Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
Ankieta
Pytanie: Jak oceniasz ścieżkę dźwiękową do Zagubionych Listów?
Bardzo dobrze - 14 (58.3%)
Dobrze - 3 (12.5%)
Średnio - 5 (20.8%)
Źle - 0 (0%)
Bardzo źle - 2 (8.3%)
Głosów w sumie: 24

Strony: 1 ... 15 16 17 [18] 19 20 21 ... 65    Do dołu Wyślij ten wątek Drukuj
Księga Czarodzieja- MOD (Czytany 365961 razy)
WaruiYami
(Fandor510)

Punkty uznania(?): 1

« Odpowiedz #255 : 13 Lipca 2012, 19:07:35 »
Miłego wyjazdu, już nie możemy się doczekać księgi.
PS: Oliwsen szybciej.

IP: Zapisane
Szerszeń
Buntownik PL

Punkty uznania(?): 5

Ludzka Ameba

« Odpowiedz #256 : 13 Lipca 2012, 19:59:30 »
Po wielu miesiącach ciężkiej pracy w końcu się Wam udało! Z niecierpliwością czekam na link od Oliwsen. Pozdrawiam.

Fenir
Lupus Hellsus

*

Punkty uznania(?): 0

« Odpowiedz #257 : 13 Lipca 2012, 20:22:35 »
Brawo dla Was za ogrom pracy jaki musieliście włożyć powstanie tego moda. Brawa też dla wszystkich którzy pomagali im w tworzeniu. No i co tu mówić więcej brawa i czekam z niecierpliwością na linka :)

Oliwsen
Ale jak to

*

Punkty uznania(?): 30

Cichojcie

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #258 : 20 Lipca 2012, 21:57:26 »
Mod "Księga Czarodzieja" został ukończony i zgodnie z obietnicą, zarzucam link do pliku. Zajęło nam to trochę więcej czasu niż przewidywaliśmy, ale woleliśmy się upewnić, że wszystko działa jak należy.

------->LINK DO KSIĘGI

Mod został utworzony na oryginalnej, polskiej wersji H5 ToE 3.1, na niższych wersjach nie będzie działał. Przetestowaliśmy całą rozgrywkę i zlikwidowaliśmy wszelkie błędy uniemożliwiające rozpoczęcie kampanii, jej ukończenie i wszelkie inne niedociągnięcia podobnego typu. Gdyby jednak takowe się pojawiły, piszcie na pw lub zamieszczajcie je tutaj.

Archiwum z linku wyżej waży 287 Mb, wewnątrz niego znajdują się:
- 6 folderów oznaczonych "6 krokami", które tak naprawdę są zbiorem archiwów w rozszerzeniu PAK. Każdy pak zawiera potrzebne materiały Księgi i jest umieszczony w podfolderach o takich samych nazwach jak te oryginalne.
- Instrukcja, jak rozpakowywać każdy podfolder. Pliki PAK umieszcza się w folderze Data, wszelkie pliki muzyczne do folderu music itd. Na instrukcji wszystko jest.
 - Pamiętnik Arcymaga Mandigala, czyli tytułowa Księga Czarodzieja. Plik worda, ze względu na dużą ilość tekstu. Pamiętnik jest zbiorem doświadczeń Mandigala, których zapis dedykuje swojemu uczniowi i głównemu bohaterowi Księgi, Dainwinowi. Jest także ogólnym wprowadzeniem do fabuły, ku naszej uciesze, powiązanej z oryginalną fabułą HoMM (Mroczny Mesjasz, najazd Demonów itp).
 - Zestaw aplikacji NCF, potrzebnej do uruchomieniu moda i wszystkich jego zasobów.

Chcemy z Menelagiem także podziękować osobom, które w szczególny sposób przyczyniły się do powstania tego projektu, a w szczególności Sylanowi, Revoldowi, Belegorowi, Adseruki, Dwitto. Bez ich pomocy Księdze brakowałoby wielu istotnych rzeczy.

