Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
0 Użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.
Strony: [1]    Do dołu Wyślij ten wątek Drukuj
Czarny ekran... Rozwiazanie (Czytany 13867 razy)
b3nit4

*

Punkty uznania(?): 0
Offline Offline

Wiadomości: 1

Zobacz profil
« : 15 Luty 2014, 11:03:56 »
Witam. Przepraszam, jezeli juz to bylo, ale chce by temat byl widoczny, poniewaz wiele osob ma ten problem, czarny ekran podczas uruchamiania gry czy po danej mapie w kampanii. Tez mialam to samo i pomogl bardzo prosty zabieg otoz : wchodzimy do folderu z gra, nastepnie plik Data pozniej Movie... Kazdy filmik ktory na koncu nazwy zawiera slowo LOGO numerujemy 1,2,3,4....etc. Kolejnosc obojetna. Umnie sciezka wyglada tak:F:\Gry\HeroesVI\Data\Movies. Mam nadzieje ze pomoglam. A jesli to nie zadziala mozna jeszcze sprobowac tak: Wchodzimy do pliku z gra znajdujemy .exe czyli ikone gry, tworzymy od niej skrot, moze byc w tym samym pliku, klikamy wlasciwosci, tego skrotu, i dopisujemy w Elemencie docelowym na koncu \ offline koniecznie ze spacja!! Wygladac powinno to tak: "F:\Gry\HeroesVI\Might & Magic Heroes VI.exe" /offline    O tyle klopotliwe, ze nie pogramy online w dodatek no ale coz... Mam nadzieje, ze pomoglam. Ja borykalam sie z problemem dlugi czas, od premiery dodatku. W razie pytam proszę o wiadomość.


IP: Zapisane
gehu

*

Punkty uznania(?): 0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 1

Zobacz profil
« Odpowiedz #1 : 30 Maj 2014, 10:08:47 »
Witam
w styczniu tego roku zakupiłem oryginał z Ubisofta Heroes VI exlusive zawierający część  Shades of Darkness i pacha w wersji 1.8 ,zaraz potem zacząłem grać i wszystko niby git działa jak należy ,ale po jakimś czasie wszedłem do podziemi i zrobiło się czarno dosłownie nic nie widać ,ciemny ekran ,widać tylko postać(można się domyśleć ,że to ona tam się porusza) ale gra działa ;/no i kursor widać normalnie a jak chcę wyjść z podziemi to już jakby coś się pierdzieli bo po wyjściu cała gra jest na czarno ,wszedłem na ten serwis i ściągnąłem dodatek  Patch 2.1 PL a potem Patch 2.1.1 PL i nic to samo wejdę tylko do podziemi i i się robi lipa ;/ szukałem na necie rozwiązań spotkałem się tylko z tym ,że w właściwościach zmieniłem zgodność na windows 7 ale nic nie działa , proszę o pomoc bo nie wiem co dalej z tym zrobić ;/

komp jest dobry działa na intel core i7 grafa jest dedykowana AMD Radeon HD 7650M 1GB, 8GB ram ,cały komp to laptop wątpię żeby to wina była kompa bo komp mocny

pozdrawiam grzesiek


« Ostatnia zmiana: 30 Maj 2014, 10:15:07 wysłane przez gehu » IP: Zapisane
Sojlex
Drugi Andrzej

*

Punkty uznania(?): 13
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 659


Swego czasu Last Pączek Standing

Zobacz profil
« Odpowiedz #2 : 31 Maj 2014, 08:35:00 »
Może być to wina ładowania się tekstur, ustaw mniejsze wymagania graficzne, i powinno banglać.


IP: Zapisane
Maurael

*

Punkty uznania(?): 0
Offline Offline

Wiadomości: 1

Zobacz profil
« Odpowiedz #3 : 21 Luty 2015, 20:24:04 »
Niestety powyższe sposoby u mnie nie zadziałały. Nadal gdy chcę zacząć DLC z Craig Hack'iem filmik jest wręcz czarny, a na mapie przygody jedyny kolor, który można dostrzec to granatowy (w podstawowych kampaniach tylko raz pojawił mi się taki problem).




IP: Zapisane
Adig

****

Punkty uznania(?): 0
Offline Offline

Wiadomości: 7

Zobacz profil
« Odpowiedz #4 : 23 Lipiec 2015, 08:54:37 »
Witam,

Odświeżam temat, czarny ekran przy kampanii Crag Hacka, potem już zostaje taki, jeżeli wróci się do menu.

Proszę o wsparcie.

Znalazłem rozwiązanie:
Należy wejść w ustawienia dedykowanej karty, dodać aplikację HoMM jako wyjątek z wysokimi ustawieniami (używam karty nVidia).

Pozdrawiam


« Ostatnia zmiana: 09 Wrzesień 2015, 18:14:25 wysłane przez Adig » IP: Zapisane
mariodj

*

Punkty uznania(?): 0
Offline Offline

Wiadomości: 1

Zobacz profil
« Odpowiedz #5 : 27 Maj 2018, 11:52:33 »
Witam
Trzy lata temu grałem na stacjonarnym Niedawno nabyłem nowego hp Omen win 10 Po instalacji gry włacza sie czarny ekran Próbowałem wszystkiego co jest napisane i to samo- gdy gra sie ładuje tylko Czarny Ekran - POMOCY!!!
P.S Dodam ze Heroes VII działa bez zarzutów.Nie wiem moze to wina Uplaya i plików zapisanych dawniej na nim?


IP: Zapisane
GreenJaden

*****

Punkty uznania(?): 0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 9


Zobacz profil
« Odpowiedz #6 : 20 Sierpień 2018, 21:20:54 »
U mnie pomogło odinstalowanie sterowników karty graficznej. Wówczas gra się uruchamia, ale po co mi to, jak mam 10FPS? Niewykorzystany potencjał GTX1060... A szkoda, miałem ochotę zagrać.


IP: Zapisane
karloskar

*

Punkty uznania(?): 0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 2


Zobacz profil
« Odpowiedz #7 : 06 Wrzesień 2018, 11:28:21 »
Mnie też ostatnio spotkał taki problem, ale odinstalowanie sterowników nie pomogło, jeszcze będę szukać.


IP: Zapisane
Pozdrawiam.
Strony: [1]    Do góry Wyślij ten wątek Drukuj 
 



© 2003 - 2018 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody autorów jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z serii gier Might & Magic są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.
Powered by SMF 2.0 RC1.2 | SMF © 2006–2009, Simple Machines LLC | Theme by jareQ
Strona wygenerowana w 0.024 sekund z 20 zapytaniami.
                              Do góry