Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Strony: 1 ... 54 55 56 [57] 58 59 60 ... 109    Do dołu Wyślij ten wątek Drukuj
Heroes VII - Aktualności - Dyskusja (Czytany 544821 razy)
Reuel
NaNaNaNaNaNaNa Reuel!

*

Punkty uznania(?): 0

Kopnął cię ktoś kiedyś w rzyć, koziołku?

« Odpowiedz #840 : 13 Listopada 2014, 17:15:24 »
Prosta sprawa, wyspa z drzewem nie daje nam tyle możliwości rozsądnego rozplanowania miasta, co leśne sanktuarium. Był mi tu już zarzucany brak wyobraźni, której raczej mi nie brakuje, ale umiem też ją przystopować zdrowym rozsądkiem. Na wyspie z drzewem wszystko być wyglądało albo tak samo, albo będzie karykaturą ekranu miasta. Z jednej strony możemy dostać drzewo oblepione czym tylko popadnie, albo masa jakiś tratw, lilii wodnych, czy czegokolwiek rzekomo dobrze utrzymującego się na wodzie z jakimś budynkiem. To mogło fajnie wyglądać w 3D, bo mamy co najmniej 3 razy więcej miejsca, ale wiele osób zapomina, że 2D może wyglądać świetnie, ale pojawia się problem z rozmieszczeniem poszczególnych budynków. Jednak, czyż leśne sanktuarium, bardzo inspirowane Rivendell z Władcy Pierścieni i Hobbita, w adaptacji Petera Jacksona nie jest wręcz świetnym pomysłem na jakieś odświeżenie tej frakcji po Heroesie V? Mi by się taki pomysł bardzo podobał, dużo miejsca na budynki, nawet można jakieś jeziorko umieścić dla wodnych jednostek, albo jako symbol życia (woda), przez co mamy bardzo dużo miejsca na wszystko. Z jednej strony, możemy umieścić małe domki, w górach jakieś smocze wzgórze, czy siedlisko innych zwinnych jednostek, na ziemi główne budynki związane z zarządzaniem miastem. Proste i przemyślane, czasami jest to lepsze od wystawiania wizji miasta na próbę i bierne zaufanie twórcom.
Ja zaś się nie zgodzę. To drzewo ma na sobie dość miejsca by wkomponować jeden czy dwa większe budynki nie rzucające się w oczy. Poza tym można dać jakieś roślinne formy jako siedliska, Jest też dużo miejsca by gdzieś koło drzewa walnąć jakąś grotę dla smoka. No i są statki, które też można jakoś wykorzystać. Zresztą zobaczymy, nie ma co się kłócić. Twoje Rivendell dawało o wiele łatwiejsze do zaprojektowania miasto, jednak tu jakaś kreatywna osoba jak się postara może zrobić coś naprawdę fajnego.

Drugiej trójki nigdy nie żądałem. W ogóle nie miałem żadnych żądań jeżeli chodzi o serię Hereos 8) Miałem żądanie ,,drugiej dwójki" czekając na Disciples III. Ale Akella poszła w stronę innowacyjności i nieco przegięła.
Ty nie żądasz. Zaś około 75% na odwrót (bo zawsze w tej serii dominował pogląd, że tradycja lepsza od innowacji, a części inne były mocno hejcone). Problem naszej społeczności jest taki, że nie dostrzegamy, że nie wszyscy mają takie samo zdanie. Później zaś tworzą się takie babole jak to, że jak dążą w stronę innowacji to jest źle, jak zaś pójdą w stronę tradycji też źle, tak jak mówił TTTr96.

Co do głosowania, to choć początkowo byłem za line-upem z Bezimiennymi tak jednak chęć zobaczenia Meduz mnie przekonała do zmiany głosu. Poza tym tamten line-up był skrajnie ryzykowny, nie wiem czy bym się dobrze czuł grając nim.

