Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ankieta
Pytanie: Które miasto ma najlepszych bohaterów w pojedynkach?
Przystań
Inferno
Sylvan
Loch
Akademia
Necropolis
Forteca
Twierdza

Strony: [1] 2 3 4 ... 9    Do dołu Drukuj
Wasza najpiekniejsza bitwa (Czytany 9601 razy)
Nightmare

**

Punkty uznania(?): 0

« : 07 Sierpień 2007, 22:46:02 »
Wiec, chodzi mi tu nie o bitwe typu: uzbieralem potezna armie,poszedlem na prawie rownie silnego przeciwnika i pokonalem go z wielkimi stratami

Ale o bitwe w ktorej np. slabsza armia pokonujecie duzo silniejszego wroga ;) wykazujac sie umiejetnosciami taktycznymi, zastosowaniem jednostek itd. itp.

Wklejajcie opisy (w miare szczegolowe) i ewentualnie screena z wynikiem bitwy
mam nadzieje ze zrobimy topic z pieknymi wynikami starc /flower/

to moze ja zaczne

Wynik Bitwy

zalaczam wynik bitwy. jednoczesnie znajduje sie w niej cala moja armia wylaczajac 4 widma ktore przetrwaly starcie. a jeszcze jedno, w wyniku nie mieszcza sie dwie jednostki wroga - to katapulta i woz z amunicja.

oczywiscie nie jest to moze jakas wielka batalia. staczalem wieksze z uzyciem wielotysiecznych armii i nie odnoszac praktycznie zadnych strat. ale ta najbardziej mi przypadla do gustu.

troche info:
moj bohater mial 8 poziom, bohater przeciwnika 12 (po bitwie moj awansowal o 10 poziomow)

wiec przejdzmy do rzeczy:
moja glowna armia byla na podbojuz jego miast i bohaterow i pokonala bez trudu jego ostatnie miasto i najpotezniejszego bohatera. Okazalao sie jednak ze on mial drugiego slabszego bohatera, ktory znajdowal sie blizej mojego miasta niz moj glowny bohater... zaraz po zajeciu miasta wroga rozpoczalem poscig, i bylbym go dogonil ale zabraklo mi kilku pol ruchu, no i przeciwnik zaatakowal miasto.

jak widac mial przewazajace sily  /whistling/ jedyna nieprawdziwa liczba jest liczba strezelcow wyborowych, na ktorych non stop uzywal zaklecia "widmowe zastepy". Wlasciwa liczba to 500. reszta armii jest wlasciwa.
wiedzialem ze nawet jesli zajmie miasto to i tak go w nastepnej turze zgromie glownym bohaterem. postanowilem jednak bronic miasta. /w00t/ tak ot, dla zabawy, wiedzac ze jestem na stracownej pozycji /ohmy/ na pocatek zwrocilem uwage ze przeciwnik ma tylko jedna jednostke latajaca i jedna strzelajaca. postanowilem poczekac az gryfem wleci za mur, a kusznika w tym czasie tepic strzelcami, a bohaterem rzucajac zaklecie "blyskawica" na katapulte :) udalo mi sie ja zlikwidowac w czas bo nie bylo zadnej dziury w murze. oczywiscie w pierwszym mozliwym ruchu zlikwidowalem "woz z amunicja"
nastepnie wytepilem gryfa, i czesc strezelcow tak ze zostalo ich 300. wtedy popelnilem fatalny blac (okey, nie blad a przez przypadek kliknalem mysza pole za daleko i brama sie otworzyla  /unsure:/ wtedy on wpadl mi czepmionem za mury a posepnym jezdzcem stanal w bramie. wielkim wysilkeim udalo mi sie wytepic czempionow, jezdzcow + strzelcami dodatkowych 50 kusznikow. po tych operacjach moj bohater nie mial juz manyt, a w armii zostaly tylko widma (240), z duzym wkladem farta, zdemowlowalem minotaury, lecz zostalo mi raptem 35 widm. teraz czekalem tylko az mi je wytepi kusznikem i bohaterem. a mial w zapsaie jeszcze krzyzowcow... /ermm/ a tu niespodzianka. zabrkalo mu strzal /lol/ wiec ruszyl kusznikiem i krzyzowcem do przodu. oczywiscie jak tylko doszedl do bramy okazalo sie ze ta sie zamknela mu przed nosem.  wtedy postanowilem wykorzystac fose. przelecialem widmem nad murem i ustawilem je w samym rogu planszy na fosie. oczywiscie  "inteligentny" cpu polknal haczyk i wpadl w pulapke. krzyzowiec stal na fosie razem z kusznikem. bylo ich wtedy odpowiednio 225 i 200 /whistling/ wycofalem ducha za mury i dawalem obrona podczas gdy bohater strzelal razem z wiezami w przeciwnikow a co ruch oni dawali "czekanie" to fosa im zabierala 16 kusznikow i 7 krzyzowcow (kolejny przejaw geniuszu cpu. stoi na fosie i czeka" /getlost/ . wrogiemu bohaterowi skonczyla sie mana i zaczal strzelac mi w widma. na strzal mogl mi zniszczyc 2 widma, ale przez niematerialnosc mu sie to nie zawsze udawalo ^^. i tak do konca bitwy bylo ze zostaly mi 4 widma, a on stracil wszystko...

