Mistrz oryginalnych pomysłów
Punkty uznania(?): 1
Bestiarysta z zamiłowania
|
 |
« Odpowiedz #570 : 30 Września 2014, 21:50:58 » |
|
Kappa też nie potrafiła przeskakiwać murów. Zobaczymy teraz jakie będzie następne głosowanie. Jeśli na nową rasę- wydaje mi się, że to będzie między sanktuarium, a lochami. Demony całkiem odpuszczą, bo nie pasują w tej chwili do fabuły siódmej odsłony gry.
|
"TAWERNO, WALCZ!"
|
|
|

Punkty uznania(?): 6
Śmieszny człowieku, czy pamiętasz ciemność?
|
 |
« Odpowiedz #571 : 30 Września 2014, 22:35:53 » |
|
Racja, z tym lataniem to przesadziłem, w końcu po co latanie jeśli nie przeleci za mu. Jeśli będzie wybór pomiędzy czymkolwiek a Lochem, to wybieram to cokolwiek. Demony rzeczywiście niezbyt pasują, ale jednak ciężko mi jest sobie wyobrazić Heroes bez nich.
|
"Żyją ludzie, którzy wierzą w złote smoki"
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #572 : 30 Września 2014, 23:04:13 » |
|
Sądzę, że dla Demonów najlepszym rozwiązaniem będzie jeśli ukażą się w dodatku, gdzie twórcy wprowadzą nowe okoliczności, bo obecnie uważam jak reszta przede mną, że nie pasują do historii.
|
|
|
|
|
Drugi Andrzej
Punkty uznania(?): 13
Swego czasu Last Pączek Standing
|
 |
« Odpowiedz #573 : 01 Października 2014, 07:36:09 » |
|
Awww yeah  . Co do dodatków - bardzo prawdopodobne ze demony wprowadzą, choć nie wydaje mi się żeby były do szczęścia koniecznie potrzebne. Liczę bardziej że wprowadzą rasy które przegrały w głosowaniach czyli m.i. krasnale, i przegranego z następnego.
|
|
|
|
|
Zielona wróżka
Punkty uznania(?): 3
W szaleństwie rodzą się najlepsze pomysły
|
 |
« Odpowiedz #574 : 01 Października 2014, 09:28:24 » |
|
@Asderuki - Sanktuarium z 6 miało smoka, który jednak latał, no i żółwia z wodogłowiem, który skakał tak jakby latał 
Smoka, który "latał" w przenośni, bo skoro nie mógł przelecieć nad murem to coś było nie tak, no chyba, że się bał. 
No ale tak... Furia wygrała, najgorsza strategicznie z opcji... Na szczęście nie przepadałem za Sylvanem w HV to i teraz pewnie też tak będzie, więc w sumie nic się tutaj nie zmienia. 
no tak... miałam napisać NIE latał XD mój błąd. Proponuję ocenić jak się gra frakcją jak już dane ci będzie zrobić. Ślę to z resztą do wszystkich. Nie znoszę uprzedzenia do czegoś czego nawet się nie spróbowało.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #575 : 01 Października 2014, 11:01:33 » |
|
Nie spodziewałem się, że to siła lasu najbardziej grała nieczysto. Podejrzewałem o to furię, a tu proszę Szkoda, że tak unikatowy line-up jak balans odejdzie w zapomnienie, no ale ludzie mają to, co chcieli 
Are you nuts?  Przecież to, że Ubi podało informacje o tym gdzie znalazło najwięcej fałszywych głosów nie rozstrzyga o największej winie części głosujących na Siłę Lasu. Ubi usunęło z puli głosów tylko te głosy, co do których miało pewność, że pochodziły one z fałszywych kont, czyli te z tego samego IP - to nie było za pewne jedyne kryterium. Co w takim razie z fałszywymi kontami z różnych IP? Podejrzewam, że w sumie fałszywych głosów/kont mogło być nawet kilka razy więcej od tych, które znaleźli/potwierdzili ich fałszywość. Tak na prawdę nigdy nie dowiemy się jak było w rzeczywistości. Jestem ciekawy jak Ubi ma zamiar poradzić sobie z tym problemem w kolejnych głosowaniach. Szczególnie