Tawerniana Diablica
Punkty uznania(?): 10
Posiadaczka Piekielnej Patelni
|
 |
« Odpowiedz #600 : 03 Października 2014, 13:56:19 » |
|
Dokładnie. Frakcja Demonów po raz pierwszy ujrzała światło dzienne w "Herkach" III  Nie zapominajmy o tym. W IV "zmieszano" ją z Nieumarłymi, co było dla mnie małym nieporozumieniem i misz-maszem  Zagłosowałam na Inferno. Dlaczego? Bo po prostu to jest moja ulubiona nacja. Czasem jednak zastanawiam się, czy Demony dla Ivana będą dobrymi współpracownikami przy jego stole? Zapewne nie. Z drugiej strony nie chciałabym aby przy nim były aż dwie rasy Elfów. Wybór jest naprawdę trudny i nie mam pojęcia co jest lepsze  Chłopcy, spokojnie. Nie bić się mi tu i bez nerwów bo to do niczego dobrego nie prowadzi  Więc z mojej perspektywy demony są już pewną tradycją i chciałbym je widzieć. (...) po prostu chciałbym je widzieć bo są one dla mnie stałą częścią gry i w związku z ich brakiem dla mnie gra straci więcej klimatu niż na braku mrocznych elfów. Tak więc nie uważam, że moje stwierdzenie jest głupie. W pewnym sensie to faktycznie, Demony są "tradycją" w porównaniu do Mrocznych Elfów. Jednak ich głownym celem jest tylko i wyłącznie zniszczenie świata  Byćmoże Mroczniaki wniosą COŚ więcej do fabuły?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 03 Października 2014, 14:00:36 wysłane przez Laxx »
|
IP:
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #601 : 03 Października 2014, 13:59:55 » |
|
@Grownock i reszta forumowiczów Zacznijmy od tego, że są to hirołsy w świecie Ashan z którym mamy styczność od V części(2004r. bodajże). Wkurzają mnie płacze fanatyków starych części, którym zawsze coś nie pasuje i mają gdzieś, że od paru gier z tego uniwersum(HoM&M5+2 dodatki, HoM&M6+dodatek+2 DLC, Dark Messiah, Clash of Heroes, Heroes Online, Might&Magic X, Duels of Champions) mamy do czynienia z zupełnie innym światem, gdzie nie znamy Behemotów(ja na razie żadnego nie spotkałem), gdzie w Lochu MUSZĄ być mroczne elfy, bo Ubi postawił na rasy, a nie zlepki istot i stwierdził, że Loch to Mroczne Elfy i ich "sojusznicy", "niewolnicy"(Minotaur) i "zwierzątka". Tak samo Inferno nie jest kurna głupie, bo są podstawową frakcją. Sam osobiście uważam, że Loch powinien wygrać, a Demony powinny znaleźć się w dodatku, ale argumentacja " Bo w poprzednich częściach ich nie było" jest najgłupszą ze wszystkich. Przepraszam za jad z mojej strony, ale już starczy.
A co do jednostek Przystani. Są świetnie zrobione, mają w sobie ten klimat. Odcienie szarości, brązu i czerwieni jak najbardziej na miejscu. Jedyne co mi się nie podoba to "rycerki" zamiast gryfów, ale za to Wilkory mnie urzekły.
|
|
|
|
|

Punkty uznania(?): 5
STRIP THE FLESH!! SALT THE WOUNDS!!!
|
 |
« Odpowiedz #602 : 03 Października 2014, 14:09:16 » |
|
Demony nie musiały być w grze od początku, aby stać się kultową frakcją, czego przykładem Laxx i ja. :3 Na jakiej podstawie jest głupie?
Oczywiście znowu Reuel zaczyna bronić swego na przekór faktom... Takie tłumaczenie jest bardzo głupie, bo tak czy siak, nawet gdyby wywalić wszystkie dotychczas znane nam frakcje i zastąpić je nowymi to dalej będzie to gra z serii "Heroes", tak samo z jednostkami, więc nie ma tu się o co sprzeczać. Natomiast co do głosowania to oczywiste są demony. Mroczne Elfy miały zbyt dużo uwagi w "Cieniach Mroku", przez co się znudziły.  Jednak ludzie na nie głosują bo chcą mieć smoki i minotaury, a głosowanie na frakcję ze względu na jedną jednostkę jest po prostu niestosowne. Jeżeli dobrze rozumiem to co pisze na stronie to Ivanowi ma zostać opowiedziana opowieść o jednej z tych frakcji, a o której to my zdecydujemy. Stoimy tutaj przed ciekawym wyborem, ponieważ istnieje szansa, że demony dostaną, w końcu, jakąś ciekawą historię, a czegoś takiego nie można odpuścić. Możemy zostać uraczeni czymś co zmieni nasz sposób postrzegania demonów z Ashanu, a to coś może być jakąś ciekawą fabułą kampanii. I nie wiem jak Wy, ale ja tego chcę.
