mniej więcej tym co piractwo na PC. To jest bardziej sposób na minimalizację strat niż dodatkowy zarobek.

Wiadomość doklejona: 28 Lipiec 2011, 20:54:15
Byłem ostatnio w Empiku i przykuła mnie znajoma okładka Heroes VI na półce. Po dużym zdziwieniu i bliższych oględzinach okazało się, że ubisoft wypuścił Kraala i laskę ashy na krążku za 39,99 plus obietnicę zniżki na oryginał gdy ten wyjdzie. Jak dużej i czy opłacalnej nie wiadomo.

Od kiedy płatne DLC się pojawiło uważałem to za poroniony pomysł, ale sprzedawać DLC jeszcze przed premierą to gruba przesada... Jak ktoś coś się dowie w tej sprawie to niech da znać.

« Ostatnia zmiana: 28 Lipiec 2011, 20:54:15 wysłane przez Luk » IP: Zapisane
Idarion

*

Punkty uznania(?): 2

Amicus stultorum similis efficietur

« Odpowiedz #33 : 29 Lipiec 2011, 11:59:27 »
Luk, to samo było z Wiedźminem 2 ;)
Mój kolega kupił przedpremierowo w Empiku właśnie za podobną cenę, dzięki czemu miał zagwarantowaną zniżkę, oraz to, że kupi ją bezproblemowo. Dodatkowo miał przy tym jakieś pierdółki.

Menelag
Czarodziej Tawerny

*

By the way

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #34 : 29 Lipiec 2011, 13:23:08 »

Wiadomość doklejona: [time]28 Lipiec 2011, 20:54:15[/time]
Byłem ostatnio w Empiku i przykuła mnie znajoma okładka Heroes VI na półce. Po dużym zdziwieniu i bliższych oględzinach okazało się, że ubisoft wypuścił Kraala i laskę ashy na krążku za 39,99 plus obietnicę zniżki na oryginał gdy ten wyjdzie. Jak dużej i czy opłacalnej nie wiadomo.

To ja teraz powiem, że się bardzo uśmiałem w związku z tym wydaniem przedpremierowym. Mój tata był wczoraj empiku i dzwoni do mnie, żebym wziął kasę i przyjechał szybko, bo jest już Heroes VI tylko za cztery dychy. xD Coś mi się nie zgadzało, ale pojechałem i obczaiłem to dokładnie.
Rzeczywiście to wydanie daje Kraala i Laskę Ashy oraz umożliwia zakupienie gry Heroes VI za cenę obniżoną o cenę Wydania Przedpremierowego. Czyli, jak ktoś kupi to wydanie za 39,90, to grę będzie mógł kupić taniej o 39,90 :) Tylko z drugiej strony, czterdzieści zeta za herosa i laskę to trochę sporo xD

Grownock

*

Arbiter elegantiarum

« Odpowiedz #35 : 29 Lipiec 2011, 13:38:57 »
Luk... wiesz co to pre-order? W środku tego pudełka jest kod na zniżkę wynoszący tyle kasy, za ile kupiłeś ten pre-order, z tą różnicą, że będziesz mieć właśnie bonusy. To jest akt dobrej woli.

Menelag, herosa i laskę dostajesz za 0 zł :) W końcu te 40zł zostanie Ci zwrócone.

Luk
The Great LichMaster

*

Punkty uznania(?): 25

Scream for me Tawerna!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #36 : 29 Lipiec 2011, 14:54:45 »
Dobra wola, albo jeszcze jeden sposób żeby jak najwięcej ludzi kupiło grę za full price i podbijało statystyki sprzedaży jeszcze przed premierą. Dzięki za wyjaśnienie.

Loczek
Serious Uncle Lok

*

Punkty uznania(?): 8

It's Serious'ly Christmas.

« Odpowiedz #37 : 01 Sierpień 2011, 14:09:28 »
Cóż może wypowiem się na temat "starej" nowej innowacji Ubi(Wcześniej zaimplantowały to firmy Sony, EA, THQ) a mianowicie Uplay Passport. Według mnie ciekawy pomysł gdyż redukuje straty jakie ponosi koncern odnośnie rynku gier używanych, częściowo ale zawsze coś przy okazji dostajemy inne ciekawe możliwości które możemy odczytać tu: http://gry.onet.pl/wiadomosci/ubisoft-zdradza-cene-uplay-passport,1,4800033,artykul.html

A tutaj dodam ciekawy artykuł odnośnie DRM które widać "interentowi piraci" nie lubią a Ubi przynosi zadowolenie bo ogranicza piracenie: http://gry.onet.pl/wiadomosci/ubisoft-chwali-system-drm,1,4807453,artykul.html

If the world ever changes
take me to myself that never knew a thing
making sure that memories won't fade away.

"L" z dedykacją dla Ciebie ;*
Brembech1234

« Odpowiedz #38 : 31 Sierpień 2011, 00:07:42 »
mam szczerą nadzieję, że gra nie powtórzy losu mego ukochanego civilization V i zamiast tych durnych DLC dodających teksturę ibisza za 5 dolarów pojawią się również zwykłe, pudełkowe dodatki... ;>

mam nadzieję, że DLC i mieczezielonegorekinaplusdziesięćdolataniagąsienicnatostach za kilka eurosów również ( cudem ) nie pojawią się w grze...chociaż nadzieja matką głupich... :(

TTTr96

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #39 : 09 Październik 2011, 21:46:36 »
Przy polityce EA, Ubi daje sobie jeszcze radę. Oni przynajmniej robią niezłe kolekcjonerki(ACB), a to że chcą brać kasę jest chyba logiczne. To tak jakby ktoś z Was prowadził jakiś warsztat samochodowy, a nie brał za to kasy. W każdym razie, ja muszę dostać naprawdę konkretnego kopniaka w dupę, żeby się od kogoś odwrócić.

LunarChild

« Odpowiedz #40 : 11 Styczeń 2012, 21:16:11 »
Hmmm, ja tylko dodam że w 100% zgadzam się z Grownockiem w kwestii platform: mieszkałem w Niemczech i tam NIKT nie gra na pc, NIKT. No chyba że w WoW'a albo CS'a. Wszyscy maja PS3. I miejcie na uwadze to że przeciętna gra kosztuje w EU, 49,99€ a nie 100zł....No ok, tam zarabiają 3 razy więcej...

Co do dyskusji - każda firma ssie kasy jak trza i ile wlezie. Każdy o tym wie. Po co na ten temat dyskutować. Co do Ufosoftu to troche przeginają z DRM i zniżkami na produkty dopiero przy wydaniu sequela :/

"Only illogics can find hidden flaws in a straight logic line
 Only erratics recognize errors in patterns of a perfect design"
Strony: 1 2 [3]    Do góry Drukuj 

© 2003 - 2012 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody właścicieli jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z gier Heroes of Might and Magic i innych są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.