Szkoda, że nie wiem polskiego, tak jak chciał, chociaż niektóre polskie słowa mi znane i bez tłumacza, ponieważ są one mieszanka niemieckiego, ukraińskiego stylu. Ale oto szczegółowy opis na temat mody.
PS Подметте że ммод nie zastępuje jakichkolwiek specyfikacji i nie na рассу, a dodaje nowe, 9.Opis moda:Dodaje do gry 9-tę wysoką рассу, a mianowicie Naga (nazywam je Wodne). Dodaje 13 istot w grę, a mianowicie:
акулья стаража; ванидзаме; ostre przeciwpowodziowe; szyny; kappa-сойа; kensei; кенси; nagy-generałowie; bagiennych nagi-generałowie. Wszystkie istoty z bohaterów 6.
Tak samo: Orki żołnierzy; elitarnych orków żołnierzy; czarna straż; giant spider z Dark messiah.
Mod tak samo dodaje wersję próbną miasta Nag (nie zastępuje ani jeden z 8 istniejących miast). Tym nie mniej to miasto wciąż jest dostępny tylko z edytora map.
downloadAutor moda: zAhArWymagania:Do instalacji wymagany jest gra Heroes of Might and Magic 5, dodatek Arbitrzy Hordy, пропатченая do wersji 3.1.
Opis instalacji moda:Rozpakuj pobrane przez was NCF_new_creatures_by zahar.rar archiwum, zobaczysz folderu bin i data, skopiuj je do głównego katalogu gry.
Jak używać mod:Tworzymy lub bierzemy już robioną mapę i otwieramy w edytorze. Wybieramy jakieś miasto, alokacja (pozyskał czerwony odcień) i w bok, menu po lewej stronie, w zakładce "Shader" wpisz co następuje : "AdvMapTownShared:MapObjects\sanctuary_small_town.(AdvMapTownShared)" teraz сбиваем kursor z zamku (wybierając dowolny inny obiekt na mapie), a w miejsce starego zamku pojawi się nowy, zamek Nag. Po zapisaniu mapy, można uruchamiać grę plikiem "H5_Game.NCF.exe" (plik, który chcesz rozładunku z archiwum znajduje się on w folderze bin).
Wiadomość doklejona: [time]15 Grudzień 2012, 12:24:18[/time]
Нечего, думаю через 2 года будет мой проект готов и если не забуду то выложу у вас. Мой проект не похож не на один основной массы разработанных он тоже не заменяет, а добавляет в игру

но не нейтралов

Wiadomość doklejona: 15 Grudnia 2012, 13:33:15
Fajnie. To zakup słownik ruskiego.
A ręce Kensei'a, Akashy?
Nie wiem jakim sposobem ale prawdopodobnie ten mod jest ''wyciągnięty'' z MMH6. Zobacz inne mody które są pod linkiem tego ukraińca.
Oto mój stary podręcznik. Przeniesienie na język sami. Może to ci w czymś pomoże i jeśli ktoś nie знаит jak dostać z 6-tych HEROES pliki
http://depositfiles.com/files/892c25kkh