Witaj na polskim forum poświęconym sadze Heroes
of Might and Magic. Zarejestruj lub zaloguj się:

Pamiętaj:
0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Strony: [1]    Do dołu Wyślij ten wątek Drukuj
Problem z kamerą z Homm5 Dzikie Hordy v3.1 (Czytany 150 razy)
miriam96

*

Punkty uznania(?): 0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 2

Zobacz profil
« : 31 Lipiec 2019, 21:20:14 »
Witajcie, z góry przepraszam jeśli wątek jest nie na miejscu, w nie odpowiednim miejscu lub podobny wątek istnieje lecz jestem tu całkiem nowy i nie potrafię się jeszcze poruszać dobrze po forum. Mam dosyć poważny problem, mianowicie : zainstalowałem u swojej dziewczyny Homm5 Dzikie Hordy, gra niby ładnie się odpala wszystko fajnie ale po jakimś bliżej nie określonym czasie kamera zaczyna schodzić na po prostu dolny, lub prawy dolny róg ekranu. Gdy tylko poruszam kursorem bądź klikam na minimapie by wrócić na pozycje kamera dalej się przesuwa w tym samym kierunku co uniemożliwia grę, jedyną opcją wtedy jest zapis, wyjście z gry, odpalenie ponownie i wczytanie zapisu, wtedy ponownie przez jakiś czas da się grać lecz problem po czasie znowu się pojawia. Czy ktoś się spotkał z czymś podobnym ? Gra jest oryginalna, jej system to windows Vista, 3gb ram, procesor dwu rdzeniowy 2ghz, karta graficzna niestety jest mi nie znana. Podpowie ktoś czy da się to naprawić?


IP: Zapisane
Loczek
King Loczdorah

*

Punkty uznania(?): 23
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 1 837


It's Seriously Christmas

Zobacz profil
« Odpowiedz #1 : 02 Sierpień 2019, 11:55:40 »
Witaj ;)
Pytanie z mojej strony, jaką posiadasz wersję gry i czy grę spatchowałeś do wersji 3.11? Równie dobrze jeśli problem nie ustąpi to można grze zapodać reinstalkę i problem może ustąpić.
Bo patrząc na twoją specyfikację to gra powinna móc się odpalić spokojnie bez cyrków.


IP: Zapisane
miriam96

*

Punkty uznania(?): 0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 2

Zobacz profil
« Odpowiedz #2 : 02 Sierpień 2019, 20:42:41 »
Była wersja 3.0, przeszedłem do 3.11 z nadzieją że problem ustąpi lecz niestety nie. Dziewczyna zaobserwowała że rozwiązaniem chwilowym problemu może być np powrót do menu bądź też rozpoczęcie walki (o ile jakaś jest w pobliżu i kamera na to pozwoli). Z reinstalem też były próby i nic :/ Pamiętam że kiedyś jeszcze za gimbusa miałem podobny problem na swoim komputerze lecz nie pamiętam w jaki sposób (i czy wgl) sobie z nim poradziłem. Na moim aktualnym sprzęcie Homm5 ToE śmiga bez zarzutów... Czy to może być wina braku jakichś bibliotek czy coś w ten deseń ? bo jednak Vista... no to Vista.. U mnie na win 10 64bit jest ideolo...



IP: Zapisane
Strony: [1]    Do góry Wyślij ten wątek Drukuj 
 



© 2003 - 2019 Tawerna.biz - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i publikowanie jakichkolwiek elementów znajdujących się w obrębie serwisu bez zgody autorów jest zabronione!
Heroes of Might and Magic i powiązane z nimi loga są zastrzeżonymi znakami handlowymi firmy Ubisoft Entertainment.
Grafiki i inne materiały pochodzące z serii gier Might & Magic są wyłączną własnością ich twórców i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.
Powered by SMF 2.0 RC1.2 | SMF © 2006–2009, Simple Machines LLC | Theme by jareQ
Strona wygenerowana w 3.272 sekund z 22 zapytaniami.
                              Do góry