Punkty uznania(?): 5
STRIP THE FLESH!! SALT THE WOUNDS!!!
|
 |
« Odpowiedz #1290 : 08 Kwietnia 2015, 23:42:33 » |
|
Ale kolega dobrze napisał. Brak pieniędzy jest tutaj problemem, bo należy pamiętać, że na każdy projekt, czy jest nim film, czy gra, jest wyznaczany określony budżet. Ponoć Ubi wyznaczyło na produkcję HVII niewiele środków pieniężnych, a wiąże się z to z "porażką" HVI. Jeżeli nowa odsłona serii zbierze pozytywne recenzje i przyniesie znaczące zyski to następna otrzyma odpowiednio większy nakład pieniężny, a jeżeli tak się nie stanie to istnieje nawet prawdopodobieństwo zrezygnowania z kontynuacji.
|
|
|
|
|
King Loczdorah
Punkty uznania(?): 23
It's Seriously Christmas
|
 |
« Odpowiedz #1291 : 09 Kwietnia 2015, 09:23:18 » |
|
@up Nie tyle lenistwo, co po prostu brak kasy, co jest związane z tym, że Ubi skąpi marce M&M, bo nie przynosi takich zysków jak bardziej prestiżowe Assassiny, czy inne gry AAA.
Własnie kolega powiedział całą prawdę, branża gier czyli wydawcy, nie tylko Ubi zabili gatunek strategii ale i również inne i tutaj posłużę się niedawny felietonem Sławka Serfina odnośnie idei Kickstartera czyli crowdfoundingu: Korporacje skazały na śmierć klasyczne RPGi, strategie turowe, RTSy, przygodówki, rogaliki i mnóstwo innych gatunków, które nie należały nigdy do segmentu AAA i nie przynosiły milionowych zysków. Mniejsza o ich motywy, może i uzasadnione jakoś. Fakt jest faktem, te wszystkie Activisiony, Electronic Artsy, 2K Gamesy i reszta, nie pozwalały "swoim" deweloperom zająć się tym, czego nie można było sprzedać w kilku milionach sztuk na różnych platformach. Tak wygląda sprawy i z Ubi bo segment gier AAA rządzi przez co cierpią gry tak charakterystyczne jak Herosy, Apostołowie, SpellForce bo nie sprzedadzą się tak łatwo jak kotlety Call of Duty, Assasins Creed, FIFA itp. @gamePLay1987: Moim zdaniem robienie miast w 2D to lenistwo, wolałen te z H5 Była już toczona bardzo długa dysputa na ten temat, powiem że może to oszczędność ale spójrzmy prawdzie w oczy gracze przy rozwiniętym na full mieście nie lampią się jak ono pięknie wygląda tylko robią szybki wjazd czyli Dzień pierwszy nowego tygodnia i wykupujemy przychód, robimy karawanę bądź kupujemy nowego boha i jazda. End Turn. I tyle z podziwiania tych widoków. Mimo iż gra ma Unreal Engine 3 i daje to masę możliwości to dobrze że dali ekrany 2D bo nie obciąża to silnika zbytnio i można zająć się innymi sprawami jak re-worki, szlifowanie gry by w becie było jak najmniej śmiecia które gracze i Devsi wyłapią. Jednakże jest cień szansy że mogą dać ekrany 3d w dodatku jeśli gra się sprzeda dobrze, widać to przy niedawnym H3 HD gdzie cena z około 50 poszła do 55 za boxa, cyfrówki wiadomo tańsze bo nawet za około 40 można wyhaczyć  Next: A tak na poważnie to wiem, że na marce skąpią. Jak grałeś w H6 to sam wiesz ile uproszczeń, choć fane były strefy kontroli, forty, brak karawan, budynki specjalne, podział na moc i magię, lecz magia była **** Gra praktycznie opierała się na town portal oraz zestawie tych samych skilli tylko różnica była między klasami Might & Magic oraz łez i krwi tylu. Jednakże tutaj trzeba zwrócić uwagę na to co się stało ze studiem tworzącym to grę pod naciskami Ubi i przebajrzenie