Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
Ankieta
Pytanie: Jakie jest wasze ulubione smocze bóstwo?
Elrath - 7 (8%)
Malassa - 16 (18.4%)
Arkath - 6 (6.9%)
Shalssa - 8 (9.2%)
Sylanna - 6 (6.9%)
Ylath - 11 (12.6%)
Asha - 19 (21.8%)
Urgash - 7 (8%)
Wszystkie - 4 (4.6%)
Sar-Elam - 3 (3.4%)
Żaden :P - 0 (0%)
Głosów w sumie: 87

Strony: 1 ... 7 8 9 [10]    Do dołu Drukuj
Smocze Bóstwa - Ogólna Dyskusja (Czytany 5699 razy)
Adseruki

*

Punkty uznania(?): 0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #135 : 01 Luty 2012, 13:20:49 »
Raz miałam pomysł na rasę z całkiem dobrym wytłumaczeniem fabularnym. Rasa/frakcja miał powstać ze dzikich snów Ashy zamkniętej w księżycu. Chciałam by czarodzieje się kiedyś z nimi tłukli i ich pokonali ich własna bronią- snem. Mieli zostać całkowicie zapomniani, a jedyne miejsce w jakim przebywają, jest niedostępne bez użycia potężnej magii. Oznacza to, że czar snu mógłby kiedyś osłabnąć na tyle, by się z niego wybudzili i mamy motyw zemsty. Oczywiście frakcja musiała by się najpierw odbudować. Bossem mógłby być błękitny smok znaczy senne wcielenie Ashy.

I to powinno pewnie pójść do nowych ras  :D

IP: Zapisane
Kha Beleth

Mocą jest wiedza. Wiedza jest wewnętrzną siłą.

« Odpowiedz #136 : 01 Luty 2012, 15:13:35 »
I co magowie ją ostatecznie zniszczyli? Inaczej nie mogła by się pojawić. Pamiętaj, że w ostateczności mogą pozostać tylko rasy które pojawiły się w HoMM5. Mogła by odejść w nie pamięć jak np: nagowie z Hashimy. Gdybyś przedstawiła ją dokładniej - jednostki, specjalizacje i całą jej charakterystykę moglibyśmy ją poprzeć. Teraz jednak nie jestem przekonany.

PS: Nie bocz się na mnie po tym komentarzu. Mówię co myśle. W Polsce w końcu jest wolność słowa. ;)

Jestem władcą absolutnym! Cały Sheog jest mój!!! Szkoda że tylko tyle...
Belegor

*

Punkty uznania(?): 1

Spec od oryginalnych pomysłów

« Odpowiedz #137 : 01 Luty 2012, 15:31:21 »
Nie dotyczy to Wolnych Miast, one były i w H5, tylko że nie grywalne, a w Dark Messiaha, była jedynie straż więc można ich wziąć za nową "rasę", a lepiej by brzmiało frakcję.

"TAWERNO, WALCZ!"

Pamiętnik Tawernowicza Nowy wpis

Pawek
Fan Iriny

*

Wszystko płynie...

« Odpowiedz #138 : 01 Luty 2012, 16:44:52 »
Raz miałam pomysł na rasę z całkiem dobrym wytłumaczeniem fabularnym. Rasa/frakcja miał powstać ze dzikich snów Ashy zamkniętej w księżycu. Chciałam by czarodzieje się kiedyś z nimi tłukli i ich pokonali ich własna bronią- snem. Mieli zostać całkowicie zapomniani, a jedyne miejsce w jakim przebywają, jest niedostępne bez użycia potężnej magii. Oznacza to, że czar snu mógłby kiedyś osłabnąć na tyle, by się z niego wybudzili i mamy motyw zemsty. Oczywiście frakcja musiała by się najpierw odbudować. Bossem mógłby być błękitny smok znaczy senne wcielenie Ashy.

Wiesz, że motyw "muru z dziurami" ju był? Nie zapominaj o Sheoghu - precież jego mury też od czasu do czasu słabną i to właśnie czarodzieje je tam zamknęli. A motyw snu - nie zapominaj o Bezimiennych - ich mroczna magia wpływa przecież na sny - sam Azkaal o tym wspominał.

“Nie zgodzę się i nie dam się zmusić. Decyzja należy do mnie...“ - Irina.
Psychol55
Ja słyszę a ty słuchasz

*

O.Joey

« Odpowiedz #139 : 01 Luty 2012, 17:48:20 »

Ekhem... Obczaj rasę numer 10 w V edycji.

My life
Does some things bad, does some things good
But as the world turned I learned life is Hell
Complex like walking through projects at night
Adseruki

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #140 : 02 Luty 2012, 04:25:26 »

Ekhem... Obczaj rasę numer 10 w V edycji.
Eeee ale to zupełnie co innego? Pomimo podobnych założeń, co innego mam na myśli :/ Wróć te założenia, tylko wydają się podobne... może gdybym gdzieś opisała tę rasę to nie było by wątpliwości, że nie podbieram komuś innemu pomysłu >:(

CO ja tu robię o 4:25?  :huh:

Adseruki

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #141 : 01 Marzec 2012, 18:18:23 »
http://asderuki.deviantart.com/art/Arkath-288007164
Ha, ha nadszedł Arkath! Strasznie długo odkładałam tego bożka. Została mi już tylko Asha :D

Psychol55
Ja słyszę a ty słuchasz

*

O.Joey

« Odpowiedz #142 : 01 Marzec 2012, 18:23:04 »
http://asderuki.deviantart.com/art/Arkath-288007164
Ha, ha nadszedł Arkath! Strasznie długo odkładałam tego bożka. Została mi już tylko Asha :D

Szczerze? To jest kiepskie. Szanuję twoją pracę, twórz dalej.

Heh... też macie wrażenie, że wygląda jak połączenie żyrafy z jaszczurką?

My life
Does some things bad, does some things good
But as the world turned I learned life is Hell
Complex like walking through projects at night
fandor510
Użytkownik jest na liście obserwowanych Obserwowany

Gińcie wampiry!!!!!!!!!!!!!!!!!

« Odpowiedz #143 : 01 Marzec 2012, 20:25:00 »
Nie obrazisz się Adseruki jak ustawię twój rysunek na sygnę (bardzo mi się podoba 10/5).

Ognisty wilkołak, co ja wszyscy żeby być wampirem?
Strony: 1 ... 7 8 9 [10]    Do góry Drukuj 

© 2003 - 2012 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody właścicieli jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z gier Heroes of Might and Magic i innych są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.