|
|
|
|
|
Pierwszy Andrzej
Punkty uznania(?): 2
|
 |
« Odpowiedz #603 : 03 Października 2014, 14:41:35 » |
|
A jak myślcie, jakie jednostki będą "stałe " w lineupie? Bo w sylwanie mieliśmy na pewno: łucznika, smoka, druida, enta. (no i jakąś wróżkę)
A w inferno? obstawiam cerber,sukkub,czart
A w Lochu? obstawiam zabójca, minotaur, czarny smok
|
|
|
|
|
NaNaNaNaNaNaNa Reuel!
Punkty uznania(?): 0
Kopnął cię ktoś kiedyś w rzyć, koziołku?
|
 |
« Odpowiedz #604 : 03 Października 2014, 14:55:27 » |
|
Oczywiście znowu Reuel zaczyna bronić swego na przekór faktom... Takie tłumaczenie jest bardzo głupie, bo tak czy siak, nawet gdyby wywalić wszystkie dotychczas znane nam frakcje i zastąpić je nowymi to dalej będzie to gra z serii "Heroes", tak samo z jednostkami, więc nie ma tu się o co sprzeczać.
Wy chyba nie rozumiecie, że ja nie mówię o tym od strony technicznej. W swoich postach próbowałem pokazać, że dla kogoś kto się przywiązał do tej frakcji nowa gra bez niej może nie być tym samym i nie wiem w czym jest to głupie. Inna sprawa, że ja przeboleję brak Inferno, choć będzie to pewny niesmak odnośnie nowych Hirków. A w inferno? obstawiam cerber,sukkub,czart
Sukkub już jest bodajże na tym arcie z głosowania, więc wątpię by go zmienili na coś innego. Czart który również ma długą tradycję nie zostanie zdjęty. Cerber podobnie. Choć z drugiej strony Ubi wprowadza niejednokrotnie dużo zmian we frakcji, więc wszystko jest możliwe. Jedno co jest ciekawe, czy Diabeł powróci do łask w nowej części jeśli wygrają demony. Edit: Póki co poszedł 1% w górę w stronę Inferno.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 03 Października 2014, 15:06:32 wysłane przez Reuel »
|
IP:
|
|
|
|
Punkty uznania(?): 0
Wiedza to największa potęga
|
 |
« Odpowiedz #605 : 03 Października 2014, 15:08:19 » |
|
Muszę przyznać, że twórcy sobie nieźle rączki umyli tymi głosowaniami. Jak w szóstce czy piątce frakcja komuś się nie podobała to płakano, że Ubisoft be. Teraz jak skończymy z dwoma rasami elfów i będą kiepskie ich line-upy to ludzie mogą mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie. Chciałoby się teraz powiedzieć "a nie mówiłem" kiedy to wielu twierdziło iż wyboru Loch-Inferno nie będzie. Sam osobiście oddałem swój głos ale wyników nie śledzę. Co będzie to będzie a jak wyjdzie kiszka to zaoszczędzę przynajmniej kasę  Ciekawi mnie nadmierny optymizm ludzi w komentarzach pod głosowaniem. Są niemal na 100% pewni, że resztę ras dostaniemy w dodatkach. 4 rasy brakują... Coś mi się to nie widzi  Raczej na więcej jak jedną bym nie liczył. I kolejna ciekawa rzecz. Kiedy było pierwsze głosowanie wszyscy wrzeszczeli elfy, elfy bo musimy mieć zielone smoki. Teraz jak się okazało, że nie będą posiadały skrzydeł to Loch, loch bo musimy mieć latające smoki! hehe
|
|
Live is brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas very mocno!
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #606 : 03 Października 2014, 16:02:37 » |
|
Reuel
Napisałem, że twierdzenie iż Herosy bez Inferno to nie Herosy jest głupie, bo każdą frakcję można wyciągnąć z gry, ale to dalej będzie ta sama seria. Sylwan jest od trzeciej części moją ulubioną rasą i pomimo, że ich w 6 nie było nie płakałem, ale z pewnością obniżyło to jakość gry. Więc to jest po prostu głupie, mimo tego, że w świecie Ashan są podstawową frakcją, ale ras w sumie jest 9 i więcej nie będzie, a ubytek jednej nie zmienia tej koncepcji tylko fabułę nieco danej części.
