Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Strony: 1 ... 52 53 54 [55] 56 57 58 ... 109    Do dołu Wyślij ten wątek Drukuj
Heroes VII - Aktualności - Dyskusja (Czytany 544821 razy)
WMS

Punkty uznania(?): 0

« Odpowiedz #810 : 09 Listopada 2014, 10:41:57 »
Gdyby te mechy zastąpili Facelessami to byłoby spoko... Mam nadzieję, że mają jakiegoś latacza, bo nie chcę być zmuszany do wybierania Smoka, bo chciałbym się pobawić Hydrą :v . A jeżeli chodzi o ekran Sylvanu... Oba były fajne i obojętne mi było, który wygra, ale wydaje mi się, że Drzewo bardziej podkreśla Furię Lasu, która należy do leśnych elfów(wróżki, driady, enty, drzewno-kamienne smoki, myśliwi(elementy liściaste i sam fakt bycia łowcą), tancerze ostrzy(dzikość) i druidzi), a Sanktuarium bardziej by pasowało do Idealnej Równowagi(czy jakoś tak), która bardziej przypominała wysokie elfy(rycerz, feniks).

IP: Zapisane
TTTr96

**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #811 : 09 Listopada 2014, 11:48:48 »
@WMS
No dobra, ale wyobraź sobie, jak to miasto źle będzie wyglądało z takim ekranem miasta w 2D. Może Limbic faktycznie ma jakąś świetną wizję, a ja jestem tylko niedowiarkiem, ale wolałbym się ubezpieczyć i wybrać opcję, która ma większe szanse na ewentualne 'dobre wyglądanie'. Niby obecnie moja opinia opiera się 2 concept-artach, które niekoniecznie są ekranem miasta w pigułce, ale i tak pozostanę przy swoim.
Co do ekranu miasta w Lochu, to coś mi podpowiada, że dostaniemy do wyboru wizję z Heroesa V w formie 2D i tę z Heroesa VI, przez co obie będzie się dało jakoś ułożyć w głowie i pewnie różnice będą ostatecznie w dziesiątkach procent, a nie dwukrotna przewaga. :D

Zapraszam na mojego bloga - GeekLog
Hunter

Punkty uznania(?): 6

Śmieszny człowieku, czy pamiętasz ciemność?

« Odpowiedz #812 : 09 Listopada 2014, 18:33:07 »
A ja uważam, że ludzie, którzy używają argumentu "drzewo będzie źle wyglądało" mają bardzo małą wyobraźnię i jeszcze mniejszą wiarę w wyobraźnię twórców. Już w wielu filmach i grach widziałem jak coś na pozór niemożliwego do zrobienia jest zrobione co najmniej pięknie, tak i tu nie mam żadnych obaw przed drzewkiem.

Szczerze mówiąc zupełnie się nie dziwię, że wygrywa sentyment do piątki, skoro tam drzewo wyglądało pięknie. Tak wiem, że tam było w 3D, tylko że Ubi prezentując nam te ''arty'' wiele tak naprawdę nie pokazało, w związku z czym ludzie wolą zagłosować na 'bezpieczna' opcję drzewa niż ryzykować coś czego nie znają. Zresztą w tym przypadku to może i słusznie...

"Żyją ludzie, którzy wierzą w złote smoki"

Japko

.

« Odpowiedz #813 : 10 Listopada 2014, 10:59:59 »
A jednak. Wygrywa drzewko ( cóż, kto by się tego spodziewał ?  ;) ).
Choć głosowałem na Sanktuarium nie czuję żalu, że wygrywa Wyspa. Tak jak pisałem wcześniej :
Co wygra będę się cieszyć.
Nie jest smutno z tego powodu , ponieważ obie opcje były genialne. Mam nadzieje, że się ze mną zgadzacie  ;D.

EDIT: Słońce czy księżyc? Kolejna część głosowania na miasto Sylvanu.
http://mmh7.ubi.com/pl/blog/post/view/sylvan-townscreen-vote-2

Do kolejnego głosowania mam takie zdanie, jak do poprzedniego. Obie opcje są fajne:
Wersja standardowa - taka jak w H5. Tutaj oddałem głos, lecz opcja z księżycem także jest bardzo ciekawa.
Wersja z księżycem - "Harmonia w Świetle Księżyca" ( Nawet nazwa jest intrygująca  ^_^ i zachęcająca do oddania głosu ). Drzewo na nocnym niebie . ( chyba zmienię głos na tą opcję ) Ciekawie się zapowiada.
Pierwszy dzień głosowania - Księżyc = 69%, Słońce = 31%

EDIT2: Zmieniłem głos na księżyc i od razu wyniki się zmieniły. Mało ludzi jak na razie zagłosowało, ponieważ dzięki mojemu głosowi, księżyc z 69, przeskoczył do 70%. Nie wiem co mam myśleć o tym głosowaniu. Co byłoby lepsze?