Zapraszam do pobierania i życzę miłej gry. :)

Wonderweiss

*

« Odpowiedz #259 : 21 Lipca 2012, 19:22:27 »
Mod naprawdę świetny. Odwaliliście kawał dobrej roboty, ale:

- minimapa zamiast w lewym dolnym, jest w lewym górnym rogu, a ramka pokazująca kierunki świata została na swoim miejscu,

- rozmowy są niezsynchronizowane z tekstem i obrazem, najbardziej to chyba widać w dialogu z siostrą Mandigala, gdzie napisy są dwie kwestie dalej niż głos,

- przez niektóre budynki, takie jak, np chatki niziołków da się w pewnym stopniu przechodzić i nie da się korzystać z niektórych kamieni wiedzy,

- po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na niektóre z dodanych budowli pojawia się puste pole opisu.

To chyba wszystkie z błędów, jakie udało mi się wychwycić.

Menelag
Moczymorda Tawerniana

*

Punkty uznania(?): 10

1+2= Menelag

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #260 : 21 Lipca 2012, 19:40:31 »
Z tą minimapką to jest dziwny bug, bo testowałem grę na 3 komputerach i na jednym (moim laptopie) bug się pojawił, na pozostałych nie. Na razie nie mam pojęcia co z tym zrobić, myślałem, że to bug gry, nie moda.

Odnośnie scenek - to zależy od Twojego sprzętu, bo niektóre scenki genialnie umieściłem na mapie rozgrywki przez co sprzęt o słabszej grafice lub ze słabszym procesorem może zamulać i opóźniać czas przeskoku ujęcia.

Odnośnie kamieni - wcześniej tego błędu nie zauważyłem, postaram się to sprawdzić...

Cieszę się, że na razie nikt nie pisze, że mu gre wywaliło xD

rtx

Mów mi Jachu.

« Odpowiedz #261 : 21 Lipca 2012, 21:00:07 »
skoro mod jest robiony na 3.1, to dlaczego uruchamia sie wersja 3.0? przy okazji - warownia ma dziwne ikonki budynków, fatalne textury murów i... to wszystko, oczywiście poza mapką, która jest prawdopodobnie efektem laptopa.

Wonderweiss

*

« Odpowiedz #262 : 21 Lipca 2012, 21:57:29 »
Menelag jak wspomniałeś o tym wywalaniu to mi się coś przypomniało ;D  Jeśli od razu po włączeniu H5 wczytam zapis/autozapis to wszystko ładnie pięknie chodzi, lecz jeśli podczas gry w Księgę chcę wczytać wcześniejszy stan gry (bo na przykład straciłem zbyt wiele jednostek w bitwie) to wywala mnie do pulpitu. Dzieje się tak tylko przy próbie wczytania autozapisu. Stany gry zapisane "ręcznie" wczytują się bez problemu.

Revold
Main Programmer

**

Punkty uznania(?): 6

One of The Indoctrination Theory's founder

« Odpowiedz #263 : 21 Lipca 2012, 22:31:25 »
Błąd sumy kontrolnej md5. Występuje przy ponownym załadowaniu bazy zasobów przed ich uprzednim przeładowaniem. Wiemy o tym. Niestety, wkradł się przy robieniu mapy i raczej już nie może zostać poprawiony... Mam nadzieję, że to nie jest większy kłopot  ;)

« Ostatnia zmiana: 21 Lipca 2012, 22:38:09 wysłane przez Revold » IP: Zapisane
Piszę poprawnie po polsku

Pomogłem w temacie? Chcesz się odwdzięczyć? Przyznaj punkt uznania! Link

Forumowa Mafia

*

« Odpowiedz #264 : 23 Lipca 2012, 14:28:00 »
To jest po prostu świetne!!!
Wszystko fajne, fabuła, mapa, nawet głosy w dialogach (Dainwin rządzi). Szkoda, że sie konczy tak szybko... Ale może tworcy zdecyduja sie na kontynuację? Mod ma ogromny potencjał. Denerwuje mnie tylko ta minimapka. Ale mam nadzieje, że zostanie to poprawione w jakimś patchu.
Ogólnie: 9+/10

Menelag
Moczymorda Tawerniana

*

1+2= Menelag

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #265 : 26 Lipca 2012, 19:01:18 »
Dobra, tam tam ram taram param pam param

KSIĘGA CZARODZIEJA 2: Pamiętnik Mordercy

Nowy dodatek do Heroes V: Dzikie Hordy pod względem fabularnym będzie kontynuacją Księgi Czarodzieja.

