Moczymorda Tawerniana
Punkty uznania(?): 10
1+2= Menelag
|
 |
« Odpowiedz #240 : 19 Czerwca 2012, 22:11:02 » |
|
Wiem, że już jakiś czas była tu cisza z naszej strony, ale zapewniam Was, że prace nad modem trwają w najlepsze i robimy absolutnie wszystko, żeby mod był gotowy na 30 czerwca (będzie zapewne i tak kilkudniowy poślizg), ale z uwagi na liczne utrudnienia, które dotknęły głównie mnie (przeprowadzka, wojna z Edytorem map xD oraz brak nagrań od dubbingu od fandora510, które swoją drogą miały być dobry tydzień temu). Sprawia to, że nie mogłem i nadal nie mogę zrobić kilku rzeczy, między innymi znacznej części scenek. Mimo to cały mod jest już na tyle gotowy, że mogę śmiało rzec, iż widać światełko w tunelu. Na zachętę przedstawiam Wam kilka zdjęć z gry w scenariusz (swoją drogą wie ktoś czemu mini-mapka przeskoczyła mi na samą górę ekranu?)
|
|
|
|
|

Punkty uznania(?): 0
Mów mi Jachu.
|
 |
« Odpowiedz #241 : 20 Czerwca 2012, 16:58:30 » |
|
bardzo ciekawe, wygląda jakbyś już mógł wypuścić wersje dodającą tylko jednostki neutralne i miasto. taki rodzaj bety.
|
|
|
|
|
Moczymorda Tawerniana
1+2= Menelag
|
 |
« Odpowiedz #242 : 21 Czerwca 2012, 15:23:47 » |
|
Teoretycznie mogę, ale to strata czasu skoro premiera Księgi jest de-facto już dość nieodległa, wolę przeznaczyć te dni na dalsze tworzenie projektu niż przygotowywanie bety  Na pocieszenie dodam kolejne zdjęcia z gry w scenariusz
|
|
|
|
|

Mów mi Jachu.
|
 |
« Odpowiedz #243 : 21 Czerwca 2012, 18:37:28 » |
|
największy problem większości modów. textury są za ostre. i mam nadzieje, iż w wersji, która zajmie honorowe (mam nadzieje) miejsce na moim pulpicie będą normalne i konki budynków, a nie takie kółka z żywiołami.
|
|
|
|
|
Moczymorda Tawerniana
1+2= Menelag
|
 |
« Odpowiedz #244 : 21 Czerwca 2012, 20:41:36 » |
|
Tekstury zostaną nieco znormalizowane pod względem ostrości, natomiast te kółeczka są dlatego, iż istoty mają rasę zdefiniowaną jako neutralną (inaczej gra zwyczajnie mówiąc zapodałaby focha i nie przyjęła nowych istot jako jednostek nowego miasta - Warowni :-) )
|
|
|
|
|
Moczymorda Tawerniana
1+2= Menelag
|
 |
« Odpowiedz #245 : 24 Czerwca 2012, 13:01:15 » |
|
Dzisiaj kolejne zdjęcia z gry w Księgę Czarodzieja oraz zapewnienie z mojej strony, że projekt zostanie ukończony już niebawem, zostały praktycznie już tylko scenki...
|
|
|
|
|
(Hadrian)
Punkty uznania(?): 7
Uzależniony od niebieskiego
|
 |
« Odpowiedz #246 : 24 Czerwca 2012, 13:14:38 » |
|
Behemot wygląda przecudnie  Wszystko wygląda na bardzo wysokim poziomie, bardzo porządnie zrobione. Wolne Miasta prezentują się nie najgorzej choć moim zdaniem trochę pusto. Do bohaterów i jednostek nie mam co się czepiać, wyglądają świetnie. Ogólnie brawa dla waszego zespołu!
|
Cahan: Hadrian się ucieszy, a jeśli ktoś nie będzie chciał grać, to będzie znaczyło, że go nie lubi. A przecież Hadriana wszyscy lubią, więc wszyscy zagrają. Plan idealny 
|
|
|