Hex
Twierdza: Gnolle nie pasują, zdecydowanie przyzwyczaiłem się do śmiesznych goblinów, Harpie i Centaury są ok. W elicie całkiem fajnie i czempioni miło by było zagrać potężną Wiweryną, Cyklopi zawsze odrzucali mnie od tej frakcji.
Nekropolis: Szkielet, Duch i Mumia zastępująca Zombie jest ciekawym pomysłem, chociaż w 6 Ghule były jedną z lepszych jednostek umarłych. Elita, Lisz lepiej wyglądał w 5 kiedy był już nieumarły, aniżeli jako rozkładający się flegmatyk w 6 i posiadał czary, które zdecydowanie kojarzą się z nim. Wampir jest oczywisty, Rycerz Śmierci byłby miłą odmianą, po słabej Lamasu. Czempioni, Widmowy Smok jak najbardziej, ale Tkaczka Przeznaczenia to chyba nienajlepszy pomysł. Zdecydowanie bardziej wolałbym tam Kostuchę.
|
|
|
|
|
Człowiek - Szparag
Punkty uznania(?): 3
Dragons, dragons everywhere
|
 |
« Odpowiedz #607 : 03 Października 2014, 16:31:55 » |
|
I gdzie multikonta Hellsika, które miały dać wygraną Balansowi? Furia... Mweh! Strategia będzie i tak ta sama, szkoda tylko, że będę musiała wybierać pomiędzy smokiem, a trentem, a w innych opcjach mogłam mieć ciastko i zjeść ciastko. Choć moim faworytem była siła lasu z jednorożcami. A jelonki są pedalskie*  . I pewnie będą się świecić jak psu jajca. *to żart, który nie miał na celu urażenia nikogo
|
 [Dzisiaj o 22:15:22] ♣ Sojlex: Cahan jest do tego stopnia chłopczyca, że tylko bycie feministką ratuje jej kobiecość
|
|
|

Punkty uznania(?): 5
STRIP THE FLESH!! SALT THE WOUNDS!!!
|
 |
« Odpowiedz #608 : 03 Października 2014, 19:11:55 » |
|
@Cahan Skoro to miał być żart to musiał kogoś urazić, taki jest cel dobrego żartu, aby kogoś urazić, a przy okazji wywołać uśmiech na jego twarzy.  @Loczek Opcja niezdecydowany nie pasuje, bo jeżeli ktoś nie ma zamiaru głosować to nie zagłosuje.  Jest tutaj poniekąd zbędna.
|
|
|
|
|

Punkty uznania(?): 6
Śmieszny człowieku, czy pamiętasz ciemność?
|
 |
« Odpowiedz #609 : 03 Października 2014, 19:36:25 » |
|
Zagłosowałem za Inferno bowiem Lochu szczególnie nie darzę sympatią, a ''czerwoni'' są zawsze mile widziani, jest komu skopać tyłki z wielką przyjemnością, a i czasem się nimi pogra. Loch jest dla mnie (fanatycy, nie biczujcie) jakiś płytki, po prostu bardzo mierny, nic szczególnego. Tylko Minotaurów mi szkoda...
|
"Żyją ludzie, którzy wierzą w złote smoki"
|
|
|
Człowiek - Szparag
Punkty uznania(?): 3
Dragons, dragons everywhere
|
 |
« Odpowiedz #610 : 03 Października 2014, 21:47:29 » |
|
A ja wolę Loch [choć Inferno też lubię]. To rasa do której mam największy sentyment i która najbardziej podoba mi się wizualnie, i klimatycznie.
Do Lochu się też da wysmażyć ciekawszą fabułę niż do Inferno "Demony atakują, bo Zaćmienie X i bo tak".