po tym jak zrezygnowali z pomysłu restrykcji względem IP. Kolejne pytanie... Dlaczego nie podali bardziej szczegółowych informacji dotyczących, np. liczby wszystkich głosów (w tym fałszywych), nie przedstawili wykresu zmian w trakcie głosowania - kiedy były największe migracje głosów pomiędzy line-up'ami, itp. Może bali się, że fani zobaczą jak mała była liczba wszystkich głosów - jak małe jest zainteresowanie tymi głosowaniami. No i ostatnia rzecz - nieco ponad 45% to nie większość. Przy trzech opcjach do wyboru głosowanie powinno być podzielone na dwa etapy. W pierwszym (przykładowo trwającym 7 dni) głosujemy na jedną z trzech opcji. Do drugiego etapu przechodzą dwie opcje z największą liczbą głosów i przez kolejne 7 dni jest głosowanie, która z tych dwóch opcji ma znaleźć się w grze. Proste? Ja od początku byłem sceptycznie nastawiony co do tych całych głosowań. Sposób ich realizacji przez Ubi niestety potwierdził moje obawy.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 01 Października 2014, 11:03:38 wysłane przez Hex »
|
IP:
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #576 : 01 Października 2014, 12:50:15 » |
|
@Hex Nikt nie zna wszystkich owych kryteriów, jednak nie ulega wątpliwości (patrząc po statystykach), że najwięcej "nieuczciwych" procentów było w sile lasu, a w pozostałych mniej. Tym bardziej nikt tutaj wielkiej winy nie wylewa na nikogo, tak więc nie wiem, jaki problem do mnie masz  To jak cały schemat głosowania został sformułowany i to, jak ubi kompletnie zapomniał(?) o pewnych możliwych przekrętach itp. sposobów na oszukiwanie jest jego winą. No ale nikt na to już nie poradzi. Furia wygrała i taki jest końcowy wniosek całego tego "głosowania". Czekamy z niecierpliwością na kolejne (liczę na sanktuarium vs loch)  Dalej ubolewam i będę zapewne jeszcze długo, gdy przychodzą mi na myśl utraceni rycerze, feniksy i węże (a szczególnie ci pierwsi, byliby fantastycznymi jednostkami z genialnym pomysłem na wykonanie w grze)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 01 Października 2014, 13:05:36 wysłane przez Karti »
|
IP:
|
|
|
|
(Hydromax)

Punkty uznania(?): 0
|
 |
« Odpowiedz #577 : 01 Października 2014, 14:52:23 » |
|
Co do kolejnego głosowania, to to, że krasnoludy przegrały w pierwszym głosowaniu na frakcje, nie oznacza, że nie mogą się pojawić w kolejnym i w ogóle bym się nie zdziwił, bo skoro mają na nich pomysł, to czemu by nie poddać ich głosowaniu po raz kolejny? A jeżeli chodzi o wybór składu Sylvanu to poczekajmy, zobaczymy. Nie ma co wybiegać w przyszłość, może akurat ten skład większości się spodoba (już w grze, oczywiście)
|
|
|
|
|

Punkty uznania(?): 5
STRIP THE FLESH!! SALT THE WOUNDS!!!
|
 |
« Odpowiedz #578 : 01 Października 2014, 16:03:10 » |
|
Proponuję ocenić jak się gra frakcją jak już dane ci będzie zrobić. Ślę to z resztą do wszystkich. Nie znoszę uprzedzenia do czegoś czego nawet się nie spróbowało.
Ależ moja droga, ja nie jestem uprzedzony do tego jak będzie mi się grało tą frakcją, powiedziałbym raczej, że jestem uprzedzony do samej frakcji, albo dokładniej stwierdzając - do elfów.  Oczywiście wiem, że może się stać tak, że będzie to moja ulubione miasto pod względem strategicznym/technicznym/wyglądu, ale po prostu uważam, że inny wybór (równowaga!!!!) mógłby być lepszy.
