Punkty uznania(?): 0
|
 |
« Odpowiedz #555 : 27 Września 2014, 13:58:40 » |
|
|
|
|
|
|
Zielona wróżka
Punkty uznania(?): 3
W szaleństwie rodzą się najlepsze pomysły
|
 |
« Odpowiedz #556 : 27 Września 2014, 22:26:22 » |
|
Phi. Kobieta rycerz.
Żenada.
Phi. Nie lubię cię  Tak, tak przeczytałam resztę postu. Takie jest modern fantasy i przynajmniej nie wbijają już w seksowne bikini pań walczących. Niech już sobie walczą ale nie w quality armor.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #557 : 27 Września 2014, 22:51:46 » |
|
Powiem tak - parę Brienne z Tarthu w historii Europy było Ale to były wyjątki i jak już mówiłem - kobiety częściej nie tyle dobrze walczyły/sprawdzały się w boju, co porywały innych do walki. Wybaczcie, że jestem taki dziwny i nie mówię, że mikrofala w sumie nieźle chłodzi, abo w lodówce da się radę odgrzać obiad, tylko trzeba się postarać. Takie jest modern fantasy i przynajmniej nie wbijają już w seksowne bikini pań walczących. Niech już sobie walczą ale nie w quality armor. To też jest durne, ale się sprawdza i twórcy gier w ten trend się wpasowują xd
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #558 : 29 Września 2014, 18:23:55 » |
|
Armie światła część 3: https://mmh7.ubi.com/pl/blog/post/view/armies-of-the-light-part-3Muszę przyznać, że czempioni Przystani prezentują się przekozacko - szczególnie Serafin/Niebianin. No i opisy Swordmastera (Mistrz Miecza?) oraz nieulepszonego Landsknechta (dlaczego niemiecka nazwa?) powinny usatysfakcjonować tych, którzy uważają, że człowiek z mieczem nie nadaje się na czempiona. Otóż, jak wynika z opisów, to nie jest zwykły człowiek.
|
|
|
|
|
Punkty uznania(?): 1
|
 |
« Odpowiedz #559 : 29 Września 2014, 19:59:54 » |
|
nieulepszonego Landsknechta (dlaczego niemiecka nazwa?) Bo tego się nie tłumaczy  Ewentualnie w języku polskim występuje uproszczona forma Lancknecht (pamiętam, że bodajże w Wiedźminie takie pojęcie się nawet pojawiło).
|
|
„-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! On jest tym piorunem, on jest tym obłędem![…]”
Friedrich Nietzsche
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #561 : 30 Września 2014, 18:57:27 » |
|
No cóż, dziękuję, że już na sam start ludzie zrobili z sylvanu jeden wielki kocioł. Jak oni zbalansują owy line-up i jak on będzie sobie radzić w oblężeniach to ja nie mam pojęcia. Powodzenia  Nie spodziewałem się, że to siła lasu najbardziej grała nieczysto. Podejrzewałem o to furię, a tu proszę  Szkoda, że tak unikatowy line-up jak balans odejdzie w zapomnienie, no ale ludzie mają to, co chcieli
|
|
|
|
|
Pierwszy Andrzej
Punkty uznania(?): 2
|
 |
« Odpowiedz #562 : 30 Września 2014, 19:03:20 » |
|
 Jeleń triumfuje, żmija gryzie ziemię, tancerze wojny wkraczają do gry a emeraldowi rycerze uciekają z pola bitwy. OURS IS THE FURY
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #563 : 30 Września 2014, 19:05:16 » |
|
Wygląda na to, że w zdecydowanej większości fałszywe konta tworzyli ludzie z Siły Lasu. Szkoda, że czempion nie będzie latał, mam nadzieję, że nie zepsuje to zabawy w prowadzeniu armii elfów.
Następne głosowania będą utajnione (można oddawać głosy, ale w trakcie trwania głosowania nie będą podawane wyniki). Sądzę, że to dobry pomysł, który wprowadzi dreszczyk emocji w postaci czekania na wyniki.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #564 : 30 Września 2014, 19:06:36 » |
|
Jednak demokratyczne wybory nie są dobre. Nie wygrała nawet większość.  No ale nic. Sam nigdy nie przepadałem za tym miastem i grałem nim tylko wtedy, kiedy kampania tego ode mnie oczekiwała. Co by nie było - czekam na kolejny wybory frakcji.
|
 Zapraszam na mojego bloga - GeekLog
|
|
|
Mistrz oryginalnych pomysłów
Punkty uznania(?): 1
Bestiarysta z zamiłowania
|
 |
« Odpowiedz #565 : 30 Września 2014, 19:39:21 » |
|
Też sie zawiodłem na wynikach, bo jak nie na siłę lasu to jednak na balans liczyłem. Cóż... mamy co mamy i będziemy grać tym co wybrała większość. Jednak muszę przyznać, że zaskoczył mnie fakt, że to Siła Lasu kantowała, a nie Furia, ale cóż.... tak bywa.
|
"TAWERNO, WALCZ!"
|
|
|
Zielona wróżka
Punkty uznania(?): 3
W szaleństwie rodzą się najlepsze pomysły
|
 |
« Odpowiedz #566 : 30 Września 2014, 19:41:28 » |
|
Cóż może propagandy robić nie będę, ale cieszę się że furia wygrała.
Jak dla mnie nie potrzeba fruwającej jednostki aby wygrać oblężenie. Dobrzy strzelcy też są w stanie spustoszyć wroga nawet jak mają przeszkodę na drodze strzału. Widać to chociażby przy Sanktuarium, którzy nie mają żadnej latającej jednostki.
|
|
|
|
|

Punkty uznania(?): 6
Śmieszny człowieku, czy pamiętasz ciemność?
|
 |
« Odpowiedz #567 : 30 Września 2014, 20:42:31 » |
|
Pięknie, cudownie, epicko! Furia! Na to czekałem i się doczekałem. Tak bywa. @Asderuki - Sanktuarium z 6 miało smoka, który jednak latał, no i żółwia z wodogłowiem, który skakał tak jakby latał
|
"Żyją ludzie, którzy wierzą w złote smoki"
|
|
|
Orczilla
Punkty uznania(?): 4
One, Two, Hellscream's coming for you...
|
 |
« Odpowiedz #568 : 30 Września 2014, 21:45:23 » |
|
Właśnie Kirin, ten chiński mutant smoka i nosojednorożca, poruszał się poprzez lot, ale nie posiadał zdolności latania. : /
To było strasznie słabe, meh.
|
|
|
|
|

Punkty uznania(?): 5
STRIP THE FLESH!! SALT THE WOUNDS!!!
|
 |
« Odpowiedz #569 : 30 Września 2014, 21:49:29 » |
|
@Asderuki - Sanktuarium z 6 miało smoka, który jednak latał, no i żółwia z wodogłowiem, który skakał tak jakby latał 
Smoka, który "latał" w przenośni, bo skoro nie mógł przelecieć nad murem to coś było nie tak, no chyba, że się bał.  No ale tak... Furia wygrała, najgorsza strategicznie z opcji... Na szczęście nie przepadałem za Sylvanem w HV to i teraz pewnie też tak będzie, więc w sumie nic się tutaj nie zmienia.
|
|
|
|
|
|