No i lubię sobie pooglądać ładne elfki, a nie jakieś czarty i pieseły.
|
 [Dzisiaj o 22:15:22] ♣ Sojlex: Cahan jest do tego stopnia chłopczyca, że tylko bycie feministką ratuje jej kobiecość
|
|
|
Orczilla
Punkty uznania(?): 4
One, Two, Hellscream's coming for you...
|
 |
« Odpowiedz #611 : 03 Października 2014, 22:36:18 » |
|
D-Elfy z Ashan nie mogą się nikomu podobać ani wizualnie, ani klimatycznie. Wizualnie są to d-elfy z Warhammera, a klimatycznie to drowy.  Tylko ich pajęcza bogini odpieprza manianę i udaje smoka.  Ja jeszcze nie głosowałem, chociaż skłaniałbym się ku Dungeonowi, by przeelfić grę, niech mają, czego chcieli, pozbawiając mnie dłorfów.  Plus, teraz dopiero zacznie się zemsta - wszyscy, którzy głosowali na Furię "bo w Balansie jest gupi Feniks!!!" poczują teraz odwet fanów Lochu "bo tu są czarne smoki!!!" x] Jaki to ma zresztą sens, skoro w listopadzie Żelazna Horda wyrusza w bój?
|
|
|
|
|
King Loczdorah
Punkty uznania(?): 23
It's Seriously Christmas
|
 |
« Odpowiedz #612 : 04 Października 2014, 10:05:44 » |
|
@Loczek Opcja niezdecydowany nie pasuje, bo jeżeli ktoś nie ma zamiaru głosować to nie zagłosuje.  Jest tutaj poniekąd zbędna Hadrasie zauważ jedno, opcja ta jest według mnie adekwatna gdyż w trakcie głosowania Ubilim będzie upubliczniał info odnośnie tych dwóch frakcji. Na chwilę obecną nie ma nic więc ciężko wybrać ale zostawiłem dla niezdecydowanych furtkę; Głos można zmienić raz, maksymalnie dwa coś na wzór tego ze strony Ubi. @Hells Ja jeszcze nie głosowałem, chociaż skłaniałbym się ku Dungeonowi, by przeelfić grę, niech mają, czego chcieli, pozbawiając mnie dłorfów.  Przecie to od 2005 było wiadome że twórcy zerżnęli frakcję Lochów tj. Mroczniaków z D&D czyli drowy, pasowały im koncepcją i strukturą jaką miały wspomniane istoty z uniwersum Lochów i Smoków. A co do Krasnali czuję że wrócą twoje dwarfy tylko pierw Ubi musi paczeć na sprzedaż gry i odzew fanów a może doczekamy się nie jednego a dwóch dodatków.
|
|
|
|
|
Drugi Andrzej
Punkty uznania(?): 13
Swego czasu Last Pączek Standing
|
 |
« Odpowiedz #613 : 04 Października 2014, 13:37:41 » |
|
Ogarnijcie się! Inferno jest potrzebne.
Proszę o sensowną argumentację, godną Pana w awatarze (bo co jak co, ale JKM ma gadane, i jak chce, to podaje czasem całkiem sensowne argumenty). Moim zdaniem tak samo jak inferno potrzebne są krasnale, sanktuarium czy forge  . Nie, nie odczuwałem nigdy jakiegoś specjalnego zamiłowania do Ashańskich demonów, a resztki... Hmm, nazwijmy to sympatyzmem, zlikwidowała skutecznie Szóstka. Podobało mi się to, że zrobili z nich istoty chaotyczne, niestabilne, ale jednak nie polubiłem tej frakcji. A co do Krasnali czuję że wrócą twoje dwarfy tylko pierw Ubi musi paczeć na sprzedaż gry i odzew fanów a może doczekamy się nie jednego a dwóch dodatków.
Biorąc pod uwagę to, że głosowanie było takie a nie inne, są duże szanse na w zasadzie wszystkie frakcje, jeśli Ubi zwietrzy kasę.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 04 Października 2014, 13:43:11 wysłane przez Sojlex »
|
IP:
|
|
|
|
Orczilla
Punkty uznania(?): 4
One, Two, Hellscream's coming for you...
|
 |
« Odpowiedz #614 : 04 Października 2014, 14:02:12 » |
|
Przecie to od 2005 było wiadome że twórcy zerżnęli frakcję Lochów tj. Mroczniaków z D&D czyli drowy, pasowały im koncepcją i strukturą jaką miały wspomniane istoty z uniwersum Lochów i Smoków. Nie nie nie. Nie ma tak łatwo. x] D-Elfy z Ashanu to są bękarcie dzieci m. elfów z Warhammera i drowów z Faerunu. Wyglądają jak te pierwsze i posiadają mnogość charakterystyk tych drugich, m. in. matriarchalne z założenia społeczeństwo, boginię rodzaju żeńskiego, życie pod ziemią itp.
|
|
|
|
|
|