« Ostatnia zmiana: 07 Sierpień 2007, 22:56:58 wysłane przez Nightmare » IP: Zapisane
We'll all be forgotten, there's no endless fame, but everything we do, is never in vain..

Wukashi
(MAGMOWY smok)

*

Androgyne man... Naga Cesarska

« Odpowiedz #1 : 08 Sierpień 2007, 10:34:11 »
Nie lubię dzielić się moimi poczynaniami i strategią, no chyba, że w WIELKIM streszczeniu. /whistling/

IP: Zapisane
Jedyne co jest pewne to śmierć, więc zamiast się bać, staw jej czoło.

“Wyznajemy Shalassę i przez tę wiarę dążymy do doskonałości”.
Cepek
Tamer spamer soul

*

Punkty uznania(?): 3

Moja psina

« Odpowiedz #2 : 08 Sierpień 2007, 11:59:09 »
Nie chce mi się pisać więc powiem tylko tak:

Ostatnia kampania KP: Walka się toczy bez większych problemów zaatakowałem z początkiem drugiego miesiąca, król był o wiele silniejszy lecz ja zaatakowałem Wulfstanem i wygrałem dzięki runom, szczegółów nie mogę podać bo po prostu nie pamiętam. /pinch/

Life is short ,so play Heroes of Might and Magic or die.

http://zalukaj.tv/polecony,1259100/ KLIK, DZIĘKUJE :)

Saph
ROCKmantic...

*

Punkty uznania(?): 18

« Odpowiedz #3 : 08 Sierpień 2007, 12:29:23 »
Jedną z moich najpiękniejszych walk była .... wczorajsza batalia z moją siostrą. Miałam gorszą armię, ale i tak wygrałam - zostały mi 3 Rakszasy Raje:)

T-Rex 5t

Władca Tytanów i Błyskawic

« Odpowiedz #4 : 09 Sierpień 2007, 17:29:04 »
Ja mogę opisać bitwę tylko w Heroesie 3, bo tam najładniejszą bitwę stoczyłem. Więc, poszedłem słabymi wojskami(Po wcześniejszej bitwie o zamek którą wygrałem), na trochę silniejszą postać która także broniła zamku. Ja miałem 12 Tytanów, 50 Arcymagów i 350 Gremlinów. Więc po dłuzszej bitwie zostało mi 5 Tytanów, 29 Arcymagów i tyle samo Gremlinów. A bohaterowi wroga padły wszystkie oprócz 30 Mnichów. A że ten bohater był bardzo doświadczony, co chwile przywoływał Żywiołaki Ognia. Jego wieżyczki też robiły swoje,
więc kiedy w końcu z nim skończyłem, został mi 1 Tytan. I wygrałem. /happy/
Może nie było to ciekawe ale mocno denerwujące: Już ostatni Żywiołak, a przywołuje następnego. Uhh...
No cóż to było w miarę jeszcze do opisania, reszta bitw które stoczyłem to nudne stare meble ogrodowe... /lol/

NIC NIE RÓWNA SIĘ Z SIŁĄ PIORUNA

http://www.streetofrace.com/start.php?p=zarob&user=426515  - To Dopiero Super Gra!
Joker

Lege Artis

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : 09 Sierpień 2007, 18:35:10 »
Ja też opiszę sobie z trójeczki bo póki co to w piątce nie było niczego ciekawego...