gry oraz nieszczęsny Uplay. Gra miała dobre założenia i niestety stała się dla części graczy taką czwórką czyli krokiem ewolucyjnym dla tej serii choć Ona czyli czwarta szczęść sagii miała wybitny soundtrack, nowatorskie karawany, bohaterów "in combat" i mapę 3D to był krok ewolucyjny który przysłużył się H5 szczególnie po TotE mimo zarzutów o cukierkowatość. Odnośnie poprawionej wersji Haven townescreen to widać postęp ale jeszcze można to poprawić poprzez zmianę miejsca portalu i budynku do rekrutacji który jest poza murem, może poprzez połączenie go? A bez Złotego Kurczaka czuć że to miasto a nie Święto miasto w którym na każdym kroku krzyczą For the light! Mercy!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 09 Kwietnia 2015, 09:27:18 wysłane przez Loczek »
|
IP:
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1292 : 09 Kwietnia 2015, 17:15:03 » |
|
Poza tym dla mnie bardzo dobrym rozwiązaniem były karawany, które mimo, że nie były w podstawce HV, ale pojawiły się w dodatkach, co nie raz pomagało przejść misję i do tego służyły jako zastrzyk dodatkowego wojska. W HVI nierealne było rekrutowanie wszystkich sił w jednym mieście ze wszystkich posiadanych. Myślę, że nie będzie tak jak w HVI zaznaczony obszar kontrolowany, ponieważ trzeba było marnować czas na przejmowanie fortów oraz nie można było swobodnie przejąć danej kopalni.
Drzewko skilli w HVI nie było złe, ale zawsze ciężko było się zdecydować co wziąć, aby mieć dobrego i wykokszonego bohatera, ale lepszy był skillwheel z HV, w którym dana rasa miała daną szansę % na dany talent i potem dobierało się zdolności.
Co do artefaktów, to powinny być też zestawy dające dane bonusy+ specjalny bonus dla danej rasy tak jak było to w ToTe, szkoda, że w HVI zabrakło dodatkowych bonusów dla danej rasy, ale w zamian tam dany zestaw był dostępny tylko dla danej rasy.
|
|
|
|
|
NaNaNaNaNaNaNa Reuel!
Punkty uznania(?): 0
Kopnął cię ktoś kiedyś w rzyć, koziołku?
|
 |
« Odpowiedz #1293 : 09 Kwietnia 2015, 17:17:59 » |
|
Była już toczona bardzo długa dysputa na ten temat, powiem że może to oszczędność ale spójrzmy prawdzie w oczy gracze przy rozwiniętym na full mieście nie lampią się jak ono pięknie wygląda tylko robią szybki wjazd czyli Dzień pierwszy nowego tygodnia i wykupujemy przychód, robimy karawanę bądź kupujemy nowego boha i jazda. End Turn. I tyle z podziwiania tych widoków.
Idąc tą logiką przytakujesz początkowej decyzji Ubi przy H6 o usunięciu ekranów miast. W końcu i tak przez większą część gry nie patrzysz na miasto, więc po co one  Poza tym nie wiem czy jestem jakiś inny czy coś, jednak ja nie ważne jak długo grałem w H5, nie miało to wpływu na podziwianie miasta. Spędziłem dużo czasu wlepiając gały w efektowne ekrany z piątej części. Mimo iż gra ma Unreal Engine 3 i daje to masę możliwości to dobrze że dali ekrany 2D bo nie obciąża to silnika zbytnio i można zająć się innymi sprawami jak re-worki, szlifowanie gry by w becie było jak najmniej śmiecia które gracze i Devsi wyłapią.
Przy szczędzieniu przez Ubi funduszy wątpię by było ich stać na same te ekrany, a co dopiero na cokolwiek poza nimi  Ponoć Ubi wyznaczyło na produkcję HVII niewiele środków pieniężnych, a wiąże się z to z "porażką" HVI.