|
|
|
|
|
King Loczdorah
Punkty uznania(?): 23
It's Seriously Christmas
|
 |
« Odpowiedz #579 : 01 Października 2014, 16:10:46 » |
|
Kolega Hex bardzo fajnie to wyjaśnił ale Ja dopowiem jeszcze coś, Ubi i tak słabo poradziło sobie z tym "odrobaczeniem" poszli na łatwiznę bo tylko zrobili porządek z fliperami o tym samym IP a Ci co mają zmienne już nie. Mogli chociaż posprawdzać nazwy kont, kiedy został utworzone i sprawdzić ich historię działania. Przecie na taką stroną i firmę ubi ma takie narzędzia Co do głosowania to po prostu zostało Ono strollowane i teraz najlepsza część mojej wypowiedzi; Ubi nauczyło się i zrobiło wolne wybory, nie narzucili line-upu frakcji którą wybrali fani, poszli dalej i fani mogli go wybrać więc teraz pretensję mogą iść nie w kierunku Ubi tylko fanów bo to oni decydowali. A to że trolle i osoby o słabszej perspektywie widzenia pod względem strategii wybrały line-up bez latającej jednostki która mogłaby ułatwić oblężenia/obrony, taka mamy kupę... Jednocześnie żal mi że nie pojawi się Root Snake, Emerald warrior Feniks - według mnie byłby to ciekawsze jednostki dla core, elite i champion a ich zastosowanie o wiele ciekawsze choćby nawet Ent w elicie byłby świetnym tankiem i guardem dla łowczych i druidów od takiej Pixie w core i Lelenia w elite. Sic! P.S Co do głosowania pewnie doszło do wielkiej migracji vote'ów gdy znaki na niebie i ziemi wskazywały reakcje Ubili gdy trwał proceder. Cóż oby następne głosowania nie zostały tak zniszczone i sama frakcja do której wybierzemy line'up. Nie cytuj całych postów bo zły przykład dajesz.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 02 Października 2014, 15:31:00 wysłane przez Hellscream »
|
IP:
|
|
|
|
Orczilla
Punkty uznania(?): 4
One, Two, Hellscream's coming for you...
|
 |
« Odpowiedz #580 : 02 Października 2014, 12:40:29 » |
|
Ubisoft ogłosił nowe głosowanie i... żadnych rewelacji, to, co wszyscy podejrzewali - Inferno vs Loch.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #581 : 02 Października 2014, 12:46:47 » |
|
Ja wybrałem Loch, ponieważ bardziej lubię tę frakcję, choć wolałbym ją bez mrocznych elfów, ale jeśli będą tylko dwie elfie jednostki i do tego fajnie zaprojektowane a reszta to będą tzw. bestie, to bardzo mnie to ucieszy. Nie wybrałem Inferno, bo nie podoba mi się ich koncepcja w Ashan - a dokładnie w tym od H6 i nie pasują mi do kampanii, no bo demony wśród doradców Ivana...  Zupdatowali też jednostki Przystani nie tylko o artworki jednostek i warfare, ale i animowane modele https://mmh7.ubi.com/pl/factions/havenEdit: Podali też umiejętności zarówno nieulepszonych jak i ulepszonych jednostek.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 02 Października 2014, 12:55:38 wysłane przez Hex »
|
IP:
|
|
|
|
Sołtys Anduiny
Punkty uznania(?): 0
Multikonto Martina
|
 |
« Odpowiedz #582 : 02 Października 2014, 13:26:19 » |
|
If Ivan is to succeed, he should also be aware of the powers lurking in the deepest abysses of our world. Not to enlist them to fight at his side, of course Spokojnie, nie będą wprowadzone w taki sam sposób jak reszta
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #583 : 02 Października 2014, 13:57:23 » |
|
a ja wybrałem inferno. Mysle ze mogą zdecydowanie wiecej zamieszania wprowadzić niż Loch. Poza tym demony i orkowie przy jednym stole... zapowiada sie awantura
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #584 : 02 Października 2014, 14:00:08 » |
|
A ja stoję za infernem  Skoro rada uwzględnia ich możliwość obecności, to powody muszą być. Także i demony na pewno czerpałyby z tego swoje korzyści i knuły coś nowego i nie musi to być kolejna wojna zaćmienia  Dlatego ja osobiście chciałbym zobaczyć jakby to wyszło w praniu, a loch wolałbym zostawić na dodatek. @Selogel Nawet nie tylko orki, ale i pozostałe inne frakcje, bo w końcu kto lubi demony...
|
|
|
|
|
|