« Ostatnia zmiana: 10 Listopada 2014, 17:30:40 wysłane przez flapdzak » IP: Zapisane
Hunter

Punkty uznania(?): 6

Śmieszny człowieku, czy pamiętasz ciemność?

« Odpowiedz #814 : 10 Listopada 2014, 18:01:21 »
Night & Magic! Głos poleciał na HARMONY IN THE MOONLIGHT.
Wydaje mi się, że drzewko nocą w świetlne księżyca będzie wyglądać epicko. Przewaga nocnej opcji jest dosyć duża, ale nawet jeśli to by się zmieniło nie zamartwiam się, opcja ''słoneczna'' też może być ładna.

"Żyją ludzie, którzy wierzą w złote smoki"

adrian12543

**

« Odpowiedz #815 : 10 Listopada 2014, 18:50:16 »
Mój głos także poleciał na "księżycową" opcję. W mojej opinii księżyc i gwiazdy znacznie bardziej pasują do Elfów. Może to jest jakieś skrzywienie fana Władcy Pierścieni, ale jednak :).

Japko

.

« Odpowiedz #816 : 10 Listopada 2014, 19:23:02 »
Czyli mamy już 3 tawerniane głosy na księżyc!  :D
Moje zdanie jest takie samo jak Huntera:
Drzewo w nocy -  :o Będzie epickie, oraz uważam, że druga opcja też jest super, lecz głosuję na pierwszą. Będę się cieszył co wygra.
Nie mogę tego powiedzieć o Lochu : Wygrywa Tysiąc Twarzy Malassy  :paa:

Kyoshiro

*

Punkty uznania(?): 1

« Odpowiedz #817 : 10 Listopada 2014, 20:32:15 »
Trochę bałem się głosować na księżyc w Sylwanie, bowiem mielibyśmy dwukrotnie elfy w ciemnych barwach. Niemniej wierzę, że twórcy jakoś dobrze wyróżnią obie frakcje, a jednak księżycowe elfy bardziej mi się podobają aniżeli słoneczne, zwłaszcza, że z kultem solarnym bardziej kojarzą mi się rycerze - przynajmniej w świecie Ashan. Ciekaw jestem, czy twórcy pamiętają, że Ashan ma trzy księżyce :p
Natomiast jeśli wersja słoneczna Sylwanu wygra (choć wątpię, patrząc na wyniki), to i tak będę zadowolony, bo elfy z H5 wyglądały dobrze. Przynajmniej ta ankieta jest więc dobra, bo zróżnicowana i zadowala niezależnie od tego, jaka opcja wygra :P

Natomiast niestety nie mogę tego powiedzieć o Lochu, w którym nie podoba mi się to, że z trzech elit jedna zalatuje Świątynią a druga Akademią ;/
Choć żadna z opcji mnie w 100% nie zadowala (w pierwszej wkurzają mnie Bezimienni, którzy nie powinni być według mnie jednostką - natomiast brakuje mi mrocznego elfa w elicie, jako jaszczurzy jeździec czy czarownica), to zdecydowanie bardziej jestem za Ostrzem.

„-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! On jest tym piorunem, on jest tym obłędem![…]”

Friedrich Nietzsche
TTTr96

**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #818 : 10 Listopada 2014, 20:44:40 »
Moim zdaniem fajną sprawą mogą być 'księżycowe elfy', to coś czego się całkowicie nie spodziewałem po Limbic. Aczkolwiek, jeśli wygra opcja księżycowa, to będę załamany, że przegrało sanktuarium, przecież wtedy to by był LotR na 100%. :P W każdym razie, mogli zrobić na wymianę głosowania Leśnych/Mrocznych Elfów, bo tak, to już wiemy jakich głosowań się spodziewać przez mroczniakach i kwestią jest odliczanie dni do startu głosowań.

