Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
Strony: 1 2 3 [4] 5 6    Do dołu Drukuj
Mody do Heroes VI (Czytany 4999 razy)
Miker

*

Punkty uznania(?): 0

Wiedza to największa potęga

« Odpowiedz #45 : 04 Styczeń 2012, 18:03:01 »
Wiem przecież ;P
Po prostu napisałem co myślę o zmianie kolorów we frakcjach. Ja bym osobiście ze zmian w kolorystyce to przyciemnił nieco zbyt jasnego bohatera mocy Inferno na drodze łez ale to tylko mały szczegół i nie irytuje zbytnio. Mnie osobiście kolorystyka w Heroes VI się podoba :)

IP: Zapisane
Live is brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas very mocno!
Nightin

Punkty uznania(?): 1

« Odpowiedz #46 : 11 Styczeń 2012, 18:24:35 »
Hmmn...tak głupio spytać, ale jak zrobić by mody zadziałały. Zrobiłem kilka modów i foldery dałem do data( Data->texture->New), odpalam grę jednak tekstury się nie zmieniły.

Cale'anon: Za Gamlon!
Ryszard: Za kucyka!
Cale'anon: Co? To ma być twój okrzyk bitewny?
Ryszard: Czemu? Co w nim nie tak?
Cale'anon: Mój mówi o szlachetności, honorze i poległych choć już niezapomnianych bohaterach.
Ryszard: A mój o kucyku!
Cale'anon: To nie...
Ryszard: ZA KUCYKA!
Adseruki

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #47 : 11 Styczeń 2012, 21:01:11 »
Dodałeś do właściwego data? A no i oczywiście, jeśli robisz zip z folderu, to w zzipowanym folderze będziesz miał jeszcze o jeden folder za dużo.
Heh jak by to tu dobrze wytłumaczyć, ja robię tak:
- z pliku .orc robię plik .zip,
- następnie rozpakowuję folder (oryginalny folder .zip dalej sobie istnieje),
- zmieniam tekstury w folderze i zapisuję je,
- kopiuje zmienione tekstury do .zip, by nie przechodzić przez cały proces ponownego pakowania,
- konwertuje folder .zip na .orc i usuwam z nazwy ".zip", tak by zostało tylko Data.orc
- teraz podmieniam plik .orc w folderze gry i wszystko działa.
Polecam sprawdzanie zmian najpierw w edytorze znacznie szybciej działa. Uprzedzam też, że przy wrzucaniu do zzipowanego folderu plików nie spakowanych może spowodować "zepsucie się" całego folderu, także dla bezpieczeństwa lepiej kopiować któryś cały folder np. New
Ach ja mam system win 7 gdzie nie trzeba żadnego programu do otwierania .zipów, system robi to automatycznie.

Raelag323

« Odpowiedz #48 : 10 Luty 2012, 14:23:27 »
Moim zdaniem Adseruki masz dar do tworzenia modów a szczegónie podobają ni się Śnieżne Efemerydy, Yuki onny i Mizu-Kami.Mam pytanie czy udałoby Ci się przerobić Irinę Np. z drogi krwi magię?

Adseruki

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #49 : 10 Luty 2012, 16:48:43 »
Sporej ilości ludziom się podobają te "efemerydy" XD a ja je kurczaki wyrzuciłam, bo za bardzo "wiosenne" do ich umiejętności XD

A co dokładnie masz na myśli Raelag323? Bo to co napisałeś troszeczkę nie mówi mi co byś chciał zobaczyć :D
Chodzi o to by kolory, w drodze krwi, Iriny były inne? W szkole magii? I tak myślałam nad lekką zmianą kolorów, bo te czarno zielone trochę za bardzo mi kolorystycznie kojarzy się z nekro... jedyny problem jest taki, jak przekazać te pliki... bo nie wiem gdzie najlepiej było by udostępnić te pliki. Bo problem jest taki, że dając wam pojedyncze pliki z teksturami zmuszam was do przeszukiwania folderów z grą i rozpakowywania i zapakowywania odpowiednich plików, jak wam dam cały plik data, to jak coś nowego zrobię i wam się spodoba, to nie będziecie w stanie mieć wszystkich modów na raz, bez uciążliwego rozpakowywania plików...  no i tak teraz się chyba nie da grać bo coś Ubi znowu wymyślił XD