Podobnie jak w przypadku poprzedniego dodatku, tu również wcielimy się w postać, która kierując się tekstem (pamiętnikiem) będzie musiała rozwiązać pewną zagadkę...
Oczywiście cała historia zostanie opowiedziana w jednym, dużym scenariuszu. Nie powiem na razie, kto będzie główną postacią, ale mówię, że ta osoba pojawiła się już w Księdze Czarodzieja.

A teraz ogólna lista nowości:

- 26 nowych bohaterów (8 z nekropolis, 6 z akademii, 6 z twierdzy, 4 z sylvanu i 2 z przystani)

- 10 nowych jednostek neutralnych (część z nich pojawiła się w innych grach z serii HoMM, a w piątce niestety ich zabrakło)

- dziesiątki nowych obiektów terenu

- nowe utwory muzyczne

oraz nowość, jaka nie pojawiła się jeszcze w żadnym innym modzie. Nie będzie to nowe miasto (było w Księdze), lecz coś innego, równie ważnego w grze.

Jeszcze dzisiaj dodam do tej wiadomości małą poprawkę do Księgi, która naprawi część błędów możliwych do poprawienia.

I taka mała uwaga ode mnie. W scenariuszu pierwszej części nie pojawiły się 2 postacie: Xana i Minerva (sówka Mandigala). Zostały po prostu usunięte z ostatecznej wersji scenariusza, ale pojawią się w Pamiętniku Mordercy.

I na dokładkę małe zdjątko jednej z postaci, której biografię poznacie już niedługo... :)

Szerszeń
Buntownik PL

Punkty uznania(?): 5

Ludzka Ameba

« Odpowiedz #266 : 26 Lipca 2012, 19:25:06 »
Dopiero co wyszła Księga Czarodzieja, a wy już zaczynacie robić kontynuację? Ludzie, ja Was naprawdę podziwiam, że Wam modding nie zbrzydł ;). Ale przechodząc do rzeczy, to bohater wygląda bardzo ładnie. Czytając plany kolejnego dodatku zadaję sobie teraz jedno nurtujące pytanie: Czy ta "rozpiska obietnic" spełni się, i czy to wszystko zostanie dodane? Myślę, że nie dacie ciała i dodatek wyjdzie jeszcze w tym roku.
Powodzenia :)

Wonderweiss

*

« Odpowiedz #267 : 27 Lipca 2012, 12:58:11 »
A będą w drugiej części krasnale jakieś?

Menelag
Moczymorda Tawerniana

*

1+2= Menelag

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #268 : 27 Lipca 2012, 14:24:49 »
Dzisiaj obiecany przeze mnie patch 1.0 do Księgi:
http://hostuje.net/file.php?id=cb5862ee365813af42ef65fbe6be9841

Naprawia on jeden błąd ze skryptami i blokuje możliwość zbudowania karczmy w Wolnym Mieście Amateria. Pobrany plik należy wkleić do folderu data. Zapraszam do pobierania :)

Natomiast jeśli chodzi o Pamiętnik Mordercy, to odpowiadając na pytanie mojego poprzednika informuję, że bohaterów krasnoludów nie będzie.
Jako ciekawostkę powiem natomiast, że wśród 6 nowych bohaterów Akademii tylko jeden z nich będzie człowiekiem, a pośród 4 bohaterów Sylvanu, dwóch z nich będzie elfami. Dwójka pozostałych to przedstawiciele istot, jakich nie było jeszcze w żadnej części HoMM :)

Wonderweiss

*

« Odpowiedz #269 : 27 Lipca 2012, 16:05:13 »
Troszku szkoda, że nie będzie można ujrzeć Fortecy (chyba tak się to miasto nazywa :p), ale mimo to już z zapowiedzi czuć, iż mod będzie super.

Strony: 1 ... 15 16 17 [18] 19 20 21 ... 65    Do góry Wyślij ten wątek Drukuj 

© 2003 - 2026 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody autorów jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z serii gier Might & Magic są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.