Do której sami doprowadzili skąpiąc kasy na HVI. Logika Ubi... Co do townscreena to wygląda to już znacznie lepiej. Choć mnie jako jedynemu nie przeszkadzał ten "żółty kurczak"
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 09 Kwietnia 2015, 17:21:02 wysłane przez Reuel »
|
IP:
|
|
|
|
|
|

Punkty uznania(?): 6
Śmieszny człowieku, czy pamiętasz ciemność?
|
 |
« Odpowiedz #1295 : 10 Kwietnia 2015, 23:32:50 » |
|
Powitać  Z tym SkillWheel'em to jak dla mnie logiczne, gracz sobie wybiera bohatera po klasie Magia/Miecz, a potem po stylu Ofensywny/Defensywny/Zbalansowany i ma to właśnie ogólny wpływ na koło umiejętności. Rzeczywiście zapewne to dopracują, sądząc po tej informacji na końcu artykułu. Ekran przystani miodzio, powoli nawet zaczynam doceniać subtelne cechy 2D, zwłaszcza w tej stylistyce. Okrzyki... whatever, ujdzie XD
|
"Żyją ludzie, którzy wierzą w złote smoki"
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1296 : 11 Kwietnia 2015, 13:22:33 » |
|
Dwa nowe screenshoty, a przynajmniej takie, których ja nie widziałem  :   Przeor jest rzeczywiście biały w grze, a nie czerwony jak na arcie. Oraz wideo. Niby nie nowe, ale są tam 2 nowe ujęcia - walka z Gryfem oraz bohaterem Akademii Asadem: http://www.gamestar.de/videos/previews,18/might-magic-heroes-7,81940.html
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2015, 13:26:31 wysłane przez Hex »
|
IP:
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1297 : 11 Kwietnia 2015, 15:44:29 » |
|
Zapomniałeś kolego wstawić niewyraźnego screena gryfa.  I model Asada.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2015, 15:46:30 wysłane przez flapdzak »
|
IP:
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1298 : 11 Kwietnia 2015, 16:04:23 » |
|
O niczym nie zapomniałem. To co przedstawiłeś to zrzuty z wideo, o którym pisałem powyżej - jakbyś obejrzał to byś wiedział.  Znalazłem jeszcze jednego screenshota na innym niemieckim portalu, bo te z mojego poprzedniego posta pochodzą z gamestar.de.  Edit: Jeszcze jeden - ten znalazł się też w najnowszym numerze CD-Action:  Serafin wydaje się za mały a Westalka ogromna.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2015, 16:23:36 wysłane przez Hex »
|
IP:
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1299 : 11 Kwietnia 2015, 17:26:17 » |
|
Oglądałem ten filmik.  Wstawiłem to, aby każdy mógł to zobaczyć normalnie, bez wczytywania wideo. Co do screena na moście: Zacnie to wygląda.  SZAPO BA
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1300 : 14 Kwietnia 2015, 10:08:50 » |
|
No nic, mam nadzieje, że pomimo braku pieniędzy, uda się w jakiś sposób stworzyć coś dobrego. Patrząc na screeny mam trochę mieszane uczucia, ale jak gra i tak dobrze się sprzeda, to mogą sporo zmienić w najbliższym dodatku do gry. Oby marka jeszcze istniała, bo Heroesi to jednak Heroesi
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1301 : 15 Kwietnia 2015, 12:16:57 » |
|
Ekran Twierdzy z opisem, czyli gniazdujące na ziemi Wiwerny i wspinające się Centaury. https://mmh7.ubi.com/pl/blog/post/view/stronghold-townscreen-in-detailsTak jak przy poprzednich ekranach miast ciężko od razu stwierdzić, które budynki należą do czempionów, bo są one śmiesznie małe. A są tam przecież dwie okazałe groty, które można by zaadaptować dla choćby jednego czempiona. Co jest zatem największą budowlą obok Kapitolu? Gildia Magów... .
|
|
|
|
|
Zielona wróżka
Punkty uznania(?): 3
W szaleństwie rodzą się najlepsze pomysły
|
 |
« Odpowiedz #1302 : 15 Kwietnia 2015, 12:32:48 » |
|
Co jest zatem największą budowlą obok Kapitolu? Gildia Magów... Bo szamani muszą wzbudzać respekt! Przeto oni się wożą po świecie duchów i snów
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1303 : 15 Kwietnia 2015, 13:26:00 » |
|
Jakoś dziwnie rozmieszczone te budynki.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1304 : 15 Kwietnia 2015, 13:34:15 » |
|
Gildia Magów to i tak mały pikuś. Spójrzcie na budynek do Cyklopów - mała chatka z jakimś palem czy kominem na szczycie, a obok? Co najmniej dwa razy większy namiot dla ...Gnolli.
|
|
|
|
|
|