Raelag323

« Odpowiedz #50 : 10 Luty 2012, 17:29:50 »
Właśnie chodzi mi o cały plik w jednym.A zmiany mogą być takie jakie tobie by się podobały nie wiem np. strój granatowy blond włosy  czerwone usta i może pas żeby odznaczał się drogą krwi.Koń też może być ciemniejszy.Adseruki jak nie chcesz to musisz tego robić bo ja nie chciałbym cie do niczego zmuszać.Możesz zrobić Irine jak Ci się podoba. :)

Adseruki

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #51 : 10 Luty 2012, 17:36:43 »
Co ty z chęcią się podzielę plikami XD właśnie bawię się strojem drogi krwi u maga kobiety, mam dziwne wrażenie, że wpłynie on także na wygląd stroju Iriny... tak wszystko jest tam pokićkane XD

Raelag323

« Odpowiedz #52 : 10 Luty 2012, 17:45:18 »
Już się nie mogę doczekać!!!Na pewno będzie świetna.

Adseruki

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #53 : 10 Luty 2012, 17:57:14 »
Ta... potwierdzone. Zmiana ubioru zwykłego herosa wpływa na wygląd bohatera kampanijnego. Przyjrzałam się przed chwilą rożnym postaciom z sanktuarium i stwierdzam, że nie rozumiem czemu ścieżka krwi ma kolory czarno zielone. Z tego co widzę i kojarzę ze szczątków kampanii to postaci "złe" miały kolory pomarańczowo czerwone... i na takie właśnie bym je zamieniła.

« Ostatnia zmiana: 10 Luty 2012, 18:10:57 wysłane przez Adseruki » IP: Zapisane
Raelag323

« Odpowiedz #54 : 10 Luty 2012, 18:03:14 »
OK.Kolory zgadzają ze złem,Ale frakcja Świątyni czci boginię Wody Shalassę.Myślę, że może czerwony pasowałby ale nad pomarańczowym bym się zastanowił.Tutaj bardziej wchodzą w role morskie kolory,niebiekie.

Adseruki

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #55 : 10 Luty 2012, 18:14:37 »
zestawiłam złego bohatera z Hiroshim...

Rozkurwiciel

*

« Odpowiedz #56 : 10 Luty 2012, 18:22:27 »
Zmieniłbym też kolory broszek i klejnotów w środku konikom bohatera na ten jaki mają bohaterowie. Poza tym - <całuje końce palców w zapamiętaniu>

Adseruki

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #57 : 10 Luty 2012, 18:35:52 »
niestety tekstura dla konika sanktuarium jest tylko jedna :/ nie ma 2 wersji jak dla przystani.

Wiadomość doklejona: [time]10 Luty 2012, 18:58:58[/time]
Dobra wybierać, blond Irina w 3 wersjach.

« Ostatnia zmiana: 10 Luty 2012, 18:59:23 wysłane przez Adseruki » IP: Zapisane
Hadrian
Ten Inny...

*

Punkty uznania(?): 1

Głowa do góry i do przodu!

« Odpowiedz #58 : 10 Luty 2012, 19:05:27 »
Zdecydowanie pierwsze. W drugiej odsłonie jest zbyt duży kontrast i wygląda jak przysłowiowa blondynka. W trzeciej odsłonie wygląda lepiej, ale jednak te niby rude są lepsze.

Raelag323

« Odpowiedz #59 : 10 Luty 2012, 19:21:54 »
Wszystkie są super ale ta 3 najbardziej mi się podoba :)

Edit. Spamujesz, kolego. Pisz bardziej rozbudowane posty./Menelag

« Ostatnia zmiana: 10 Luty 2012, 19:47:14 wysłane przez Menelag » IP: Zapisane
Strony: 1 2 3 [4] 5 6    Do góry Drukuj 

© 2003 - 2012 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody właścicieli jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z gier Heroes of Might and Magic i innych są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.