Mianowicie grałem przeciwko mojemu kuzynowi... bitwę cudem wygrałem choć można byłoby przypuszczać, że będzie inaczej. Mój kuzyn miał 3x silniejszą armię ale za to ja miałem bohatera na gdzieś 28 poziomie a on na jakimś 15. Dzięki temu wygrałem bo mój bohater miał takie staty, że sam schwarzeneger mógłby się takim czymś poszczycić! I przykładowo miałem 25 Złotych Smoków, które zabiły dwoma atakami i jednym kontraatakiem jego 40-parę Czarnych smoków...
...hm...fajnie było /cool/

Cepek
Tamer spamer soul

*

Moja psina

« Odpowiedz #6 : 09 Sierpień 2007, 18:58:55 »
Ja nie mogę jaka wtopa.
Grałem wczoraj w HOMM5 z kumplem w pojedynek 3X3.
Wszystko było po mojej stronie na końcu bitwy zacząłem się popisywać puszczałem sam na siebie grad meteorytów aż w końcu został mu jeden ikwizytor a mi 40 gargulców.Byłem już pewien zwycięstwa po trwającej półgodzinnej walce zabijam ikwizytora i schodzi anioł stróż który wskrzesza mu 7 czempionów po prostu mnie zatkało próbowałem jeszcze wygrać uciekając gargulcem i atakując bohaterem całą manę wytraciłem na tępienie swoich zostało mu 2 czempionów i zwyciężył ja nie mogę normalnie zapadłem się pod ziemię ze wstydy co za hańba :(

Life is short ,so play Heroes of Might and Magic or die.

http://zalukaj.tv/polecony,1259100/ KLIK, DZIĘKUJE :)

T-Rex 5t

Władca Tytanów i Błyskawic

« Odpowiedz #7 : 09 Sierpień 2007, 21:11:50 »
Hehehehe... Przezabawne cepek, ale spoko ja też grając przez neta z kuzynkiem, miałem taką przewagę(NFS Most Wanted) że się zatrzymałem i kręciłem bączki w miejscu. A mój kuzyn, rach ciach po skrótach i ledwo co udało mi się go wyprzedzić! /ohmy/
Niezłe...

NIC NIE RÓWNA SIĘ Z SIŁĄ PIORUNA

http://www.streetofrace.com/start.php?p=zarob&user=426515  - To Dopiero Super Gra!
Nightmare

**

« Odpowiedz #8 : 09 Sierpień 2007, 22:27:48 »
hihihi cepek ale sie shanbiles /w00t/ straszna wtopa /unsure:/ ja dzis tez strasznie wtopilem... rozdzielilem armie, i jeden bohater mial wszystkie jednostki, a drugi bohater dostal trzon armii, 100 tytanow.... no i mnie zdemolowali /getlost/ koles mial kilkaset widm i 200 wampirow, taki zwiad... i mi zniszczyl tytanow  /blushing/

PS. rozpisalibyscie sie bardziej o tych bitwach /whistling/

We'll all be forgotten, there's no endless fame, but everything we do, is never in vain..

kielkos

**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : 23 Sierpień 2007, 11:59:34 »
widzę że temat trochę podupadł... mimo wszystko opiszę moją wczorajszą potyczkę z kompem.
Była to już ostatnia bitwa, jego bohater siedzi w zamku i czeka na ostateczny cios... Miałem dużą przewagę w sile armii i statach bohatera więc byłem pewien zwycięstwa. Grałem fortecą. Miałem 30 magmowych smoków, 40 władców burz (wielu padło w bitwie o jego kapitol niestety) i resztę armii z fortecy z dodatkiem 13 archaniołów. Zaatakowałem. Większość jego armii poszła w pył po dwóch turach kiedy do akcji wkroczyły teleportowane smoki i władcy burz. Pozostał tylko jeden problem... 1500 strażników na które komp co i rusz rzucał widmowe zastępy. Długo się z tym męczyłem. Moje jednostki zadawały wręcz śmieszna obrażenia (wysoki def., ściana tarcz i wielka tarcza strażników robią swoje). W końcu wygrałem ale 10 smoków i połowa władców padła... dobrze że to była ostatnia walka  ;)

benny144

« Odpowiedz #10 : 23 Sierpień 2007, 12:12:16 »
Moja najlepsza bitwa to walka z moim bratem, który miał Razzaka,a ja gorszego bohatera. I udało mi się z nim wygrać jednym magmowym smokiem, który miał 5pw.

HoMM5.info - Tawerna - 100% Heroes of Might and Magic V, IV, III, II i I[/center]
soth

**

« Odpowiedz #11 : 23 Sierpień 2007, 23:48:15 »
Ja miałem ciekawą walkę ostatnio ze szwagrem ;) On grał Przystanią ja Akademią, On cały czas najsilniejsza armia (w tawernie) ja na 2gim miejscu ja miałem poziom 25( ale co pozio dostawałem wiedze więc jej miałem 28 :| reszta nie przekraczała 10 pkt :| ) on 22 poziom i 16 ataku 13 obrony 10 mocy i 8 wiedzy, do tego 5 morale i 5 szczęścia

moja armia taka so la la 800 gremlinów 210 golemów 400 gargulców 140 arcymagów 70 dżinnów 34 raksze raja i 21 tytanów...