Mów mi Jachu.
|
 |
« Odpowiedz #247 : 25 Czerwca 2012, 18:56:19 » |
|
textury... jednostki mają zbyt skoplikowane, cała reszta - rozpikselizowane. będzie kompatybilne z xazardous combat i skill wheelem? (serce ashan nie było) czy dorobicie tła do ikonek jak w xazardous backs?
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #248 : 27 Czerwca 2012, 15:37:21 » |
|
Szkoda że nie zawsze sprawdzałem ten temat na bieżąco bo bym wszystko skomentował  Ale i tak wszystko sprowadza się do tego że naprawdę prawie wszystko mi się w tym modzie bardzo podoba i z pewnością w niego pogram. Z resztą wszystko jest lepsze niż kampania Dzikich Hord (co za nuuuda) a tutaj jest tyle zmian (w większości naprawdę profesjonalnie zrobionych) że na pewno będzie bardzo ciekawie. Jedyne czego się boję to błędów gry: proszę zanim wypuścicie grę zróbcie szybki test czy wszystko działa tzn. dodajcie głównemu bohaterowi dużą armię i szybko "przeklikajcie" całą grę. Jest dużo rzeczy gdzie mogą być błędy a w ten sposób wykryje się większość. Dzięki!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #250 : 02 Lipca 2012, 16:30:55 » |
|
Jak zwykle marna jakość filmu i trochę niepokojąca jakoś dubbingu.
Mimo tego reżyseria trailera jest dosyć ciekawa a niektóre głosy są w porządku. Inne niestety są zaszumione albo brakuje im realizmu ale cóż ;] Za to wszystkie animacje i scenerie są świetne.
|
|
|
|
|
Main Programmer

Punkty uznania(?): 6
One of The Indoctrination Theory's founder
|
 |
« Odpowiedz #251 : 03 Lipca 2012, 12:57:53 » |
|
Witam wszystkich! Po wszystkim co do tej pory zobaczyłem, po screenach i nie tylko (  ) jestem przekonany, że ten dodatek (taaak, dla mnie to właśnie jest addition, nie mod) bd cudownym tworem. Dzięki niebywałemu talentowi Menelaga, ogromnej cierpliwości i wielkiego nakładu pracy, jaką niewątpliwie widać, coś takiego ujrzało światło dzienne. Dlatego też chciałem Ci serdecznie podziękować, że takie chwile mają miejsce. Sprawiasz, że ludzie nie zapominają o tej świetnej odsłonie herosów. Ale nawet Ty nie zrobiłbyś wszystkiego sam (no, może byś zrobił, ale zajęłoby Ci to duuużo więcej czasu  ). Chciałbym więc pogratulować i pozdrowić cały team, który uczestniczył w tym wspaniałym projekcie. 3majcie się, ludziska!  Powodzenia! Out.
|
|
|
|
|
Moczymorda Tawerniana
1+2= Menelag
|
 |
« Odpowiedz #252 : 03 Lipca 2012, 20:30:10 » |
|
No Revoldzie  Dziękuję bardzo, ale przecież Ty również należysz do tego teamu! Bez Twojego głosu do dubbingu, mnóstwa porad i dobrego humoru trudniej by mi się to robiło
|
|
|
|
|

Mów mi Jachu.
|
 |
« Odpowiedz #253 : 05 Lipca 2012, 19:11:37 » |
|
chciałbym spytać - jak sie mają prace nad dodatkiem? co z wydajnością? serce ashan przyśpieszało gre, zaśmody faucha jąmocno spowalniały. filmiki są wyświetlane w proporcjach 4:3 jak w sercu ashan czy w proporcjach ekranu? życzę powodzenia i nie skopania dubbingu
|
|
|
|
|
Moczymorda Tawerniana
1+2= Menelag
|
 |
« Odpowiedz #254 : 13 Lipca 2012, 18:59:59 » |
|
Kochani, prace nad Księgą w zasadzie dobiegły już końca. Przetestowałem mapkę, poprawiłem błędy, które wychwyciłem. Jutro rano wyjeżdżam, tak więc w ciągu kilku najbliższych dni link do dodatku zapoda Wam Oliwsen i na razie ona będzie się z Wami kontaktować w tej sprawie.
|
|
|
|
|
|