IP: Zapisane
Hunter

Punkty uznania(?): 6

Śmieszny człowieku, czy pamiętasz ciemność?

« Odpowiedz #841 : 13 Listopada 2014, 17:32:23 »
Ubi wydało oświadczenie, że od kolejnego głosowania procenty będą ukryte, a wynik podany dopiero na koniec. Pewnie nadal będą tworzone multikonta, ale już mam nadzieję, nie w takiej ilości.

"Żyją ludzie, którzy wierzą w złote smoki"

Loczek
King Loczdorah

*

Punkty uznania(?): 23

It's Seriously Christmas

« Odpowiedz #842 : 13 Listopada 2014, 17:35:25 »
Ubi wydało oświadczenie, że od kolejnego głosowania procenty będą ukryte, a wynik podany dopiero na koniec. Pewnie nadal będą tworzone multikonta, ale już mam nadzieję, nie w takiej ilości.
Teraz mogą być na mniejszą skalę gdyż ludzie nie będą mogli liczyć ile trzeba konto-głosów by dogonić daną opcję. I jak widać faworyzowane opcje wygrały a u nas remis w głosowaniu na line-up Lochu.

DamianoKMC

« Odpowiedz #843 : 14 Listopada 2014, 08:18:11 »
Głosowanie na armie lochu dobiegło końca wygrało Tysiąc twarzy Malassy 56% a Ostrze z cieni miało 44%.
A także oswietlenia Sylvanu wygrało Harmonia w Świetle Księżyca 63% a Taniec Nowego Świtu zdobył 37%
Teraz czekać na nowe głosowanie :)

« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2014, 08:27:38 wysłane przez DamianoKMC » IP: Zapisane
Japko

.

« Odpowiedz #844 : 14 Listopada 2014, 15:39:23 »
Tylko jedno:

I drugie. ŻAL> Nie chcę TTM  :paa:

« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2014, 15:58:13 wysłane przez flapdzak » IP: Zapisane
Hex

« Odpowiedz #845 : 14 Listopada 2014, 16:18:32 »
Nie ukrywam, że bardzo cieszę się z wyników głosowania na line-up Lochu. Na dodatek Twarze wygrały dokładnie takim stosunkiem głosów jak sądziłem - 64% do 36%. ;D
Co do drugiej części głosowania na ekran Sylwanu, to co prawda głosowałem na Świt, ale Blask Księżyca też mi odpowiada.
Ciekawa co będzie w następnym głosowaniu - ekran Lochu czy coś zupełnie nowego.
Zapowiedzieli też trochę ciekawych artykułów w przyszłym tygodniu - między innymi arty jednostek Akademii (jak zapowiadział Kimmundi na HC artykuły podobne do serii "Armie Światła"), a co za tym idzie (za pewne nie w tym tygodniu) update w zakładce Akademii.

Japko

.

« Odpowiedz #846 : 14 Listopada 2014, 17:32:55 »
Ciekawe czy po poznaniu jednostek Akademii, pokażą jednostki Nekropolii i Twierdzy. ( Pokażą- Tak jak to było w pierwszych dniach strony o Przystani i Akademii )

Hex

« Odpowiedz #847 : 14 Listopada 2014, 17:50:26 »
Ciekawe czy po poznaniu jednostek Akademii, pokażą jednostki Nekropolii i Twierdzy. ( Pokażą- Tak jak to było w pierwszych dniach strony o Przystani i Akademii )
Pokażą pewnie tak jak jednostki Przystani w serii artykułów "Armie Światła" - najpierw Trzon, potem Elitę i Czempionów. Następnie za pewne zrobią update w ich zakładkach (tak jak u Przystani) - animowane modele 3d, opisy, arty, itp.

Japko

.