Zapraszam na mojego bloga - GeekLog
Asderuki
Zielona wróżka

*

Punkty uznania(?): 3

W szaleństwie rodzą się najlepsze pomysły

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #819 : 10 Listopada 2014, 21:57:13 »
No, po kolejnych problemach z capthą i logowaniem się udało mi się oddać głos. Pokusiłam się na księżyc, choć niewątpliwie drzewo może dobrze wyglądać zarówno w nocy jak i za dnia.

Najlepiej by było gdyby obie opcje były w grze -> cykl dnia i nocy dla szpanu zmieniający się co jakiś czas :D albo opcja z przełącznikiem... heh ale to dla gry na którą chce się wydać więcej kasy od strony twórców a nie wycisnąć jak najwięcej z graczy:P

Japko

.

« Odpowiedz #820 : 10 Listopada 2014, 22:58:56 »
Księżyc dalej prowadzi  :D.
Ale teraz chcę powiedzieć o moich przypuszczeniach co do wyglądu miasta Loch. Ubi do Sylvanu wykorzystało nowy wygląd Sanktuarium, lecz stare drzewo ( był ten obraz miasta w H6, choć sam Sylvan się nie pojawił ). Więc przypuszczam, że Ubi swego rodzaju nas zaskoczy i da nam do wyboru dwie wersje: Zwisającą i stojącą. Żeby się nie napracować, od Ubisoftu prawdopodobnie  dostaniemy znane już nam wersje:

(Oczywiście mogę się mylić z tymi wyglądami - to tylko moje przypuszczenia )
Ja osobiście zagłosowałbym w takim przypadku na opcje pierwszą, ponieważ opcja nr. 2 jest po prostu uboga - nędzna.

EDIT: Pierwszą przedstawioną opcję dostaniemy na 99% :

Ubi już ją wcześniej zaprezentowało. Tak jak to było w przypadku drzewa  :) .

« Ostatnia zmiana: 10 Listopada 2014, 23:04:03 wysłane przez flapdzak » IP: Zapisane
Asderuki
Zielona wróżka

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #821 : 10 Listopada 2014, 23:56:29 »
Zaraz... znaczy czekaj... bo w sumie to co pokazałeś to tak troch wszystko "wiszące" jest. Gdyby miało większą podstawę to ok, ale nawet na tym drugim widać, że niekoniecznie większość "stoi".

Ale do rzeczy. Jest duża szansa, że właśnie tak zrobią, chociaż przyznam, że pod ziemią można wykminić znacznie ciekawsze ustawienia, no ale... To nie z Ubi :P

Japko

.

« Odpowiedz #822 : 11 Listopada 2014, 09:10:32 »
W sumie ja się przyjrzeć, to masz rację. Nie wszystko soi. W takim razie wyglądy Lochu podzielą się na "bardziej kryształową" i "grzybową". Myślę, żeby nie było nam tak dobrze dostaniemy coś z grzybami (ok, ale żeby chociaż świeciły). Nie chcę w purpurowym Lochu czerwonych muchomorków.  ;)

Asderuki
Zielona wróżka

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #823 : 11 Listopada 2014, 11:55:09 »
No ja raczej też nie :D ale przyznam, że  nie pogardzę nieco ożywioną kolorystyką. Sam fiolet jest.... złyyyyy

Sądząc po tym jakie dają wybory to jest szansa, że będzie wybór pomiędzy tym jak miasto wisi, albo stoi, a potem kryształki czy grzybki :D

najpierw forma a potem klimaaaaat XD

Loczek
King Loczdorah

*

Punkty uznania(?): 23

It's Seriously Christmas

« Odpowiedz #824 : 11 Listopada 2014, 12:22:42 »
Szkoda wielka że Leśne Sanktuarium przegrało bo według mnie bardziej by pasowało pod nielubianą przez moją osobę Furię, Drzewo bardziej od Balans który preferowałem.

Odnośnie nowego głosowania to poparłem Opcję Tańca Nowego Świtu, nie żebym to kojarzył sobie z H5 ale głównie chcę frakcja była ładnie oświetlona jak i samo drzewo które będzie rzucało duży cień a fajnie by to wyglądało jak światło przebija się i oświetla kluczowe elementy a nie noc czarna jak smoła.

Edit: Oddaję wam ankietę do głosowania z lekkim poślizgiem. Enjoy! ;)

Strony: 1 ... 52 53 54 [55] 56 57 58 ... 109    Do góry Wyślij ten wątek Drukuj 

© 2003 - 2026 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody autorów jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z serii gier Might & Magic są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.