Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 9    Do dołu Drukuj
MiniTurniej #1 (Czytany 2128 razy)
Fleszu

*

Punkty uznania(?): 0

« Odpowiedz #45 : 04 Luty 2012, 13:12:16 »
Dr_Watson vs Rozkurwiciel 1:0

Wpisz w tabelę Zodiak:)

IP: Zapisane
Zodiak180

« Odpowiedz #46 : 04 Luty 2012, 14:15:45 »
Zodiak180 0-1 kawiore5

Tabela zaktualizowana.

kawiore

*

« Odpowiedz #47 : 04 Luty 2012, 14:39:17 »
SzczEscie mnie nie opuszcza, kolejny win z zodiakiem... zostal juz tylko watson, a to juz pewna porazka:)

Rozkurwiciel

*

« Odpowiedz #48 : 04 Luty 2012, 14:51:15 »
Mnie też się wydaje, że Watson wygra ten nasz mały rozgrzewkowy turniej ;P

Fleszu

*

« Odpowiedz #49 : 04 Luty 2012, 15:15:12 »
Dziękuję za docenienie:) ale nigdy gra nie jest wygrana zanim się nie odbędzie:)

Wiadomość doklejona: [time]04 Luty 2012, 19:52:16[/time]
Dr_Watson vs Zodiak180 1:0

Dzięki Zodiak za grę.

Wiadomość doklejona: 05 Luty 2012, 20:01:21
Dr_Watson vs Kawiore 0:1

« Ostatnia zmiana: 05 Luty 2012, 20:01:21 wysłane przez Fleszu » IP: Zapisane
kawiore

*

« Odpowiedz #50 : 05 Luty 2012, 20:05:33 »
kawiore vs dr_watson 1:0

Zodiak180

« Odpowiedz #51 : 05 Luty 2012, 20:20:04 »
Mamy ZWYCIĘZCĘ!

Chyba można by było się ładnie obłowić ($_$) obstawiając Kawiora przed turniejem :D Tym bardziej gratulację!!!

Oczywiście mam nadzieję, że nie zmieni to kwestii pozostałych pojedynków i wszyscy dogramy pozostałe gry:)

Tabela zaktualizowana.

Rozkurwiciel

*

« Odpowiedz #52 : 05 Luty 2012, 20:44:13 »
Z chęcią Zodiaku i godylo, lecz ja będę dopiero za niecałe dwa tygodnie ;P . Jeśli do tej pory nie będzie innego turnieju a obecność Manalega w tym temacie i pytanie o zbalansowane mapy świadczy o tym, że może być, to chętnie zagram.

Swoją drogą ktoś mu odpisał w tej kwestii?

Fleszu

*

« Odpowiedz #53 : 06 Luty 2012, 06:58:15 »
To Loczek pisał nie Menelag:)
Napisałem mu o mapie drzewo obfitości.

Miker

*

Wiedza to największa potęga

« Odpowiedz #54 : 06 Luty 2012, 14:51:55 »
A co myślicie o Bridge too far?
Byłoby to niezłe zastąpienie Ligowej areny z Heroes V.
Zasoby są ograniczone i trzeba pomyśleć nad tym co się buduje i jakie umiejętności wybiera. Do tego walka do długich by nie należała.
Tutaj też można by dać możliwość korzystania z bonusów i broni.
Każdy by się przygotowywał wg. siebie a takie mocne bonusy jak -50% do punktów ruchu w portalach nie dały by za dużo. Oczywiście jeśli nie zdałoby to egzaminu to można po prostu usnąć tą opcję ale taki turniej bym zagrał gdyż na razie na więcej czasu nie mam.

Live is brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas very mocno!
Rozkurwiciel

*

« Odpowiedz #55 : 06 Luty 2012, 17:49:06 »
Niektóre bronie rodowe trzeba przyciąć.

- Arachne - zabronione (2000% kradzieży życia to żart)
- Ostrze Potępienia - zakazane na dwa pierwsze tygodnie, do trzeciego tygodnia włącznie zakazane przeciw jednostkom neutralnym.
- Zakazane używanie zdolności aktywowanych zadających obrażenia przez dwa pierwsze tygodnie gry.

To tylko przykłady, więcej teraz nie rozkminię bo nie jestem na swoim kompie - kiepsko z wglądem w skille broni.

Miker

*

« Odpowiedz #56 : 06 Luty 2012, 18:07:17 »
Czy ja wiem czy te zdolności takie mocne.
Zdolność z kostura wody na 1 lvl zadaje masowo po 50 obrażeń od wody.
Dużo to raczej nie jest i sam wolę zamrozić wroga soplem lodu. Przydaje się tylko odpychanie.
Ale dlatego zaproponowałem mapkę z mostem.
Każdy ma praktycznie 5 czy 6 neutrali do zabicia a reszta to kopalnie, fort i miasta.
Ta broń Arachne rzeczywiście tyle % leczy (w praktyce) czy tylko o opis chodzi?
Bo ja z tego co widziałem to liczba się zwiększa wraz z lvlem bohatera i jego statystykami, jednak jakiegoś przesadzonego leczenia nie zauważyłem. Mogło mi jednak coś umknąć bo nie zwracałem na to uwagi.
W ogóle nie tyle o bronie mi chodziło co o sam pomysł turnieju-pojedynku na tej mapie ;P

Rozkurwiciel

*

« Odpowiedz #57 : 06 Luty 2012, 18:50:27 »
Pojedynki mogą być z powodzeniem grane na każdej mapie nie większej niż "Duża".