« Odpowiedz #848 : 14 Listopada 2014, 20:16:37 »
Pokażą pewnie tak jak jednostki Przystani w serii artykułów "Armie Światła" - najpierw Trzon, potem Elitę i Czempionów. Następnie za pewne zrobią update w ich zakładkach (tak jak u Przystani) - animowane modele 3d, opisy, arty, itp.
Nie chodziło o to  :D. Wiem, że będą "armie światła" ( może to się nazywać "armie magii/magów") Akademii, ale czy gdy już będą pokazane wszystkie jednostki magów, a ich strona będzie gotowa, to czy pokażą szkielety z Nekro i orków z Twierdzy  ;).

TTTr96

**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #849 : 15 Listopada 2014, 01:35:45 »
Nie wiem dlaczego, ale powoli zaczynam odnosić wrażenie, że z głosowania na głosowanie będziemy decydować o coraz bardziej błahych rzeczach. Każdy wybór daje nam pozorny wpływ na ostateczny wygląd gry, ale czy tak naprawdę, coś poza wyborem frakcji i jej line-upu jest istotne, z tych głosowań co do tej pory mieliśmy? Figurka w kolekcjonerce byłaby fanom obojętna, gdyby nie pokazali 2-óch projektów, niezależnie od pozy wybranej przez twórców i tak zakupiłbym kolekcjonerkę, a ekrany miast mają praktycznie zerowy wpływ na sam gameplay danym miastem. To jest rzecz, na którą się zwraca uwagę w zasadzie tylko do momentu, aż chociaż raz się rozbuduje miasto na 100%, potem się po prostu gra. Aczkolwiek, nie zmienia to faktu, że czekam na kolejne głosowania i jestem ciekaw co tam Limbic nam jeszcze zaoferuje do wyboru. Szczerze liczę na jeszcze jakiś mały wpływ na edycję kolekcjonerką. :)

Zapraszam na mojego bloga - GeekLog
Reuel
NaNaNaNaNaNaNa Reuel!

*

Kopnął cię ktoś kiedyś w rzyć, koziołku?

« Odpowiedz #850 : 15 Listopada 2014, 02:38:59 »
Nie wiem dlaczego, ale powoli zaczynam odnosić wrażenie, że z głosowania na głosowanie będziemy decydować o coraz bardziej błahych rzeczach. Każdy wybór daje nam pozorny wpływ na ostateczny wygląd gry, ale czy tak naprawdę, coś poza wyborem frakcji i jej line-upu jest istotne, z tych głosowań co do tej pory mieliśmy? Figurka w kolekcjonerce byłaby fanom obojętna, gdyby nie pokazali 2-óch projektów, niezależnie od pozy wybranej przez twórców i tak zakupiłbym kolekcjonerkę, a ekrany miast mają praktycznie zerowy wpływ na sam gameplay danym miastem. To jest rzecz, na którą się zwraca uwagę w zasadzie tylko do momentu, aż chociaż raz się rozbuduje miasto na 100%, potem się po prostu gra. Aczkolwiek, nie zmienia to faktu, że czekam na kolejne głosowania i jestem ciekaw co tam Limbic nam jeszcze zaoferuje do wyboru. Szczerze liczę na jeszcze jakiś mały wpływ na edycję kolekcjonerką. :)
Chłopie, bez urazy jednak i tak w wielu sprawach mamy głos. Twoje wymagania to jakby patrzeć mechanikowi na ręce i decydować co ma zrobić by naprawić samochód. Albo decydować kogo reżyser ma dać do obsady filmu. Do pewnych rzeczy dopuszczają, jednak oni projektują grę, zaś my nie jesteśmy na tyle ogarniętymi osobami by decydować o mechanice gry. Z całym szacunkiem, nie bez powodu zwykłe w ogóle nie dopuszcza się w ogóle do głosowania tylko samemu robi grę (o ile dodatkowo ktoś jest ogarnięty i zdeterminowany by zrobić dobrą grę to na 90% odnosi sukces).