On miał 1000 chłopów 450 kuszników 400 strażników 160 gryfów 80 inkwizytorów 44 paladyny i 19 aniołów  

(oczywista wszystkie nasze jednostki ulepszone ale mam angielską wersje ;P )

Pokombinowałem i każdej mojej jednostce dałem artefakt ( +7 ataku + 7 defensa i +27% inicjatywy) do tego miałem srebrny łuk ( brak kary dla jednostek strzelających ) i czar oślepienie ;) (aha z umiejętności to miałem bonus od ognia do dmg )

Nawet nie zdążył niczym dojść...

moje jednostki cały czas miały ruch i wystrzelałem go jak kaczki (od razu oślepiłem kuszników i zatłukłem mu paladynów z aniołami był problem ale tylko chwilowy) summa summarum straciłem 500 gremlinów i 69 dżinnów... aż sam byłem w szoku  jak ja dobrze kombinować potrafię :D )

ale się załamał chłopak strasznie... stąd tez mam zakaz grania akademią bo nie mają szans ;P buehehe.. ale i tak znajdę sobie inną taktykę innym zamkiem :D )

poza tym w H3 w czasie obrony zamku w 8 na 10 przypadków nie jest w stanie mi komp go zabrać.. nawet jeśli mam 3x mniejsza armię i bronie sie bez bohatera ;) )

HoMM5.info - Tawerna - 100% Heroes of Might and Magic V, IV, III, II i I[/center]
LIXOR

*

« Odpowiedz #12 : 24 Sierpień 2007, 13:07:18 »
moja najlepsza to z kumplem w trybie Hot Seat(niewiem czy dobrze napisane)

Ja gralem Aceademy i miałem:1200 Gremlinów 700coś Gargulców 380 Golemów 420 Arcymagów(dobrze widzicie golemów mi komp wykończył tylu)Dżinów 200 Rakszas 80 i 30 Golemów

a on miał 2 razy wiekszą armie gdyby nie moja taktyka to bym padł odrazu a tak zostały mu 4 Czarne smoki /lol/

"Wszystkie sekrety zostaną poznane, kluczem jest czas..."
Shadow Dragon

*

« Odpowiedz #13 : 22 Wrzesień 2007, 09:39:22 »
Jak wiecie w 3 misji kampanii Sylvan więzienia w którym jest bohater którego masz uwolnić strzegą Szmaragdowe Smoki.Po pokonaniu wszystkich graczy i poczekaniu kilka miesięcy poszłem na szmaragdowe smoki z:
500 Wielkich Łowczych
300 Wielkimi Druidami
128 Entami
50 Kostuchami
300 Tancerzy Wojny
70 Srebrnych Jednorożców
i 12 Szmaragdowymi Smokami(Dodam jeszcze że miałem po 3 morale i szczęście.)

Po tych kilku miesiącach smoków się namnożyło do 625!!!(Były podzielone na 4 grupy)
Próbowałem wiele razy,bez skutku lecz na koniec coś mnie olśniło!
Entami oplątywałem przeciwników korzeniami.
Jednorożcomi oślepiałem wszystkich.
Łucznikami dźgałem smoczki bez litości i na końcu dostałem około 600 k exp'a!
(Szkoda tylko że osiągnęłem dawno max. poziom :()

Ylthin

*

Lubię też Loch i Fortecę... :)

« Odpowiedz #14 : 28 Październik 2007, 14:33:11 »
miałam 50 krwawych dziewic, 20 minotaurów strażników i 20 zabujców. Do dziś mnie trapi jak ja to wygrałam???
przeciwnik wyskoczył z podziemi i zabrał mi zamek byłam za daleko żeby dotrzeć tam w 7 dni. Ale w poblirzu był niezajęty zamek na moje nieszczęście drogi pilnowało 340 duchów. Zaatakowałam je, były w 3 grupach w tym 100 widm :(
O dziwo wygrałam z nimi i zostało mi jeszcze 15 zabujców i 29 dziewic.
a nie miałam rzadnych zaklęć, i 7 lvl ?

Chcecie żyć w pokoju? To szykujcie się na wojnę!

Strony: [1] 2 3 4 ... 9    Do góry Drukuj 

© 2003 - 2012 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody właścicieli jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z gier Heroes of Might and Magic i innych są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.