2000% kradzieży życia jako passive dla całej armii to całkiem, ekhem, niezły bonus.

Tak Miker, te zdolności są takie mocne... Obszarowe rozwalenie wszystkiego - Moc Urgasha, albo przyzwanie 22 elitarnych jednostek, które AI automatycznie atakuje jako pierwsze, bo są bliżej... możliwość wzięcia reliktu w pierwszym tygodniu. Np. taka Złota Gęś... daj spokój, dopóki broni rodowych nie zbalansują to albo gramy bez nich albo bez tych przegiętych.

Miker

*

« Odpowiedz #58 : 06 Luty 2012, 19:25:40 »
Tylko, że ja nie pisze o normalnej mapie na której dojście do zamku wroga zajmuje 10 dni a o mapie z mostem, na której masz po swojej stronie kilka nic nieznaczących neutrali. Dlatego o pojedynek na tej mapie mi chodzi czyli szybka bitwa sprawdzająca umiejętności gracza bo bez obrazy ale często kiepsko rozmieszczone neutrale lub artefakty znacząco na rozgrywkę wpływają (raz miałem wokół same siostry, które przy goblinach robiły za żywe tarcze a resztę harpia dobijała). Ja nie mam czasu na kilkugodzinne ganianie się po mapie i dlatego pomyślałem o tej mapie. I tutaj dobór broni rodowej czy bonusu miałby spory wpływ na grę(nikt nie każe wybierać tej słabej a gracze z tą samą bronią raczej zwalić na ten aspekt winy nie mogą).

Ale sprawdzał ktoś czy ta Arachne rzeczywiście tyle leczy?
już niejedne cuda w opisach widziałem i w praktyce nic one nie robiły tak więc nie zdziwiłbym się gdyby tylko w opisie było 2000%, a w praktyce działałoby jak 15% zwłaszcza, że pamiętam iż grając w kampanie nekro z tym mieczykiem musiałem nekromancji używać co przy 2000% powinno przywracać armię z samych kontr i ataków.

Jest różnica między mapa, na której można jeszcze gdzieś zwiać i podkraść się do wrogiego zamku lub odbić się po porażce, na tej mapie śmierć bohatera głównego to koniec rozgrywki praktycznie.

Dlatego napisze jeszcze raz.

Moja propozycja turniej składający się z pojedynków do max. 1h (bo ile można siedzieć w mieście i zbierać armię). I tutaj wchodzi w grę jedynie mapka "Bridge too far" czy "Most za daleko" jeśli dobrze pamiętam.
Szybkość nabijania doświadczenia na najszybszy bo na mapie pod miastami jest 6 do 7 neutrali a więc nie ma z czego lvli nabijać, zaś na takich ustawieniach wbija się jakiś 14 lvl i I poziom reputacji jak ktoś ma szczęście.
Artefakty są dwa i to słabe a wiec setu się nie uzbiera, jedynym ratunkiem jest sprzedawca w mieście o ile takowego się posiada i tutaj traci m. in. nekropolia.
Bronie rodowe, można by przetestować każdą po kolei na mapce i sprawdzić jak się sprawują w walce z AI (dmg, skuteczność itp.), jeśli nie byłoby zbyt mocnych (to najlepiej organizator by mógł sprawdzić) to jedynym zmartwieniem byłoby ich lvlowanie. Ale tutaj to raczej indywidualna sprawa jak kto się przygotował.
Przesadzone bonusy rodowe również tracą na znaczeniu na tej mapce, ktoś wybierze tańszą rozbudowę, ktoś więcej jednostek i jeszcze ktoś inny więcej ataku czy obrony.
Oczywiście równomierne zasoby.

Sprawa z bonusami i broniami jest jeszcze do przetestowania w praktyce jak co się sprawuje. Najlepiej, żeby ktoś kto ma bronie wyexpione w walce z AI nagrał jak się taka sprawuje i wtedy by można wspólnie zdecydować. Dla ułatwienia bez wybierania umiejętności, ewentualnie podstawowy czar dla sprawdzenia efektu kosturów z poszczególnych magii.

Fleszu

*

« Odpowiedz #59 : 06 Luty 2012, 19:50:22 »
Most to jest mapa jak nie masz czasu a nie na prawdziwą grę:)
Co do broni rodowych to ich użycie jest bez sensu bo faworyzują tego kto ma lepszą broń a nie tego co lepiej gra. Są fajnym gadżetem do sparingów z kumplami for fun ale nic więcej.
A co jeśli ktoś nie gra kampanii to co zagra bez broni?:)
Gra na moście to kilkanaście tur. Nie więcej:) Więc wybierzmy prawdziwą mapę.

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 9    Do góry Drukuj 

© 2003 - 2012 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody właścicieli jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z gier Heroes of Might and Magic i innych są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.