DamianoKMC

« Odpowiedz #851 : 15 Listopada 2014, 08:45:14 »
A może dostaniemy Line-Up Nekropoli albo Twierdzy a jak nie cały to tylko Chempionow do wyboru.
Jestem ciekaw kolejnego głosowania

Loczek
King Loczdorah

*

Punkty uznania(?): 23

It's Seriously Christmas

« Odpowiedz #852 : 15 Listopada 2014, 09:44:14 »
A może dostaniemy Line-Up Nekropoli albo Twierdzy a jak nie cały to tylko Chempionow do wyboru.
Jestem ciekaw kolejnego głosowania
Zdementuję te przypuszczenia, na początku samym bodajże Marzhin powiedział jasno iż nie będziemy głosowali na to co jest w standardowym pakiecie czyli Necro, Haven, Academy, Stronghold i zdajemy się na kreatywność twórców. Frakcje które My, społeczność wybraliśmy tutaj mamy prawo do wyboru w takim stopniu na jaki pozwalają nam Devsi z Ubilim.

TTTr96

**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #853 : 15 Listopada 2014, 15:03:09 »
@Reuel

Jestem świadom tego, że nie można liczyć na to, że Limbic zaprezentuje nam 2 ściany kodu i każe nam wybrać którą z nich wybieramy, to ciągle musi być gra od Limbic Enteteinment GMBH. Jednak ten cały 'open devs' (tak to nazwali w przypadku MMX) sugerowałby, że możemy nakreślić developerowi drogę jaką ma podążyć, podczas gdy tak nie jest. Być może oczekuję za wiele, że dadzą nam do wyboru rzeczy, na które my byśmy chcieli mieć wpływ, ale nie dają nam tych rzeczy, bo ich zmiana i przetestowanie to całe miesiące roboty, na co nie mają czasu. No nic, nie ma co się rozwodzić nad tą perspektywą. Dadzą nam takie rzeczy do wyboru, jakie uznają za słuszne, a my możemy tylko czekać i obserwować, aż głosowania dobiegną końca, aż gra uzyska status złoty, trafi do tłoczni, a ostatecznie w nasze rączki. :)

Btw, taka rozkmina mnie ostatnio naszła. W Heroesie IV bardzo fajnym patentem było to, że każda jednostka neutralna miała przynależność do jakiegoś miasta, niezależnie od tego, czy dało się jej siedlisko wybudować w mieście. Czy wiadomo coś czy podobny patent nie pojawi się może w Heroesie VII? Nikt z Ubi nic nie mówił/pisał na ten temat? Gracze się może nie pytali? Ciekawi mnie to, bo z chęcią bym powitał to z powrotem w którymś z Heroesów. :)

Zapraszam na mojego bloga - GeekLog
Acid Dragon

*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #854 : 15 Listopada 2014, 19:12:21 »
Btw, taka rozkmina mnie ostatnio naszła. W Heroesie IV bardzo fajnym patentem było to, że każda jednostka neutralna miała przynależność do jakiegoś miasta, niezależnie od tego, czy dało się jej siedlisko wybudować w mieście. Czy wiadomo coś czy podobny patent nie pojawi się może w Heroesie VII? Nikt z Ubi nic nie mówił/pisał na ten temat? Gracze się może nie pytali? Ciekawi mnie to, bo z chęcią bym powitał to z powrotem w którymś z Heroesów. :)

Ten "fajny patent" był szeroko krytykowany i wręcz znienawidzony przez wielu graczy. Marzhin przy produkcji Heroes VI nawet musiał zapewnić wszystkich, że jednostki neutralne będą faktycznie "prawdziwie" neutralne, bo pojawiały się głosy obaw, że może być inaczej.

Jest to bardzo mało prawdopodobne, aby ten fatalny pomysł, efektywnie odbierający z gry jedną frakcję (o której często się zapomina) kiedykolwiek jeszcze powrócił.

Strony: 1 ... 54 55 56 [57] 58 59 60 ... 109    Do góry Wyślij ten wątek Drukuj 

© 2003 - 2026 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody autorów jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z serii gier Might & Magic są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.